Hakkari'de askerken sırt sakatlığından dolayı muaf etmiyorlar

thebigboss

Hectopat
Katılım
15 Mart 2019
Mesajlar
480
Çözümler
3
Hakkari Yüksekova İran Sınırı'nda Askerlik yapıyorum. Bende doğuştan Kanat Skapula diye fiziksel bir hastalık varmış. Daha önceden haberim yoktu. Askere gidince askerde tetiklemeye başlamış. Sırtımda kemik dışarı çıkık aşırı belli oluyor. Millet sırtına ne oldu diye soruyor bana nöbet tutturuyorlardı ben çelik yeleği sırtımın ağrısından saatlerce elimde tutuyorum. Silah tutamıyorum, eğilemiyorum, kalkamıyorum. Artık geceleri sırtımın ağrısından uyuyamıyorum. Uykusuzluktan psikolojim bozuldu. Ağrıdan yerimde duramıyorum. Artık ayakta durmakta bile zorlanıyorum. Sağ tarafımı hissetmiyorum. Beni hastaneye sevk ettiler. Hakkari'de doktor bile yok, çoğu firar ediyorlar ve istifa ediyorlar. Ortopedi doktoruna gözüktüm. Bana sırtımda doğuştan kanat skapula hastalığı olduğunu söyledi. Ben de durumumu anlattım. Askerlik yapamayacağımı söyledim. Bana elverişlisin dedi. Fizik tedaviye sevk etti. Fizik tedavi doktoru da "Bu doğumsal bir şey olduğu için ben buna bir şey yapamam dedi. Bu fizik tedaviyle geçecek bir hastalık değil dedi." Tekrar ortopedi doktoruna çıkıp anlattım durumu, bu sefer ilgilenmeyip çık dışarı dedi. Ertesi hafta tekrar gittim yanına, bu sefer bana dedi sana sevk vereyim, git memleketinde hallet işini, burada seni muaf edemem dedi. Hakkari'de doktorlar ile komutanlar sürekli irtibat halinde oldukları için muaf edemiyorlar korkudan. Ben de heyete sevk etmesini söyledim. Beni sevk etti ama çıkamadım. Ertesi hafta tekrar yanına gittiğimde bıktım artık seninle uğraşmaktan, 1 aydır sürekli gidip geliyorsun dedi. Niye geldin askere, gelmeseydin o zaman, dedi ve 1 aydır gidip gelmeme rağmen bana daha yeni sırtımda kist olduğunu söyledi ve sağ küre kemiğimde kas olmadığını söyledi. Ben de sevk istedim, memleketime, İstanbul'a geldim 10 gün istirahat raporu verdi. İstanbul'da hastaneye çıkacağım. Aynı hastalıktan tanıdığımızda vardı, muaf oldu ama beni etmediler. Artık psikolojim bozuldu yemin ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar umarım forumda aktifsinizdir aynı şeyi ben de yaşıyorum doğuştan kanat spakulam var iki kolumda da kolumu kaldırınca arkaya doğru uzuyorlar şınav çekemiyorum boyun ağrısı bile yapıyor nasıl bir yol izlediniz muaf oldunuz mu yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
Hakkari yüksekova İran sınırı'nda askerlik yapıyorum. Bende doğuştan kanat skapula diye fiziksel bir hastalık varmış. Daha önceden haberim yoktu. Askere gidince askerde tetiklemeye başlamış. Sırtımda kemik dışarı çıkık aşırı belli oluyor. Millet sırtına ne oldu diye soruyor bana nöbet tutturuyorlardı ben çelik yeleği sırtımın ağrısından saatlerce elimde tutuyorum. Silah tutamıyorum, eğilemiyorum, kalkamıyorum. Artık geceleri sırtımın ağrısından uyuyamıyorum. Uykusuzluktan psikolojim bozuldu. Ağrıdan yerimde duramıyorum. Artık ayakta durmakta bile zorlanıyorum. Sağ tarafımı hissetmiyorum. Beni hastaneye sevk ettiler. Hakkari'de doktor bile yok, çoğu firar ediyorlar ve istifa ediyorlar. Ortopedi doktoruna gözüktüm. Bana sırtımda doğuştan kanat skapula hastalığı olduğunu söyledi. Ben de durumumu anlattım. Askerlik yapamayacağımı söyledim. Bana elverişlisin dedi. Fizik tedaviye sevk etti. Fizik tedavi doktoru da "bu doğumsal bir şey olduğu için ben buna bir şey yapamam dedi. Bu fizik tedaviyle geçecek bir hastalık değil dedi." tekrar ortopedi doktoruna çıkıp anlattım durumu, bu sefer ilgilenmeyip çık dışarı dedi. Ertesi hafta tekrar gittim yanına, bu sefer bana dedi sana sevk vereyim, git memleketinde hallet işini, burada seni muaf edemem dedi. Hakkari'de doktorlar ile komutanlar sürekli irtibat halinde oldukları için muaf edemiyorlar korkudan. Ben de heyete sevk etmesini söyledim. Beni sevk etti ama çıkamadım. Ertesi hafta tekrar yanına gittiğimde bıktım artık seninle uğraşmaktan, 1 aydır sürekli gidip geliyorsun dedi. Niye geldin askere, gelmeseydin o zaman, dedi ve 1 aydır gidip gelmeme rağmen bana daha yeni sırtımda kist olduğunu söyledi ve sağ küre kemiğimde kas olmadığını söyledi. Ben de sevk istedim, memleketime, İstanbul'a geldim 10 gün istirahat raporu verdi. İstanbul'da hastaneye çıkacağım. Aynı hastalıktan tanıdığımızda vardı, muaf oldu ama beni etmediler. Artık psikolojim bozuldu yemin ederim.

Mahkemeye başvurmalısın bu durumda.
 
Hocam merhabalar umarım forumda aktifsinizdir aynı şeyi ben de yaşıyorum doğuştan kanat spakulam var iki kolumda da kolumu kaldırınca arkaya doğru uzuyorlar şınav çekemiyorum boyun ağrısı bile yapıyor nasıl bir yol izlediniz muaf oldunuz mu yardımcı olursanız cok sevinirim.
Batıdaysanız memleketinizde muayene olun.
 
Hocam merhaba umarım forumda aktifsinizdir aynı şeyi ben de yaşıyorum doğuştan kanat spakulam var iki kolumda da kolumu kaldırınca arkaya doğru uzuyorlar şınav çekemiyorum boyun ağrısı bile yapıyor nasıl bir yol izlediniz muaf oldunuz mu yardımcı olursanız cok sevinirim.

Merhaba hocam Allah bu Hakkari'de ki doktorların belasını versin. Bir şeyden anladıkları yok. Beni bırakın muaf etmeyi 12 parmağı olan ve doğuştan ayağı sakat olan kişileri bile muaf etmediler. Bu durumdan dolayı psikoljım bozulmuştu. Komutanım da durumumu bildiği için psikiyatriden muaf olmamı sağladı. Sen sivildeysen muaf olursun ama askeriye içindeysen muaf etmezler.

İzmirdeyim asker muanesinden önce bir ortopediye görünüp onlarla da konusacağım umarım bir yolu vardır.
muaf etmek zorundalar. etmezlerse gitme. Askeriyenin mevzuatında bile bu durumda olanların muaf olması gerektiği yazıyor.

MADDE 62

B) 1. Nörolojik ya da vasküler belirti yapan servikal kaburga.

2. Kol ve gövde hareketlerini azaltan skapula gevşekliği ya da şekil bozukluğu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı