Hakaret davasından para kazanılıyor mu?

Aslan Kedi

Hectopat
Makaleler
1
Mesela biri bana oyunda küfür etti. Kim olduğu belli değil. Ona dava açabailir miyim? Kim olduğu belli biri X'den bana küfür etse dava açabilirim ama para kazanabilir miyim?

Mesela biri bana oyunda küfür etti. Kim olduğu belli değil. Ona dava açabailir miyim? Kim olduğu belli biri X'den bana küfür etse dava açabilirim ama para kazanabilir miyim?
O duruma göre değişiyor ama bununla geçim sağlayan ucubeler tanıyorum.

Coook uzun suruyor direkt dava actin 50 bin cebinde degil. Mahkeme belki sartsiz uzlasma verecek ve iki taraf ozur dileyip bitecek. Bunu kabul etmezsen de yine uzayacak en iyisi hic acmamak. Fikir ozgurlugu en degerli hazinedir.

çok ünlü veya yandaş değilsen senin şikayetini işleme alsalar da para kazanmak gibi bir şey çıkmaz.

Sen böyle değince benim de Amazon'daki bir film aklıma geldi şimdi: "ARINMA". İktidarı uzunca elinde tutanlar ve kanun koyanlar; 1 geceliğine arınma gecesi adı altında kanunları işlem dışı bırakıyorlar. İsteyen istediğini gücü yeten yetmeyini öldürebilir. Serbest. Ancak belirli bir kesime ilişmek yasak. Milletvekilleri, çok ünüler vb. değerli kişiler vs. bunlara ilişenler kesinilikle ölümle cezalandırılacaktır. Bu film aklıma gelince de belki siz hatırlamazsınız. Devlet bahçelinin bir tehtidi aklıma geldi: 'genel af ilan ederiz bak. (suçlular sokaklara dağılır)'.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı