Haksız ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazım hataları tamamen moderatör denetimi altındadır. İster ceza verir ister mesajı düzenler, ceza vermez. Karşı çıkamazsınız, zaten yeterince yardımcı olunuyor. Hiçbir moderatörün ceza vermeye çalıştığını düşünmüyorum.

Ayrıca ufak harf hatalarından ceza verildiğini hiç görmedim ki verilse de yeridir. Ne de olsa ''yazım hatası'' altında oluyor. Ama insanlık hali, harf hatası yapılabilir.

Ama şunu da belirtmeliyim son zamanlarda ufak da olsa bu ''insanlık hali'' durumu göz ardı ediliyor, cezalar yağıyor. Buna katılıyorum.

Yazılımla ile ilgili başlangıç alakalı bir konu vardı oraya internetten araştırarak öğrenebilirsiniz dedim 1 hafta ban.
Ama bu haksız değil ki. Konuyu açan kişi yardımı buradan almak için açmış. Yoksa her şey internetten araştırılarak öğrenilebilir.

Son olarak şunu diyeceğim şu zamanlarda bazı moderatörlerin yazım yanlışına denk geldim hepsinin de kanıtı var. Eğer burası kontrollü bir platformsa moderatörler de yazım yanlışı ya da harf hatası yapmamalı. Örneğin yazım yanlışı olan mesajı alıntılamak, noktadan sonra boşluk bırakmak da saçma. Eğer moderatörler ilk kurallara uygun davranırsa uymayan kişiler de davranır diye düşünüyorum. Onun haricinde bütün moderatörlerin emeğine sağlık çok iyi çalışıyorlar.

Ama bu haksız değil ki. Konuyu açan kişi yardımı buradan almak için açmış. Yoksa her şey internetten araştırılarak öğrenilebilir.

Konu her zaman açılan bir konu dün öyle bir konu gördüm ve sinirlendim ve biraz araştırın dedim ama yanlış anlaşıldı .

Her zaman belli kurallar vardır, bu hayatın her yerinde mevcuttur. Örneğin sınavda da yaptığınız yanlış 1 harf, puanınız azalmıyor mu? Bu mantıkla düşünmek doğru değil. Türkçe bir dil ve kendi dilimiz, korumak bize düşer. Yaptığınız 1 harf, 1 nokta da olsa Türkçe kurallarına aykırıdır. Bunun cezası olmazsa kimse uymaz ve insanlar birbirini anlayamaz.

Ayrıca moderasyona yüklenmeniz de çok saçma, TDK'nin sitesinden kuralları okumak zor bir şey değil. Tamamlanmış cümlelerin sonuna nokta konur mesela, bu bir kuraldır. Uyulmadığında ise ceza almanız anormal bir durum değil. Uymak da zor değil. Bu forumun en sevdiğim yanı yazım kurallarını uygulaması ve önem vermesi, bu tutumunuzu devam ettirmeniz dileğiyle...

Konu her zaman açılan bir konu dün öyle bir konu gördüm ve sinirlendim ve biraz araştırın dedim ama yanlış anlaşıldı.
O konuda haklısınız. Sosyal'de yazılıma başlama konusu milyonlarca kez açılmış.

Ayrıca ben araştırdım dedi daha da delirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Gerçekten sadece konu dışı bölümünde takılanlar benim mesaj ve beğeni sayımı ikiye katlıyorlar. 30-40 sayfalık konu oluyor sonra neden kilitlendi diye şikayet de ediyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…