Haksız yere rank düştüm

Makaleler
8
Dün Nova3'den Nova Master'a atladım. Ardından bir rekabetçi maç daha girdim. Takımdaki 1 kişi çıktı ve kaybediyorduk ben de zamanım boşa gitsin istemedim, maçı terk ettim. Daha sonra bir baktım Nova3 olmuşum(Maçı kaybetmişler tabii). Bu maça girmeden önceki 10 maçin sadece 2'si Lose'du, bir tane de beraberlik vardı. Niye böyle oldu ki? :D Önceki zamanlarda da rank atladıktan hemen sonra lose almışlığım ya da maçı terk etmişliğim var, rank düşmemiştim

Anladığım kadarıyla Valve'ın gözünde maçtan çıkmak ve maçtan takıma rahatsızlık verdiği için atılmak, kaybetmekten daha negatif bir durum olarak gözüküyor. Bence doğru olan da bu olmalı. Eğer takımınızda maçı çok ağır trolleyen ve bilerek ölen kişiler yoksa tavsiyem yine de maçı oynamaya devam etmeniz. Anladığım kadarıyla o maçı kaybetseniz bile çıkmak kadar negatif bir etki yaratmayacaktır.

Farklı davranışlar farklı katsayılarla rank puanına etki eder.

Arkadaşının oyundan atılmasına evet vermen, oyunda çok puanının olmaması, kill asist ve death oranın ve tabiki oyundan çıkmak gibi davranışların tümü eksi puanları toplanıp rank puanını düşürür.

Maçin win olması önemli değil senin ne kadar efor sarfetmiş olman önem taşır. Dün bir arkadas maçı kazandığımız halde hem rank düştü hemde 7 gün ceza aldı. (Takım arkadaşına vurduğu icin ve oyundan ama oylaması başlattığı için.)

Haksız yere rank düşmemişsiniz. MMR puanınızı açıkça görebiliyor olsaydınız bu sizin için daha açıklayıcı olurdu. Rank atlamak için gerekli olan tek şart kazanmak değil. Berabere kaldığınızda da rank yükselebiliyorsunuz.

Bununla da sınırlı değil. Bireysel performans çok önemli. MVP puanları, round başına verilen hasar, skorunuz ve daha nice istatistiğiniz sonucunda puan kazanırsınız. Performansınız iyiyse çok daha kolay rank yükselirsiniz.

Böylelikle daha kolay rank yükselme veya düşme eşiğinde daha uzun süre tutunabilme gibi ayrıcalıklarınız oluyor. Smurf oyuncular bu yüzden çok kolay rank atlıyor.

Tahminimce ortalama veya ortalamanın altında bir performans sergileyip rank yükselmek için gerekli olan MMR puanının eşiğini geçtiniz ve sonraki maçta kaybedip geriye düştünüz. Bir sonraki maçınızda iyi performans gösterip kazanırsanız tekrar yükselebilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı