Hal ve Hareketlerim Çok Kötü

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Lisesi
Bu aralar çok düşüncesiz, unutkan, kötü, bozuk ağızlı, ve boş konuşur oldum.
Neler yapabilirim? Bütün gün vicdan azabıyla yaşıyorum. Bütün gün "Acaba ben diğer insanlardan farklı mıyım?" diye düşünüyorum.
Yüreğim sızlıyor. Hareketlerimden, ruhumdan utanır oldum.
Bu bir sürü sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakin takılmalısın. Farklı müzikler dinlemeli, farklı düşünmelisin. Seni rahatlatacaktır. Kendinden utanacak birşey yapmıyorsan boşuna kendini hırpalamana gerek yok. Ağız bozukluğu için de tavsiyem direk konuşmaman, susman ve konuşmadan önce 1 kere daha düşünüp öyle konuşman. Kendini üzme pozifif olmaya çalış. Çok sıkılıyorsan farklılıklar denemelisin. Bakarsın bambaşka biri olmuşsun?

Diğer insanlardan farklı değilsin. Yaşın küçükse ergenliğe geçiş aşamasının bir parçasıdır bu. Diğer insanlardan farklı olmanı belirleyen faktörler temelde kötü veya iyi olman değil. Çevreme bakıyorum ve çoğu insanın kimseye zarar vermek gibi bir düşüncesi yok. Ama "diğerleri" diye tabir ettiğin kesimden farklı olmak istiyorsan, onların yapamadıklarını veya yapmak istemediklerini başarmalısın.

Hayvanlara yardım etmen, bir enstrüman çalmayı öğrenmen, matematik, felsefe, sosyoloji, fizik gibi alanlarla ilgilenmen, araştırman, sorgulaman seni "diğerleri" diye tabir ettiğin kesimden farklı kılacak.

Herkes zaten temelde farklıdır. Ama senin farklı olduğunu düşünmenin temel sebebi, insanların kör yaşadığına inanman ve kendin farklı hal ve tavırlar sergilemen. Hayır benim bahsettiğim şey bu değil.

Bu yaşadığın çok abartılacak bir durum değil ve çok var bu şekilde düşünen. Sana her ne kadar çok ağır bir yük gibi gelse de, hepsi gelip geçici şeylerdir. Kendini üzme.

çok düşüncesiz, unutkan
Birine taktıysan eğer farkında olmadan, normaldir. Uyku düzenini ve en son tartıştığın kişilerle ne için tartıştığını düşün, haklı mısın yoksa haksız mı kendi kararını kendin ver.
Her okullar açıldığında ilk 1, 1.5 ay bu sıkıntıyı yaşarım. Daha sonra normal halime döner, çok söylenmem. Normal bir durum bu yani. Hani bunu yaşamayan kişilere de denk geldiğim pek söylenemez hani. :)
boş konuşur oldum.
İlgini çeken konular hakkında yazılar oku, çeneni tutmanı sağlayacaktır okumak.
Bütün gün vicdan azabıyla yaşıyorum.
Durumunun farkında olman iyi bir şey. Sorunlarını tespit et, sebeplerini araştır ve kendi kendine söz ver, bir başkasına değil. Eğer kendine verdiğin "Ben kendimi düzelteceğim" sözünü tutabilirsen, tebrikler kişiliğinin oluşma adımlarını yavaş yavaş tamamlıyorsun demektir. :)

Kitap oku, gazete oku, ansiklopedi oku, bilim kitapları oku, tarih kitapları oku kısacası "oku". Okuyan insandan zarar gelmez ve bu sorunlarına yardımcı olur diye düşünüyorum. Son olarak müzik dinlemeyi unutma...[emoji4]

Şu yorumlar da ergenliği yaşıyorsun, küçüksün geçer tarzı saçmalıkları artık bir kenara bırakın, zamanında bende ergenlik geçirdim bende benzer problemleri yaşadım. Hergün küfürlü konuşur, boş konuşur, boş düşünür, ilgilendiği birşey olmayan, bencil, saf bir insandım. Bunun sebebi kendimi hayal alemine kaptırmam ve gerçek dünyayı unutmaktan olduğunu fark ettim ve şu an üstesinden geldim.

Yeni müzik tarzı edindim, İngilizcemi anadil seviyesine getirdim, küfürlü konuşmam, Bilime merak sardım araştırmalar yapıyorum, League of legends oynuyorum, CS:GO oynuyorum orda arkadaş ediniyorum farklı kültürlerden sohbet ediyorum, hergün en az 1 farklı kişi ile konuşmaya çalışıyorum.

Zor bir hayatım oldu, hala da öyle fakat şunu öğrendim ki isyan etmek yada kendini üzmek hiçbir işe yaramıyor. Hayallerinin peşinden git dostum.

Şu yorumlar da ergenliği yaşıyorsun, küçüksün geçer tarzı saçmalıkları artık bir kenara bırakın, zamanında bende ergenlik geçirdim bende benzer problemleri yaşadım. Hergün küfürlü konuşur, boş konuşur, boş düşünür, ilgilendiği birşey olmayan, bencil, saf bir insandım. Bunun sebebi kendimi hayal alemine kaptırmam ve gerçek dünyayı unutmaktan olduğunu fark ettim ve şu an üstesinden geldim.

Yeni müzik tarzı edindim, İngilizcemi anadil seviyesine getirdim, küfürlü konuşmam, Bilime merak sardım araştırmalar yapıyorum, League of legends oynuyorum, CS:GO oynuyorum orda arkadaş ediniyorum farklı kültürlerden sohbet ediyorum, hergün en az 1 farklı kişi ile konuşmaya çalışıyorum.

Zor bir hayatım oldu, hala da öyle fakat şunu öğrendim ki isyan etmek yada kendini üzmek hiçbir işe yaramıyor. Hayallerinin peşinden git dostum.

Ergenlikten çıkmışsın diye herkes anında çıkacak değil ya. :)

Tek tavsiyem sosyal etkinliklerden uzak tut kendini. Kitap oku, oyun oyna kafanı dağıt yani.

Kendini o psikolojiye adapte edersen, bulunduğun çağ ile daha çooook hüzünler yaşarsın. Hemde hiç hüzünlenilmeyecek olaylara, lakin o psikolojiyi adapte edip sık sık değilde yerine göre yaşatmayı başarabilirsen herkesin şu bunalımda olduğu şikayetçi olduğu "Ergenlik" dönemini keyifle atlatırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı