Halı saha maçı için öneri

Re Malaka

Decipat
Makaleler
17
Yer
Rome
4-5 sene üzerine halı saha maçlarına geri dönüyorum. O kadar süre araya girince ve futboldan uzaklaşmış hissettim kendimi. Genel olarak bileği kıvrak oyuncu olmamakla birlikte şut ve pası temiz, 185 boy ve yağsız vücudum ile hızlı bir oyuncuydum. Zaten eskiden sprint koşucuydum.

Fakat futbol maç kondisyonu çok başka olay, gücümü ve nefesimi 60 dakikaya nasıl yayabilirim? Aktif dinlenme anında ne yaparsam oyundan çok kopmayarak alan doldurabilirim? Veya "şunu" yap diyeceğiniz öneriler var mı?

Eğer yıllarca spor yapmadıysanız kondisyonunuz sıfırsa savunmadaki sigorta adam olmanızı tavsiye ederim. İlk yarı ve ikinci yarının başlarına kadar savunma ve geriden top çıkarma dışı bir şey yapmazsınız pek ancak herkes yorulduğunda yani sizinle aynı kondisyona geldiğinde son 20 dakika oynarsınız istediğiniz gibi. Öteki türlü direkt bitersiniz yüksek ihtimal.

Eğer yıllarca spor yapmadıysanız kondisyonunuz sıfırsa savunmadaki sigorta adam olmanızı tavsiye ederim. İlk yarı ve ikinci yarının başlarına kadar savunma ve geriden top çıkarma dışı bir şey yapmazsınız pek ancak herkes yorulduğunda yani sizinle aynı kondisyona geldiğinde son 20 dakika oynarsınız istediğiniz gibi. Öteki türlü direkt bitersiniz yüksek ihtimal.

Dediğinize yakın bir tempoda oynadım. Beklediğimden iyi kondisyonum varmış. Ancak maç ertesi bugün biraz kas ağrısı hissediyorum. O da gayet normal.

Halısaha maçlarını özlemişim. Gayet dengeli ve keyifli maç oldu.

Dediğinize yakın bir tempoda oynadım. Beklediğimden iyi kondisyonum varmış. Ancak maç ertesi bugün biraz kas ağrısı hissediyorum. O da gayet normal.

Halı saha maçlarını özlemişim. Gayet dengeli ve keyifli maç oldu.

Gayet normal dediğiniz gibi hocam, haftada 1-2 gerçekten çok iyi oluyor. Daim olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı