Haklı olmak ne işe yarar?

Aynı fikirdeyiz, zeki olunsa ve birbirine karıştırılmasa hiç problem yaşanmaz. İnsanın doğasında keşke savunma içgüdüsü, aşırı gurur, çaresizlik gibi şeyler olmasa. 2+2=4 gerçeğini bozan da insanın bu karmaşık psikolojisi. Dürüst hırsız kitabı, iletişim dinamiğinin önemini ve insan psikolojisinin duruma nasıl yansıdığını falan çok iyi anlamamı sağlamıştı. Ondan bu tür konularda farklı bakış açısı kazanmak isteyenlere kesin tavsiye ederim, çok kısa da bir kitap.

İlişkiler güç savaşı için kurulmaz mutlu olma amacıyla kurulur sürekli başkasını suçlayarak bir yere gelinmez mantığına göre haklı/haksız tartışmaları boş onu demek istiyorum asıl manipülasyon yapanlar sorunun çözümünü bu muhabbetlerle sabote eder ben burada kimseyi suçlamıyorum asılsız şeylerden kendinize göre anlam çıkarmayın

Sürekli benzer olaylar yaşanılıyorsa kişi kendini sorgulayıp hatası varsa onla yüzleşmeli ki sadece oyuncu değil senaryo da değişsin.

Son düzenleme:
Kişisel tatminden daha öte bir şey değildir, hiçbir işe yaramaz. Hele ki haklı olmak için ekstra çaba gösteriliyorsa daha da kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…