Haksız men cezaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Leningrad
Hadi tamam bazı cezaları anladık da; şu konudan tamamen men etmek de neyin nesi çözmedim? Anlayış bekliyorsunuz ama maalesef siz anlayış göstermiyorsunuz. Benim hiçbir mesajımda ceza almama dair sert bir eleştiri yoktu. Sadece espriyle karışık birkaç şey yazdım, o da gülüp geçilmesi için yazılmış şeylerdi. Şu ana kadar gerçekten ciddiye almıyordum cezaları ama artık bence haddini aşan bir duruma geldi. 1 gün 3 gün 5 gün anlaşılır da konudan tamamen men etmek ne demek? Üstelik bunu 'gizemli bir olay'mış gibi gösterdiğim şakayı bile anlamayacak kadar anlayışsız olan insanlara ben neden anlayış göstereyim ki? Birinci değil ikinci değil üçüncü oldu bu! Şimdiye kadar ses çıkartmayışım anlayışlı davranmamdan ötürüydü ama sanırım anlayışlı olmak burada işe yaramıyor. Haydut gibi bağırıp çağırmakla mı çözülüyor her şey? Tıpkı ülkenin genelinde olduğu gibi. Kötü! Belki teknolojik kısımlarda fazla aktif değilim ama sinema, müzik ve edebiyat alanlarında elimden geldiğince insanlara bir şeyler paylaşmaya çalışan biriyim. Yeterli veya yetersiz ama buna özen gösteriyorum. Böyle boş sebeplerle insanları küstürmeyin.
Not: Lütfen bir mesaj yazıp konuyu kilitlemeyin. Yoruma açık olmasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da en çok yazdığım konudan men verdiler. Bence çok saçma bir uygulama varsa cezamız verirsiniz, çekeriz. Ceza haklıdır, haksızdır ayrı mesele. Konudan tamamen men ne demek oluyor?

O konuya itirazlarımı yazmamın sebebi hiçbir şekilde kimseye ulaşamadığım içindi. Banlıyken ''Bize Ulaşın'' kısmından defalarca mesaj attım, kimse cevap vermedi. Konu açtım onaylanmadı. Ancak ertesi günü aklı başında bir ''Moderatör'' konuşma açtı, durumu izah etti ve ortamı sakinleştirdi. Kimse ilgilenmiyor, konuların onaylanmıyor. Mecburen bir yere yazmak zorunda kalıyorsun. Sonra yazdığın konudan men ediliyorsun. Biraz kendinizi bizim yerimize koyun, empati yapın. Böyle bir durumda siz ne yapardınız. Vallah hiç hevesim kalmadı. 😕

''Şen şakrak'' konu dışı gitti. Her saat ''ceza itiraz'' konuları olan konu dışı geldi. Yani burdan bile yönetimin bir şeyler çıkarması lazım. Ne oldu bu insanlara, neden bu kadar insan memnuyetsiz, neden bu kadar itiraz konusu açılıyor? Bunlara bakmaları lazım. Biz sebeblerini biliyoruz. Ama açıkca yazamıyoruz. Çünkü ya banlanıyor ya baskılanıyoruz. Kendilerinin bulması lazım.

Son düzenleme:
Bir önceki sohbet konusunda yapılan sözlü uyarı ve durumun tekrarlanması durumunda yapılacak yaptırımın açıklaması;

"Sohbet" amaçlı açılan bir konunun siyaset ve moderasyon eleştirisine yöneltilmesi sebebiyle konu kilitlenmiştir.
Farklı bir konuda devam edilmesi durumunda, ilgili kişilerin konuya mesaj yazma yetkileri alınacaktır.

Belirtildiği üzere, uyarının gereği yapılmıştır.

Kimse ilgilenmiyor, konuların onaylanmıyor. Mecburen bir yere yazmak zorunda kalıyorsun.

İtiraz konularının çok büyük bir kısmı açılmıyor. Ayrıca konu kapatılırken durumu açıklayan bir mesaj da gönderiliyor. Yani cevapsız kalmış olmuyorsunuz.
Farklı konulara yazmak yerine rapor sistemini de kullanabilirsiniz, daha çabuk çözüme ulaşırsınız. Raporların önceliği konulara göre daha yüksek.

''Şen şakrak'' konu dışı gitti. Her saat ''ceza itiraz'' konuları olan konu dışı geldi.

Bunu yapmamak tamamen sizin elinizde.

"Sohbet" amaçlı açılan bir konunun siyaset ve moderasyon eleştirisine yöneltilmesi sebebiyle konu kilitlenmiştir. Farklı bir konuda devam edilmesi durumunda, ilgili kişilerin konuya mesaj yazma yetkileri alınacaktır.'' denmiş.
Moderatör -ki ciddi bir eleştiri de yapmadım- eleştirisinin men cezasına dönüştüğü nerede hangi kuralda yazıyor öğrenebilir miyiz? Ayrıca kendi açtığım konudan neden men ediliyorum?
Hem şikayetiniz varsa konu açın deniyor; hem de konu açınca men ediliyoruz?

Son düzenleme:
Küfür yok, hakaret ya da krıcı bir söz yok. Sadece esprili şekilde eleştiri yapıyoruz diye konuya mesaj yazamama cezası alıyoruz. Çok tuhaf. Ayrıca herkes konu içinde türeyen bir kuralı görmeyebilir. Bunu herkese özel mesaj ile bildirmeniz gerekmez mi? (konuya mesaj yazan herkesi kastediyorum)
Yöneticiler ile üyeler arasında çok gerginlik yaşanmaya başladı. Aman dikkat.
Sorun da bu aslında. Ben gerginlik olmasın diye espriyle yaklaşıyorum konuya ama nedense çok ciddi bir hakaret varmış gibi ''men cezası'' geliyor.
Her gelen raporda ceza vermek pek de adaletli değil. Moderatör arkdaşların biraz kendi insiyatifleri felesefeleri olmalı. Alttan almayı bilmeliler. Yanlış anlaşılmasın, dikkat ettiyseniz ne yazım hatalarıyla ne de konuların geç açılmasıyla ilgili bir sorundan bahsetmiyorum. Bunlar olabilir elbette ama, insiyatifleri yanlış kullananlar olunca insan rahatsız oluyor.

Hiçbir yerde yazmıyor. Zaten kurallar belli, sayfanın üstündeki 'kurallar' butonuna tıklayarak hepsini okuyabiliyoruz.
Moderasyon varını yoğunu, biz garibanların onu eleştirmemizi engellemeye harcamış durumda :D

Bütün bir paragrafdaki tek cümlem, moderasyon eleştirisi olduğu için gereksiz mesaj uyarısı yedim. Madem gereksiz mesaj, neden tamamını silmedin? Aradan cümle çıkardığına göre bir tahammülsüzlük seziyorum.

Artık burasıyla işim olmaz. Gerçekten saçmalamaya başladı, ilk geldiğim zaman işimi görüp çıktım, elbet böyledir bozulmaz diye. Yalnızlığımı giderebileceğim "Konu Dışı" bölümünde ki son sohbet konusundan men edildim. Pişman mıyım? Asla, gene derim.
Tek amacım insanları kazanıp çevremi buradan oluşturmak, zaten 2-3 ay sonra defolup giderim oradan da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı