Halen mining yapılır mı?

ahmet enis

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bayramdan sonra parayı denkleştirince 2. el RX 470 almayı düşünüyorum 450/500 TL aralığında 1 yıl/6 ay mining yapılmış kartlar var bunlardan almak istiyorum. tabii ki hangi şehirde olursa gidip deniyim alacağım işimi şansa bırakmayacağım. Fakat aklımda şu soru var mining yapılmış kart bana furmark testlerinde iyi sonuçlar vermesi durumunda sıkıntı yapar mı? Oyun oynarken FPS de referance değerlerden düşük değerler alır mıyım? Ya da kullanım esnasında bozulur mu?

Linkini attığım Sapphire Nitro RX 470 fazlasıyla yaygın bildiğim kadarıyla bu kartların ucuz olmasındaki sebep referance soğutmaya sahip olmaları. Bu kart bana sıkıntı çıkarır mı?

Ayrıca bu kartı aldıktan sonra küçük çaplı bir mining yapmayı düşünüyorum uyuduğum zamanlar mining yapması gibi.

Bunun bana 2019 yılında tek bir RX 470 den getirisi ne olur aylık 200/300 çıkar mı?

Merhaba. Orta halli bir madenci olarak bir kaç soruya cevap verebileceğimi düşünüyorum.
Öncelikle tek kart ile mining yapmak hash gücü çok düşük kalacağı için pek yüz güldürmez. Tavsiye etmiyorum, kaldı ki elektrik maliyetleri çok arttı.
İkinci olarak mining yapılmış kart eğer işini bilen bir madenci tarafından kullanıldı ise alınabilir. (Abartılı voltaj vermek, bilinçsiz overclock, hatalı bios yükleme)
Fakat bunu anlamanın bir yolu yok. Tamamen şans.
Son olarak şunu not düşmek isterim. Ekran kartları öyle kolay bozulabilen parçalar değil. 3 seneyi aşkın 7-24 80 derece üzeri çalışan kartlar var şahit olduğum.

Bilgisizliğimden soruyorum ama HD 79XX serileri ile RX serileri hangisi daha iyi Watt/Hash oranına sahip? Yani en az elektrik çekip en fazla veri kazabilen?

Ama şunu da söylemek istiyorum ki artık madencilik devri bitti, kapandı. Bir balondu, şişti, şişti, geçen yıllara kadar devasa oldu. Ama artık geçiyor, bir daha şişermi bilmiyoruz.

Ama ufak bir güneş paneli ile tüm yaz boyu bedavaya kazabilirsin :) İstersen hem kart al, birde güneş enerji sistemlerini araştır.

Madenciliği balon olarak görüyor olmanız, sanırım madenciliği hiç araştırmamız okumamış olmanızdan kaynaklı. Madencilik bir balon değildir, ayrıca madencilik devri bitmedi yıllardır olduğu gibi hala devam ediyor. Mesela ben popüler olduğu zamandan önce, yani bir kaç sene öncesinde de madencilik yapıyordum, şimdi de yapıyorum.
Sadece işi bilmeden giren, 3-5 kart alayım para kazanırım gözüyle bakanlar piyasadan çoğunlukla temizlendi.
Şunu unutmayın, biz bu işi hem hobi, hem de meslek ciddiyetinde yüksek maliyetlerle yapıyoruz. Doğru yapıldığı zaman madencilik hep kazandırır.
Güneş enerji sistemi için roi yani geri dönüşü hesaplayınız. Zira güneş enerjisi mantıklı olsaydı ben de çoktan geçmiştim.

Bayramdan sonra parayı denkleştirince 2. el RX 470 almayı düşünüyorum 450/500 TL aralığında 1 yıl/6 ay mining yapılmış kartlar var bunlardan almak istiyorum. tabii ki hangi şehirde olursa gidip deniyim alacağım işimi şansa bırakmayacağım. Fakat aklımda şu soru var mining yapılmış kart bana furmark testlerinde iyi sonuçlar vermesi durumunda sıkıntı yapar mı? Oyun oynarken FPS de referance değerlerden düşük değerler alır mıyım? Ya da kullanım esnasında bozulur mu?

Linkini attığım Sapphire Nitro RX 470 fazlasıyla yaygın bildiğim kadarıyla bu kartların ucuz olmasındaki sebep referance soğutmaya sahip olmaları. Bu kart bana sıkıntı çıkarır mı?

Ayrıca bu kartı aldıktan sonra küçük çaplı bir mining yapmayı düşünüyorum uyuduğum zamanlar mining yapması gibi.

Bunun bana 2019 yılında tek bir RX 470 den getirisi ne olur aylık 200/300 çıkar mı?
kardeşim ben bu ekran kartını oyun için kullanıcağım rx 470 mining editionu kullancam cyberpunk 2077 de test ediyorlar nitro mu gaming mi diye yazmamışlar onlar cyberpunk 2077 de medium da 30fps alıyor bende alırmıyım sistemim 16gb ram i 5 3570 3,40ghz h61 anakart 1080p de monitör

Kardeşim ben bu ekran kartını oyun için kullanacağım RX 470 mining Edition'u kullanacağım Cyberpunk 2077 de test ediyorlar Nitro mu Gaming mi diye yazmamışlar onlar Cyberpunk 2077 de medium da 30FPS alıyor bende alır mıyım sistemim 16 GB RAM'i 5 3570 3, 40GHz H61 anakart 1080p de monitör.

Dostum bu konuyu açtığımda RX 470'e niyetliydim. Sonrasında almışken yenisini alayım deyip RX 570'e yöneldim. E madem RX 570 alıyorum biraz daha üstüne koyup RX 580 alayım dedim. Sonrasında Gigabyte RX 580 aldım mınıng yapılmış bir karttı kendisi ve kullanamadım Biosu'na müdahale edilmişti hata veriyordu vs. satıcı sağ olsun iyi niyetliydi iademi almıştı mağdur olmamıştım. Sonrasında İzmir'den Sapphire nitro+ RX 580 bulmuştum 600TL'ye tertemiz onu almıştım. Kısaca demek istediğim mining yapılmış kartlar müdahale edilmiş kartlar oluyorlar tabii ki oyun oynatabilirler fakat müdahale edilmesi gereken bir konu olduğunda çözebilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip değilsen bulaşmanı tavsiye etmem. RX 470'de eski bir kart yatırım yapmanı tavsiye etmem RX 580 bile yetersiz kalıyordu bana sattım 1 sene önce. Temiz RX 590 veya yeni XT kartlara bakmanı tavsiye ederim iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı