Half-Life Speedrun Nasıl Yapılır?

Varyo

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2016
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1524389643
1- Speedrun'u taktikleri nelerdir?
2- Console nasıl açılır ?
 
Son düzenleme:
Speedrunda bug kullanarak herhangi bir bölümden direk son bölüme atlıyorlar. Konsol tuşu yanılmıyorsam " tuşudur.
 
Speedrunda bug kullanarak herhangi bir bölümden direk son bölüme atlıyorlar. Konsol tuşu yanılmıyorsam " tuşudur.
Speedrun'ın direkt tanımı bu değil ve Half-Life'da böyle yapılmıyor bazı glitchli yerler var ama genede böyle değil aynı zamanda oyunu defalarca bitirip buglu yerleri vs öğrenip uzunca bir bhop çalışman lazım yani zor.
 
''Bunnyhop'' yapmak çok zor cidden. Sorum şu, ''Bunnyhop'' yapmak için herhangi program gereklidir mi?
Steam'ın üzerinde speedrun yapılır mı?
 
Speedrun'ın direkt tanımı bu değil ve Half-Life'da böyle yapılmıyor bazı glitchli yerler var ama genede böyle değil aynı zamanda oyunu defalarca bitirip buglu yerleri vs öğrenip uzunca bir bhop çalışman lazım yani zor.
Zaten orada speedrun tanımı yapmadım :D
 
  • Oyunun WON versiyonunu bulmak zorundasınız. (Steam öncesi sürüm)
  • Speedrun yapanlar sanırım oyunun ''hl 1.1.0.4'' versiyonunu kullanıyorlar. Tam emin değilim.
  • Oyunun Steam öncesi sürümlerinde oyun bazen donuyor yada takılıyor. Yeni donanımlarla uyumlu değil. Ben bu problemi ''hl 1.1.1.0'' da çok yaşamıştım.
  • Mesela bazı özel ayarlar yapıyorlar. Örnek verecek olursak Fare'nin tekerleğini aşağı çektiğimizde zıplama yapmak gibi. Zıplamayı ''bind mwheeldown +jump'' komutuyla tekerlek ile yapıyorlar. Yada script metoduyla yapıyorlar.
  • Sadece bunny hop yetmiyor oyundaki tüm haritalardaki bugları çok öğrenmek ve zamanlamayı iyi tutturmak gerekiyor.
  • Buyrun belki size yardımı olabilir: NSL
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Böyle yazı görmem mutlu oldum. WON versiyonun nereden bulabilirim? Siz speedrun yaptın mı hiç? Yazı için çok teşekkürler. :)
 
Ben hiç bulaşmadım hocam :D. Çok emek ve zaman ister. Takip ediyorum sadece.
WON dediğimiz korsan sürüm yani 1.0.0.1 sürümü. O sürüm kurulduktan sonra update yapılması gerekiyor diye hatırlıyorum :kararsız:.
Çok uğraştırıyor adamı. İlk iki güncellemesi çok eski. Windows 10 çalıştırmaz diye düşünüyorum emin değilim. Her güncellemeyi sırasıyla yüklemek lazımdı sanırım.
Maalesef korsan olduğu için link yada site adı veremeyeceğim. Technopat sosyalde korsana destek vermiyoruz. Ayrıca ban sebebi.
 
Oyunun motorundaki tüm glitch, bug gibi şeyleri kullanarak, scriptli veya scriptsiz olarak ya da segmentli veya segmentsiz olarak, ana kategoriler şeklinde yapılıyor. İlla bunları öğrenmene, uygulamana, yapmana gerek yok. Düz oynarsın, single segment, glitchless run olur :)
 
Kardeş bak şimdi ESC tuşunun hemen altında bir tuş var Tab tuşunun hemen üstünde ona basıyorsun eğer konsol açılmıyorsa oyuna sağ tıklayıp özellikler deyip hedef yazan kısma -Console yazıyorsun. Şimdi olması lazım eğer olursa oraya şunları yaz CPL Shephard'ın yazdıklarını yani bind mwheelup + jump ve bind mwheeldown + jump bunları yazınca mouse un tekerleğini çevirdikçe zıplıyorsun multiplayerda gauss ile herkesin kafasını uçurduğum taktik buydu zaten. Eğer multiplayerda daha hızlı hareket etmek istiyorsan gauss silahını şarj et uzun zıplama ( longjump) bas bastıktan sonra hemen arkana şarj ettiğin gauss ile sık ve sonra strafe yap yani kendine yön ver hikaye modunda ise alias script vb kodlar var onları kullanabilirsin ancak hikaye modunda gauss çok yavaş şarj ediliyor ve çok daha az güç veriyor yani hikaye modunda gauss ile uçup kaçamıyorsun anlayacağın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı