Half-Life nedir?

Half-Life sadece nostalji veya geçmişte kalmış başarı olarak değerlendirilmemeli. Oyun motoru ve oynanışı o kadar keyifli ve akıcı ki, bugün bile o akıcılığı yakalayabilmiş pek oyun yok.

O dönemde sadece herhangi bir bilgisayar arardık. Sistem performansı veya monitör etkeni, hatta FPS değeri bile ne bilmezdik. Çünkü her bilgisayar bu oyunu aynı akıcılıkla ve aynı zevkle takır takır oynatıyordu. Bugün AAA oyunların yükü çok daha büyük, doğru ama bugünün yükü bir o kadar hafif oyunları da Half-Life'ın o dönem sunduğu akıcı oynanışı asla sunamıyor.

Ayrıca çok tekel bir oyundu :D Bugün Witcher ve RDR2'ciler gibi ayrı gruplar varken(haliyle), o günlerde herkes Half-Life oynuyordu. Genelde böyle tekel şeylere tüketiciler tepki gösterir. Ama hatırladığım kadarıyla Half-Life'ı sevmeyen yoktu.
 
Valve'ın ilk vurgunu, oyun dünyasının efsanesidir bu oyun. Belki de şu an Steam kullanabilmemizin yegane sebebi. Beni tüm yaz masa başı tutmayı başaran, belli bir dönem sıksa bile her zaman oynamaktan keyif aldığım bir oyundur. Kesinlikle denenmeli bu şaheser. Hatta tüm seriye bir bakın derim. Fan yapımı olan Black Mesa da Half-Life 1'in bir remake hali. Oyundan biraz bahsedecek olursam taa 90'lı dönemlerde günümüz oyunlarına taş çıkartan cinsten hikayesi, ve ondan çok daha önemlisi hikayeyi anlatış şekli... Devrim niteliğindedir bu oyun. Sizi birebir o atmosfere sokar zaten konuşmayan bir karakter olan Gordon Freeman'ın adeta mezihleşmesini sadece izlemez, görmez hatta oynamazsınız. İliklerinize kadar size o duyguları yaşatır bu oyun. Ayrıca Half-Life 2 de 10 TL'ye düşmüş sakın kaçırmayın. Bana göre dünyanın en iyi oyunudur. Oyun dünyasının atası olarak kabul edilebilir zira Half-Life'ın günümüz CS2, Valorant ve benzeri tüm oyunlara, Steam'e, Steam benzeri tüm uygulamalara ve daha nicelerine çok büyük katkısı vardır. Alın oynayın, oynatın.
 
Çocukken internet kafede abilerden tokat yediğim oyun.

Çocukken internet cafede abileri tokatladığım oyun😄 quektete çok iyiydim 😄 ayrıca mircchatte kırıklarım vardı sonra mynet okey MSN derken her şey bozuldu ahlak kalmadı efendim😂 hatırlayan olur mu bilmem. Middownmaddes vardı. Araba oyunu hey gidi günler hey. Zaman hızlı geçiyor derlerdi de inanmazdık. Çocuktuk bizde o zamanlar her şey cips içinden çıkan tasolar kadar güzeldi …
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0983.jpeg
    IMG_0983.jpeg
    75,9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Half life: Maddenin kendini yarılanması için ihtiyaç duyduğu zaman. Özellikle radyo aktif maddeler için sıkça kullanılan bir ölçüttür;


Ek ve inanılmaz gerekli bilgi: Kafeinin half-life'ı 5 saattir;


Kalp çarpıntısız günler 👍
 
Bana bu tarz sorular cok ilginc geliyor. Bir aramayla Google ve YouTube uzerinde onlarca yabanci ve hatta Turkce kaynak mevcut zaten. Kaldi ki konuya kaynak atan arkadaslar da bu kaynaklari uzaydan getirmiyor. Su nedir tarzi cok genel ve tek aramayla yuzlerce kaynagin bulunabilecegi sorular neden Google yerine burada soruluyor?
 
Half-Life nedir arkadaşlar? Cidden bunu soruyorum, bu seri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Steam'de indirimde, bu seriye başlanır mı? Başlanırsa kaç oyun var, kaç tane oyun almam lazım?

Şaka yapıyorsun Half-Life en iyi oyun serisini kesinlikle oynamalısın, deathmatch olanıda oynamalısın.
 
Half-Life nedir arkadaşlar? Cidden bunu soruyorum, bu seri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Steam'de indirimde, bu seriye başlanır mı? Başlanırsa kaç oyun var, kaç tane oyun almam lazım?
Half-Life benim çocukluğumdur, ilk bilgisayarımın başına oturup düğmesine basmak için beni koşturan şeydir, saatlerce başından kalkamadığım bu zamana kadar hatırası silinmeyen tek oyundur. Aradan 50 yıl geçse de oynarken keyif alacağın bir başyapıttır. FPS i sevdiren oyun benim için.
 

Geri
Yukarı