iPhone 13 hâlâ alınır mı?

Daha önce hiç iPhone kullanmadım önceki telefonlarım Xiaomi Samsung vs. iPhone geçiş için düşünmüştüm ama anlaşılan pek mantıklı değil :)

Apple şart değilse çok daha iyi seçenekler mevcut. İlla Apple olsun diyorsanız da sıfırına o paraları vermenizi önermem. Temiz ikinci el bir cihaz alıp potansiyel zararınızı minimuma düşürün.

Apple şart değil hocam başka ne olabilir bu fiyata/yurtdışı da olabilir?

Evet.

S24 öneririm o fiyata.

Hocam S24 FE, 24, 24+ arasında ne gibi farklar var ya da aralarındaki fiyat farkına değecek bir fark var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam s24 fe, 24, 24+ arasında ne gibi farklar var yada aralarındaki fiyat farkına değecek bir fark varmı acaba
S24 ile S24FE kamera hariç neredeyse aynı. S24'ün kamerası biraz daha iyi çekiyor. Kamera önemli değilse S24FE daha mantıklı. Aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok iki model arasında.

S24 plusta 2k ekran var en büyük avantajı. Batarya ve kamera olarak da diğer iki cihazdan biraz daha üstün. S24 plus'taki ekran diğer konularda da daha iyi iki modele de kıyasla. Ekran önemliyse S24 Plus.

S24 Plus > S24 >= S24FE diyebiliriz.
Fiyata göre alınabilirlik olarak S24FE > S24 Plus > S24.

33K TL'ye YD ikinci el 16 Pro alabilirsiniz ama bu fiyata alacağınız cihaz bu yıl kapalı olur. Eylül'e kadar açık 15 Pro Max düşünebilir, denk gelir mutlaka.
Bu yıl kapalı olur derken, belli bir süre sonra açılıyormu ki bilgim yok kusura bakmayın.

S24 ile S24FE kamera hariç neredeyse aynı. S24'ün kamerası biraz daha iyi çekiyor. Kamera önemli değilse S24FE daha mantıklı. Aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok iki model arasında.

S24 plusta 2k ekran var en büyük avantajı. Batarya ve kamera olarak da diğer iki cihazdan biraz daha üstün. S24 plus'taki ekran diğer konularda da daha iyi iki modele de kıyasla. Ekran önemliyse S24 Plus.

Teşekkür ederim hocam, yd iphone hakkında ne düşünüyorsunuz, merak ettim.

Teşekkür ederim hocam, yd iphone hakkında ne düşünüyorsunuz, merak ettim.

Bu yıl kapalı olur derken, belli bir süre sonra açılıyormu ki bilgim yok kusura bakmayın.
Iphone telefonlara android tarafında olduğu gibi IMEI attırılma şansı yok. Dolayısıyla her iki sim slotu için 4'er aylık kullanım hakkı oluyor her yıl; 12 ayın 8 ayı açık. Nisan ayı sonrasında hat takılmış cihazlar bu yılı kapanmadan çıkarıp Eylül 2026'ya kadar açık oluyor. Kapanmadan açık olduğu için yıl başında hat takılıp geçtiğimiz Eylül ayında kapanan cihazlara göre bir tık daha pahalı satılıyor.

Iphone telefonlara android tarafında olduğu gibi IMEI attırılma şansı yok. Dolayısıyla her iki sim slotu için 4'er aylık kullanım hakkı oluyor her yıl; 12 ayın 8 ayı açık. Nisan ayı sonrasında hat takılmış cihazlar bu yılı kapanmadan çıkarıp Eylül 2026'ya kadar açık oluyor. Kapanmadan açık olduğu için yıl başında hat takılıp geçtiğimiz Eylül ayında kapanan cihazlara göre bir tık daha pahalı satılıyor.
Anladım, teşekkür ederim. Peki açtırmanın hiçbir yolu yokmu imei atmak hariç

Anladım, teşekkür ederim. Peki açtırmanın hiçbir yolu yok mu imei atmak hariç?
Turist pasaportuna kaydettirilip 2 ay daha uzatılabiliyor diye biliyorum fakat BTK bu durumu anlarsa IMEI kalıcı olarak kapatılıyormuş diye okudum, doğru mu bilmiyorum. Siz alacaksanız 8 ay olarak düşünüp alın. İkinci el Iphone 7 alıp hattınızı o telefona takarak aramaları YD telefonunuza aktarabiliyorsunuz. Genelde YD telefon kullanıcıları bu şekilde kullanıyor. Tabii dezavantajı iki telefon taşımış oluyorsunuz.

Turist pasaportuna kaydettirilip 2 ay daha uzatılabiliyor diye biliyorum fakat BTK bu durumu anlarsa IMEI kalıcı olarak kapatılıyormuş diye okudum, doğru mu bilmiyorum. Siz alacaksanız 8 ay olarak düşünüp alın. İkinci el Iphone 7 alıp hattınızı o telefona takarak aramaları YD telefonunuza aktarabiliyorsunuz. Genelde YD telefon kullanıcıları bu şekilde kullanıyor. Tabii dezavantajı iki telefon taşımış oluyorsunuz.
Sahibinden de birisi 5bin TL'ye 4 ay açtığını söylemiş, 8 ayda açıksa her sene 4 lira verilip kullanılır sanki ama, doğrumu acaba varmı öyle birşey

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı