Hâlâ iPhone 13 alınır mı?

A52'nin kamerasını beğenmemeniz normal fakat A52 ile iPhone 13 karşılaştırması yapmanız çok saçma. S serisi bir Samsung cihaz alabilirsiniz. iPhone 13, 4 sene öncesinin cihazı. Onun fiyatına S24 alabiliyorsunuz. S24, iPhone 15'in rakibi ve hatta birçok konuda daha iyi.

Yazılımı gayet iyi, kamerası da iPhone 13'ten kat ve kat daha iyi. Android dünyasında yazılım ve kamera muhabbeti gelişeli ve üst düzeye geleli çok oldu. iOS artık vazgeçilmez değil.

Kamera konusu tartışılır net bir şey söyleyemem. Bence ikisi de harika. iPhone video konusunda Samsung gece çekimi ve optik Zoom konusunda daha iyi. Yazılım konusunda One Ui7 gerçekten iyi bir yazılım. Tasarımları falan Çinli ucuz telefonların havasını vermiyor hiç. Hatta iOS seviyesinde olabilir. Tasarım konusunda çok iyi iş çıkarıyor Samsung. Ayarlara girince falan kaliteli gözüküyor her şey. Kendi telefonumda da One Ui7 kullanıyorum. Ama iOS optimizasyonun yarısı bile yok belki. Animasyonların kalitesi konusunda da iOS açık ara farkla önde. IPhone'da uygulamalar arası geçiş yapmak falan çok daha premium hissiyat veriyor Samsung'a göre. Ben olsam yine de S24 alırdım muhtemelen iPhone 13 yerine ama iPhone 13 tercih edene de hiçbir şey diyemem. Bir telefonu sırf iPhone olduğu için alan adamın haklı olduğu yerler kesinlikle var. En basit örneği iPhone 11 hala canavar gibi.

Kamera konusu tartışılır net bir şey söyleyemem. Bence ikisi de harika. iPhone video konusunda Samsung gece çekimi ve optik Zoom konusunda daha iyi. Yazılım konusunda One Ui7 gerçekten iyi bir yazılım. Tasarımları falan Çinli ucuz telefonların havasını vermiyor hiç. Hatta iOS seviyesinde olabilir. Tasarım konusunda çok iyi iş çıkarıyor Samsung. Ayarlara girince falan kaliteli gözüküyor her şey. Kendi telefonumda da One Ui7 kullanıyorum. Ama iOS optimizasyonun yarısı bile yok belki. Animasyonların kalitesi konusunda da iOS açık ara farkla önde. IPhone'da uygulamalar arası geçiş yapmak falan çok daha premium hissiyat veriyor Samsung'a göre. Ben olsam yine de S24 alırdım muhtemelen iPhone 13 yerine ama iPhone 13 tercih edene de hiçbir şey diyemem. Bir telefonu sırf iPhone olduğu için alan adamın haklı olduğu yerler kesinlikle var. En basit örneği iPhone 11 hala canavar gibi.
Ona bakılırsa S20 FE, S21 FE gibi telefonlar da hala taş gibi. S24 hem videoda hem de diğer konularda iPhone 13'ten daha iyi. Düz iPhone modellerinin ne sıfırda ne de ikinci elde hiçbir alınabilirliği yok. Samsung'un ürünleri ve fiyatlandırmaları çok daha iyi. Ben S24 FE kullanıyorum ve telefonun hiçbir eksiği yok. Muadil iPhone modellerinde olmayan bir sürü özellik ve kalite sunuyor. Evet IOS güzel bir işletim sistemi ama Android eski Android değil, One UI ise o Android ile birlikte muazzam. Apple, Samsung ve diğer Android telefonlarda olan özellikleri daha yeni getirerek insanlara pazarlamaya çalışıyor. Apple çok geriden geliyor hocam kusura bakmayın. 120 Hz ekranı bile iPhone 17 ile daha yeni getirdiler. 10 bin TL'lik Android telefonların yıllardır kullandığı bir nimetti bu. Apple insanlara duygu satıyor, ürün değil. İnsanlar bunu anlamıyor. Apple ürünü alıp kendilerinin havalı ve lüks olduğunu zannediyorlar. Apple'ın cihazları elbet kötü değil fakat telefon konusunda düz modeller tamamıyla fiyasko.

