Half-Life 1 oynarken çok fazla midem bulanıyor

Ekran kartınız ve monitörünüz nedir? Çok güçlü ise fazla fps den kaynaklanıyor olabilir.
Ekran kartım çok eski. Nvidia Geforce 8400 GS. 60 HZ monitör.
Half-Life 1 yapısı gereği çok fazla böyle korkunç, kanlı öğe barındırabiliyor. Ondan ötürü mideniz de bulanmaz hani. Doom falan da oynamazsınız öyle bir durum varsa. Herhalde FPS kaynaklı bir baş ağrısı yaşıyorsunuz. FPS'i sabitleyerek oynayın.
Sanırım FPS kaynaklı. Nasıl sabitleyeceğim?

Ekran kartım çok eski. NVIDIA GeForce 8400 GS. 60 Hz monitör.

Sanırım FPS kaynaklı. Nasıl sabitleyeceğim?

Benim dediğim sorun RTX 2070S ve üstü kartlarda olabilir belki, fakat sizin kartınızın mide bulandıracak kadar kare çizebileceğini düşünmüyorum.

Source motoru ile Half-Life 1'in motoru (GoldSRC) çok çok farklı ayrı mimariye sahip motorlar. HL1'in motoru Quake'nin çakması gibi.
Modifiye edilmiş Quake kendisi aslında. Çakma değil yani. Quake oyun motoru ise fazla gelişmiş Doom motoru. 90'lı yıllarda FPS oyunları için iki seçenek vardı. Ya Doom motoru ya da Quake motoru. Valve şirketi de ilk kez bir FPS oyunu yapacağından çok fazla anlaşılmasın diye Quake motorunu güzelce bir modifiye ediyor. Ve Windows 98 için hazırlanıyor özellikle.

Bu şey dediğim gibi FOV ile alakalı Valve oyunlarında sıklıkla rastlanılan bir şey
eğer oyun ayarlarında FOV ayarı varsa 90 a çekin yoksa konsolu açıp fov 90 yazın biraz da öyle oynayın

Bu şey dediğim gibi FOV ile alakalı Valve oyunlarında sıklıkla rastlanılan bir şey
eğer oyun ayarlarında FOV ayarı varsa 90 a çekin yoksa konsolu açıp fov 90 yazın biraz da öyle oynayın
Arkadaşın biri yukarıda paylaşmıştı, orada 120 diyordu. Yaptım ancak hala bulanmaya devam etti. Daha dayanamadım kapattım bilgisayarı, çok kötü oldum.
Hocam Steam değil de Retail yani 1998'de çıkan haliyle oynamayı deneyin bir de. Web Archive'de linki var ancak korsan mı bilemiyorum şimdi.
Hocam Steam versiyonu zaten 1998 versiyonu değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı