Haklı olmak ne işe yarar?

Benim fikrimce gri diye bir şey yoktur. Griyi oluşturanlar haksızlığını kabul edemeyenlerdir. 2+2 her zaman 4 eder. Aslında aynı fikirdeyiz. İnsanlar zeki olup siyahı beyaza, beyazı da siyaha karıştırmamalı.
Aynı fikirdeyiz, zeki olunsa ve birbirine karıştırılmasa hiç problem yaşanmaz. İnsanın doğasında keşke savunma içgüdüsü, aşırı gurur, çaresizlik gibi şeyler olmasa. 2+2=4 gerçeğini bozan da insanın bu karmaşık psikolojisi. Dürüst hırsız kitabı, iletişim dinamiğinin önemini ve insan psikolojisinin duruma nasıl yansıdığını falan çok iyi anlamamı sağlamıştı. Ondan bu tür konularda farklı bakış açısı kazanmak isteyenlere kesin tavsiye ederim, çok kısa da bir kitap.

Haklı veya haksız olmaktan bağımsız bir çözüm olduğunu pek sanmıyorum. Hayatım boyunca sürekli bu tartışmalara şahit oldum. Belki de yüzlerce defa bu argümanın sunulduğunu gördüm. Her seferinde de bu argümanı sunan herkes haksızdı. Bu cümle çok manipülatif bir cümle. Kısaca açıklaması şudur "sen haklısın ama ben senin haklılığını kabul etmiyorum. O yüzden bu mevzuyu daha da uzatıp en sonunda seni bezdirip kendimi haklı çıkaracağım." bu tartışmanın yaşandığı ortamda çevre çoğu zaman haklılığını ispatlamaya çalışan kişiyi "tamam amma uzattın, tamam sen haklısın." gibi cümleler kurar.
İlişkiler güç savaşı için kurulmaz mutlu olma amacıyla kurulur sürekli başkasını suçlayarak bir yere gelinmez mantığına göre haklı/haksız tartışmaları boş onu demek istiyorum asıl manipülasyon yapanlar sorunun çözümünü bu muhabbetlerle sabote eder ben burada kimseyi suçlamıyorum asılsız şeylerden kendinize göre anlam çıkarmayın:)

Sürekli benzer olaylar yaşanılıyorsa kişi kendini sorgulayıp hatası varsa onla yüzleşmeli ki sadece oyuncu değil senaryo da değişsin.
İlişkiler güç savaşı için kurulmaz mutlu olma amacıyla kurulur sürekli başkasını suçlayarak bir yere gelinmez mantığına göre haklı/haksız tartışmaları boş onu demek istiyorum asıl manipülasyon yapanlar sorunun çözümünü bu muhabbetlerle sabote eder ben burada kimseyi suçlamıyorum asılsız şeylerden kendinize göre anlam çıkarmayın:)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00