Ona bakılırsa S20 FE, S21 FE gibi telefonlar da hala taş gibi. S24 hem videoda hem de diğer konularda iPhone 13'ten daha iyi. Düz iPhone modellerinin ne sıfırda ne de ikinci elde hiçbir alınabilirliği yok. Samsung'un ürünleri ve fiyatlandırmaları çok daha iyi. Ben S24 FE kullanıyorum ve telefonun hiçbir eksiği yok. Muadil iPhone modellerinde olmayan bir sürü özellik ve kalite sunuyor. Evet iOS güzel bir işletim sistemi ama Android eski Android değil, One UI ise o Android ile birlikte muazzam. Apple, Samsung ve diğer Android telefonlarda olan özellikleri daha yeni getirerek insanlara pazarlamaya çalışıyor. Apple çok geriden geliyor hocam kusura bakmayın. 120 Hz ekranı bile iPhone 17 ile daha yeni getirdiler. 10 bin TL'lik Android telefonların yıllardır kullandığı bir nimetti bu. Apple insanlara duygu satıyor, ürün değil. İnsanlar bunu anlamıyor. Apple ürünü alıp kendilerinin havalı ve lüks olduğunu zannediyorlar. Apple'ın cihazları elbet kötü değil fakat telefon konusunda düz modeller tamamıyla fiyasko.

Hocam size kesinlikle katılıyorum. S24 iPhone 13'ten neredeyse her konuda üstün bir cihaz. Telefon alacak olsam ve ikisi arasında kalsam S24 alırım ben de. One UI konusunda da haklısınız güzel bir arayüz. Ama kesinlikle hala ne iOS kadar optimize ne de iOS kadar kaliteli. iOS yazılım konusunda birkaç adım önde. Kendim hem One Ui7'ye sahip hem iOS 18'e sahip 2 cihaz kullanıyorum. İkisini de biliyorum. S24 ve iPhone 13 konusunda da şunu söyleyebilirim. Bir grup insan var. Adama ne 120 Hz anlatabilirsin ne Optik Zoom ne ince çerçeve nokta çentik falan. Bunlar bir şey ifade etmiyor onun için. Adamın istediği basit olsun kasmasın donmasın performansı güzel olsun uzun yıllar götürsün güzel fotoğraf çeksin. 120 ve 60 Hz'in farkını bile bilmiyor birçok düz model iPhone alan. Bu adamların S24 yerine iPhone 13 tercih etmesini anlayabiliyorum. iPhone telefonların uzun ömürlülüğü toplumda yer edinmiş bir şey çüknü. Hala iPhone X'in iPhone 11'in güçlü telefonlar olması gibi. 5-6 yıl önceki Android telefonlar güncelleme almayı yıllar önce bıraktı zaten. Eline aldığında çok eski ve performansı kötü olduğunu belli ediyor. Samsung daha yeni 7 yıl güncelleme garantisi vermeye başladı. Belki ileride insanlar Samsung uzun ömürlü, yıllar geçse de performansını kaybetmiyor, kasmıyor gibi düşünmeye başlarlar. Ama henüz hiçbir Android bunu kanıtlamadı. Bu yüzden teknik özelliklerden falan anlamayan adama S24'ün iPhone 13'ten çok ileride olduğunu anlatmak çok zor. Adamın beklentileri başka çünkü.

Selam arkadaşlar, şu anda Samsung A52 kullanıyorum. Telefonumdan bir şikayetim yok sadece kamerasını beğenmiyorum. Arkadaşımda iPhone 13 var kamerasını beğeniyorum. Ona alınır mı diye sorduğumda şarjı az gidiyor onun haricinde sorun yok, dedi. Siz ne tavsiye edersiniz? iPhone 13 kaç sene götürür ve ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
yakında yazılım desteği bitecek alınmaz.

Selam arkadaşlar, şu anda Samsung A52 kullanıyorum. Telefonumdan bir şikayetim yok sadece kamerasını beğenmiyorum. Arkadaşımda iPhone 13 var kamerasını beğeniyorum. Ona alınır mı diye sorduğumda şarjı az gidiyor onun haricinde sorun yok, dedi. Siz ne tavsiye edersiniz? iPhone 13 kaç sene götürür ve ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Günlük kullanımda işinizi görür alabilirsiniz. 2-3yıl daha götürür gibi geliyor bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı