Half-Life 1 oynarken çok fazla midem bulanıyor

Hayır, 1998'de yapılan faciadan sonra tekrardan yapılan sürüm.

1998 yapılan sürüme ait fotoğraf atıyorum, gerçekten kötü olduğunu anlarsınız. Gerçekten komik bir sürüm aslında.
Baya kötüymüş.
Hocam sorununuz karakter hareket ederken sağa sola ani olarak ivmelenmesi, bunu ayarlardan kapatıp oynayın. Aynı durumu black mesa oyununda yaşıyordum kapattığımda daha rahatlamış bir şekilde oynuyordum.
Evet hocam sağa sola döndükçe midem bulanıyor. Hangi ayarı kapatmam lazım?
Gençler adamda motion sickness var fps oyunlariiyi gelmez bu durumda olanlara en yakın arkadaşım sırf bu yüzden portal serisini oynayamazdi
Gençler adamda Motion sickness var FPS oyunlari yi gelmez bu durumda olanlara en yakın arkadaşım sırf bu yüzden portal serisini oynayamazdi.
Hayır hocam, katılmıyorum size. Çünkü bu zamana kadar bir sürü FPS türü oyun oynadım. Hiçbir zaman mide bulantısı yapmadı. Half-Life'a özel bir durum.

Bazi insanlar da olabiliyor bir arkadasimda da vardi ayni sorun half life bes dakika oynadiktan sonra kusma derecesine geliyorum derdi. ( Pupg falan oynayabiliyo) bir arkadasimda luma parkta kondola birakin binmeyi biz binerken izleyemezdi bilr basi doner midesi bulanir kusar oturturlardi bakamazdi yani bazilarinin orta kulak da ki sividan mi beyinde ki bi merkezle alakali nörolojik bir durim bence. Cok haraketi kaldirmiyor zannimca

Arkadaşlar Steam indirimlerinden Half-Life 1 ve birkaç Half-Life oyunu aldım. Bugün Half-Life 1 oynamaya başladım ama oynarken çok fazla midem bulanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. En fazla 10-15 dakika oynayabiliyorum. Siz oynarken sizde de böyle sorunlar var mıydı? Varsa nasıl çözdünüz bu sorunu? Umarım cevap verirsiniz.

Yani evet ben Half-Life'ı telefona indirmiştim atmosferi karanlıktı biraz bir süre sonra bir ter bast, beynim sulandı, midem bulandı devam edemedim ve sildim. Yani olabilir mesela sıkıntısız oynayıp bitirdiğin bir oyuna tekrar başlayınca da bu oluyor.

çünkü arkadaşlar bunun sebebi oyunda karakterin hareket edip kendinizin hareket etmemesidir çözüm:
-oyunlarda motion blur (görüntü duyarlılığı) denir bunu açtığınızda oyun sizin midenizi bulandırmayacak şekilde oynatır
-oyun oynarken aynı zamanda başka şeylerde yapın yani fiziksel olarak (sakız çiğnemek, bi 2 dakika ara verip hareket etmek vb.)
-eğer olmuyorsa bunun için özel gözlükler var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı