Haklı istifa sebebi sayılır mı?

Daha fazla  
Hastanede özel sektörde çalışan birisi 7 günlük çalışma süresi içinde kesintisiz 24 saat dinlenme süresi olmazsa haklı istifa sebebiyle ihbar süresi olmadan istifa edebilir mi?

Demek istediğim şey şu normal bir çalışan haftada 1 gün izin yapmak zorunda ancak bir yerde 14 gün boyunca hiç tatil verilmeden çalışıyorsun pazar günü de dahil diğer günler de çalıştırıyorlar bu iş kanununa aykırı olup haklı istifa sebebi olur mu?

Bu kişi orada çalışalı 3 ay olduysa herhangi bir tazminat alır mı?

Tazminat alamazsın diye biliyorum. İşsizlik maaşıda alamazsın.

Eskiden 24/48 çalıştırıyorlardı şu an 24/24 oldu. Aldığın maaş asgari ücret. Ben bir paramedik olarak başka sektörde çalışıyorum. Asgari ücrete günlerim heba olacağına başka iş yaparım. Hele hele hastanede çalışmak ayrı bir zulüm. Başka alternatifi varsa başka sektöre geçmesini tavsiye ederim. Acilde çalışırken lise mezunu adamı başıma acil sorumlusu yapmışlardı. Çalışacak yer değil özel hastane.

Son düzenleme:
Hayır hocam maalesef alamazsınız . (Kanıt yoksa)

Sözleşmede yazan şu;

"Persona'le tatil gününden önce 4857 say iş Kanunu'nun 63 maddesine göre belirlenen is günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile 7 günlük zaman dilimi içinde kesintisiz en az 24.
Saat dinlenme (hafta tatili) verilir. Hafta tatil günü işveren tarafından uygun görülen bir günde kullandırılır" bunu gerekçe gösterip istifa edersem 14 günlük ihbar süresi kullanmadan direkt çıkabilir miyim ve bunun için bir kanıt sunmam gerekir mi? Çalışılan yerin bir kuralı haline gelmiş gibi ayda en az 1 2 pazar kesintisiz çalıştırılıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…