Half-Life serisine nereden başlamalıyım?

• Konuyu başlatan ense0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 932

ense0

Centipat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
realme 10 G99 8GB RAM 128GB internal storage+ 64GB Samsung microSD
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda Half-Life serisine başlamak istiyorum ama hangi oyundan başlamam lazım bilmiyorum. Ayrıca hangi sıralama ile ilerlemeliyim
Biliyorum. 25 yıllık çok eski bir oyun ama benim küçüklüğümde bu tip oyunlar yoktu Yani vardı ama ben çok küçük yaşta laptop sahibi oldum (4). Bu yüzden de ben daha yeni yeni bir şeyleri keşfetmeye başlamışken o dandik laptop bozuldu. Bende bu yaz yeni bir sistem alıp oynamak istiyorum çünkü nedense Half-Life içimde bir boşluk gibi kaldı, bu arada sadece Half-Life için almıyorum sistemi: D. Bu açıklamayı yapma sebebim "2024 yılında Half-Life mı oynanır mağaradan çık" gibi yorumlar almamak içindi.

Half-Life 1 yerine remake i olan Black Mesa'yı al. Grafikleri çok daha iyi Half-Life 1 oynarsan gözün kör olur.

Oynayacak arkadaşın varsa Sven Co-op: Steam
Bunun olayı normal hikayeyi arkadaşlarınla vesaire oynamanı sağlıyor ve bedava. Ama Single oynayacaksan komple seriyi sırayla yazalım:

Half-Life
Opposing Force
Blue Shift
Decay (PS2 Özel)

Half-Life 2
Episode One
Episode Two

Not: Half-Life oynarsan gözün kör olmaz, o kadar eski bir oyun değil. (Örnek: Castlevania 1986 yılında çıktı) Hâlâ çoğu FPS oyunundan çok daha iyi.

Son düzenleme:
Yakın zamanda Half-Life serisine başlamak istiyorum ama hangi oyundan başlamam lazım bilmiyorum. Ayrıca hangi sıralama ile ilerlemeliyim
Biliyorum. 25 yıllık çok eski bir oyun ama benim küçüklüğümde bu tip oyunlar yoktu Yani vardı ama ben çok küçük yaşta laptop sahibi oldum (4). Bu yüzden de ben daha yeni yeni bir şeyleri keşfetmeye başlamışken o dandik laptop bozuldu. Bende bu yaz yeni bir sistem alıp oynamak istiyorum çünkü nedense Half-Life içimde bir boşluk gibi kaldı, bu arada sadece Half-Life için almıyorum sistemi: D. Bu açıklamayı yapma sebebim "2024 yılında Half-Life mı oynanır mağaradan çık" gibi yorumlar almamak içindi.

1706031178399.png

Çıkış sırası böyle. Ona göre halledin.

Seriye ilk başlayan için ben HL1 önermiyorum. Ama oynarım takılmam diyorsanız HL1 ile başlayın.

Benim tavsiyem HL2 serisini önce oynayın. Sonra HL1 ve devamını.

Ayrıca severseniz hl Black Mesa'yı oynayın.

Yakın zamanda Half-Life serisine başlamak istiyorum ama hangi oyundan başlamam lazım bilmiyorum. Ayrıca hangi sıralama ile ilerlemeliyim.
Biliyorum. 25 yıllık çok eski bir oyun ama benim küçüklüğümde bu tip oyunlar yoktu yani vardı ama ben çok küçük yaşta laptop sahibi oldum (4). Bu yüzden de ben daha yeni yeni bir şeyleri keşfetmeye başlamışken o dandik laptop bozuldu. Bende bu yaz yeni bir sistem alıp oynamak istiyorum çünkü nedense Half-Life içimde bir boşluk gibi kaldı, bu arada sadece Half-Life için almıyorum sistemi: D. Bu açıklamayı yapma sebebim "2024 yılında Half-Life mı oynanır mağaradan çık" gibi yorumlar almamak içindi.

Half-Life bana göre her dönemde oynanabilecek bir oyun kimse mağaradan çık gibi yorumlar yapmaz merak etme çünkü çok iyi bir oyun serisidir. Sırası ile şu şekilde oynayabilirsin.
Half-Life 1 ( grafikleri oyun eski olduğu için gerçekten kötü o yüzden Black Mesa oynayabilirsin hikayesi aynı sadece grafikler daha gelişmiş.)
Half-Life 2
Half-Life 2 Episode 1
Half-Life 2 Episode 2
Hikaye sıralaması olarak bu şekilde ama bunlar haricinde Half-Life'e blue Shift.
Half-Life opposing Force gibi oyunları da var güzeldir. Ama hikaye olarak aman aman bir katkısı yok oynamasanda olur.

Half Life 1 en doğrusu olurdu fakat günümüzde oyundan pekte bir şey anlamazsın. Oyunda adam akıllı 'bana göre' hikaye anlatımı yok (cutscene anlamında). Bu yüzden oyunu anlamakta zorluk çekebilirsin.

Half-Life 1 en doğrusu olurdu fakat günümüzde oyundan pek de bir şey anlamazsın. Oyunda adamakıllı 'bana göre' hikaye anlatımı yok (cutscene anlamında). Bu yüzden oyunu anlamakta zorluk çekebilirsin.

Evet oyunda alt yazı sistemi de yok döneminde yarım yamalak İngilizcem ile anlamaya çalışarak oynuyordum ama yakın zamanda Steam versiyonu için yama yapılmış.
Belki arkadaşın işine yarar.

Küçükken (5-7 yaşlarında) han kanaldan izlediğimi hatırlıyorum ama neyse ki sadece izlediğimi hatırlıyorum yani hikaye falan hatırlamıyorum. Pek çok yerde oyunun görüntülerini gördüm. Son 5 yıldır (2-3 ayda bir int cafeye gitmem dışında) sadece mobil oyun oynayabildiğim için Half-Life 1 grafikleri falan beni hiç rahatsız etmez. Hatta oynadığım bazı oyunların grafikleri Half-Life 1 ile karşılaştırınca çöp. Zaten Half-Life 2 grafikleri fiziği benim için (mobil oyunlardan geldiğim için) müthiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı