Konu cezaların neden verilmesi ya da ceza kavramı neden var değil. Kurallar var ve ihlali sonucu belirtilmiş cezalar var. Bu ''Kurallar'' kısmını yeni üye olan herkes okuyor ve bilgi ediniyor bu forumun kuralları hakkında. O zaman uyarının ihlali hususunda verilen ceza tablosunun bir esprisi olmuyor.Yönetici inisiyatif kullanmış olabilir ceza konusunda.
Cezalar sadece siz yaptınız diye verilmiyor hatanızı görüp tekrardan yapmayın diye veriliyor.
Mesela şu anda da birçok hatanız mevcut.
Mail yerine "Bize ulaşın" kısmı sizin için daha iyi olacaktır.
O tablo standart uyarılar için geçerli. Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.
Bu cevabı verip konuyu kilitliyor sayın yönetici cevap hakkı bile vermiyor ama eminim bu topraklardaki demokrasi sizlikten meydanlarda naralar atıyordur.
Böyle bir cevap şekli yok, o zaman sizde oraya...
Umarım bir gün sizde öğrenirsiniz.
Lütfen konuyu en başından okuyup ilişikte eklemiş olduğum konuya da göz atınız.O tablo standart uyarılar için geçerli. Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.
Boşluk bırakıp virgül koymayı unutmuş olmak ne kadar olağan dışı bir durum olabilir. Emin olun bana verilen uyarı en standart uyarı.Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.
Recep bey boş verin ben zırvalamış olayım sadece sizden tek bir cevap istedim. Kurallar ve cezalar belli ben de karşılığında bir ceza aldım ve bilgi istedim neden? Buna cevap verilsin. Din konusu falan yok sildim mesajı da çok net bir cevap bekliyorum.Bu mesajlarınızda yazım hataları var:
Neden şimdi hemen dini inanç mağduriyetine bağladınız ki konuyu? 300.000 tane üye var, bize ne kim neye inanıyor? Profillerde bir din hanesi de yok. Bu bağlamda cebinizde taşıdığınız kimlik bile sizi fişlerken burada böyle bir şey söz konusu değil.
Ayrıca isterse 10.000 mesajı olsun, tartışmada hakaret eden kişi uyarı alıyor. Zaten kendileri de yorum yapar bu konuda.
Son olarak yönetim kadrosundaki arkadaşalrın farklı dini inançlara sahip olduğunu da belirteyim ki bunu açıklamak zorunda kalmam da ayrıca saçma...
Sosyal'de maalesef sosyallik çok düşük seviyede. Bunun sebebi yetkililerin insanlara genel olarak alaycı, sert bir tavır sergilemesi ve bu saçmalıkları örnek alan diğer üyeler.
Öyle yapan biri varsa raporla, ilgili hadsizlere gereken cezaları zaten verirler. İstersen beni etiketle, birlikte gömelim öyle yapanları.Bu platformda bilmediğiniz bir konu hakkında soru soramazsınız çünkü ya seninle dalga geçerler ya da hakaret.
Konu tartışma olunca tartışma adabından habersiz olan çok büyük bir kesim her yerde mevcut. Hakaret gibi durumlarda raporladığında o kişi art niyetliyse gerçekten de ceza alıyor.Yine burada bir konu hakkında tartışamazsınız çünkü tartıştığınız insan bu tipleri örnek aldığı için size hakaretler yağdırıyor. Buna ceza yok bu arada söyleyeyim.
1-2 ufak hata için ceza verilmesi yerine özelden uyarmanın, laftan anlayabilecek durumda birine denk gelinirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Yalnız 2 farklı dönemde moderatörlük yapmış biri olarak söyleyeyim, mesajların çoğunda sadece 1-2 basit hatadan kat kat fazlası oluyor. Bu durumda iş yükünden ve düzenleme yapmaktan bunalmış moderatörlerin bu ufak şeylere de ceza verip geçmesine çok kızamıyorum o yüzden. Moderatörlük yapmamış ve benzer durumları yaşamamış olsaydım ben de hak vermezdim ama gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki 1-2 ufak hata için kimseye ceza vermedim. Genellikle özelden doğrusunu anlatan mesaj bıraktım, sözlü olarak uyardım.Cezalar haksız yere verilebiliyor bu konuda kesinlikle katılıyorum.
Bu durumda iş yükünden ve düzenleme yapmaktan bunalmış moderatörlerin bu ufak şeylere de ceza verip geçmesine çok kızamıyorum o yüzden.