Halihazırda DDR3 800 MHz RAM bulunan sisteme DDR3 1600 MHz RAM takılabilir mi?

• Konuyu başlatan hakan44
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 102

hakan44

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimde 8 GB resimdeki RAM var ama yetmiyor. Doluyor çoğu zaman ve RAM alacağım. Bendeki RAM'lar DDR3 800 MHz galiba, resimdeki DDR3 1600 MHz olan RAM'dan alıp 2 tane taksam sistem destekler mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (121).png
    Ekran Görüntüsü (121).png
    319,3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleyen: Moderatör:
2x800'den 1600 MHz zaten. 3200 olsaydı bu sefer de 800 yerine 1600 MHz yazacaktı. Sen 2x8'den 1600 MHz'lik RAM aldığında yine CPU-Z de 800 MHz yazacak tek slotta.

Hocam DDR'in doğasından kaynaklanan bir şey bu. Görev yöneticisinde ne yazıyorsa aynı hızda ram alabilirsiniz. Kapasite konusuna gelirsek, anakartınız 16 GB destekliyor mu bilemem çünkü anakartınız hakkında bilgi paylaşmamışsınız. @hakan44

Hocam DDR'in doğasından kaynaklanan bir şey bu. Görev yöneticisinde ne yazıyorsa aynı hızda ram alabilirsiniz. Kapasite konusuna gelirsek, anakartınız 16 GB destekliyor mu bilemem çünkü anakartınız hakkında bilgi paylaşmamışsınız. @hakan44
intel core i7 4720HQ İŞLEMCİ
İntel HM87 ÇİPSETLİ ANAKART
İşlemcide 32gb kadar destekliyor yazıyor 1,600mhz ama anakartta birbilgi bulamadım mlsf.
Görev yöneticisinde de 1600mhz yazıyor

intel core i7 4720HQ İŞLEMCİ
İntel HM87 ÇİPSETLİ ANAKART
İşlemcide 32gb kadar destekliyor yazıyor 1,600mhz ama anakartta birbilgi bulamadım mlsf.
Görev yöneticisinde de 1600mhz yazıyor
Tamam, CPU-Z de 800 MHz yazmasının sebebi fiziksel hızın 800 MHz olması demektir. DDR teknolojisi ise fiziksel hızla tek bir clockta çift veri gönderdiği için 2 ile çarpmış olur.
Fiziksel clock 800 ama tek clokta çift veri gönderildiği için 1600 MHz'dir. Benim laptop DDR4 ve 3200 MHz bir RAM'e sahibim, CPU-z de 1600 MHz olarak gözüküyor. Bunu CPU-Z böyle gösteriyor. Görev Yöneticisi ise 3200 MHz gösteriyor. O yüzden senin halihazırda zaten RAM hızın 1600 MHz. Evet, sistemin 32 GB RAM'i destekliyor. RAM alırken laptop uyumlu almayı unutma. Ayrıca seninkisi DDR3L, DDR3 değil.

Tamam, CPU-Z de 800 MHz yazmasının sebebi fiziksel hızın 800 MHz olması demektir. DDR teknolojisi ise fiziksel hızla tek bir clockta çift veri gönderdiği için 2 ile çarpmış olur.
Fiziksel clock 800 ama tek clokta çift veri gönderildiği için 1600 MHz'dir. Benim laptop DDR4 ve 3200 MHz bir RAM'e sahibim, CPU-z de 1600 MHz olarak gözüküyor. Bunu CPU-Z böyle gösteriyor. Görev Yöneticisi ise 3200 MHz gösteriyor. O yüzden senin halihazırda zaten RAM hızın 1600 MHz. Evet, sistemin 32 GB RAM'i destekliyor. RAM alırken laptop uyumlu almayı unutma. Ayrıca seninkisi DDR3L, DDR3 değil.
Anladım hocam çok teşekkürler peki resimdeki ramlar uygunmudur. Laptop ram ve sodımm diye geçiyor ama.

Anladım hocam çok teşekkürler peki resimdeki ramlar uygunmudur. Laptop ram ve sodımm diye geçiyor ama.
Rica ederim, 4. nesil sadece 1,35V çalışan intel işlemciler DDR3L kabul ediyor. O yüzden DDR3 almayın, uyumsuzluktan kaynaklanan problemler oluşacaktır. CPU-Z DDR3 ve DDR3L farkını bazı sistemlerde ayırt edemeyebiliyor -sanırım-.

Rica ederim, 4. nesil sadece 1,35V çalışan intel işlemciler DDR3L kabul ediyor. O yüzden DDR3 almayın, uyumsuzluktan kaynaklanan problemler oluşacaktır. CPU-Z DDR3 ve DDR3L farkını bazı sistemlerde ayırt edemeyebiliyor -sanırım-.
Anladım L olanı tercih edeceğim pc 10 yaşına girdi ama hala işimi görüyor ondan upgrade eediyorum birde ssd yenilersem bakalım .

Merhaba arkadaşlar sistemimde 8 GB resimdeki RAM var ama yetmiyor. Doluyor çoğu zaman ve RAM alacağım. Bendeki RAM'lar DDR3 800 MHz galiba, resimdeki DDR3 1600 MHz olan RAM'dan alıp 2 tane taksam sistem destekler mi?
reis sana şöyle soyleyeyim ddr3 olan bir anakartta illaki 1600mhz destekler istersen bi biosa gir bi bak 800 mhz olmaya bilir o ram ve bu arada nekadar 1600mhz ram alsanda işlemci 1600mhz kabul etmiyorsa kullanamassın işlemciye göre alıcaksın işlemci ramin mhz sini ayarlıyor çunku mesela bende i5 4670k var anakartımda msi miltary class4 z87g43 3200 mhz destekliyor ama işlemcişm 1600mhz destekliyor ben gidipte 3 ram imide 3200 yaparsam çalışmaz ya normal 1600mhz de çalışmaya devam eder yada hiç çalışmaz pc bios onu resetler yani demek istediğim sende eğer 4 tane ram slotu varsa hepsini dual channel yapman çunkuu kanka aynı ramdan 2 tane alırsan tam performan alırsın ama 1 ramden 1 tane alırsan performan alamassın çunku single channel oluyor

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı