Halihazırda ön lisans okunurken lisans kazanılırsa askerliğe ne olur?

oguzsasihayranı

Femtopat
Daha fazla  
Ben ön lisans okuyorum örgün 1. sınıf. Seneye ders kaydı yapmayıp tekrar sınava hazırlanacağım. Diyelim 2024 YKS'de bir lisans programı kazandım. Aklıma takılan şey şu: Yerleşme sonuçları belli olduğunda ön lisanstan kaydı sildirsem, kayıtlar başlayınca da lisansa kaydolsam, askerlik için bir sıkıntı olur mu? Tecil eder mi yani ya da asker yoklamasına takılıp kayıtta bir sıkıntı olur mu? Aynı sorunu yaşayan veya çözümünü bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitiminiz devam ettiği için otomatik olarak teciliniz uzuyor. Korkmanıza gerek yok.

Sabahki seçim sonucuna göre zorunlu askerlik kalkacak.
Bkzn Ali Babacan: "Zorunlu askerliği kaldıracağız."

Sorun olmaz. Ben ön lisans bitirip lisans programına kaydoldum tecilim uzadı.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ama ben mezun olmadan kaydolucam kaydı sildirerek. Bu sene 1.sınıfım. Seneye ders kaydı yapmayıp YKS 2024'e hazırlancam. Yerleşme sonuçları açıklandığında, lisans programına yerleşirsem halihazırda okuduğum önlisans programından kaydımı sileceğim ve lisans programının kaydı başladığında ona kayıt olacağım. Yaklaşık arada 1 hafta oluyor. O süre içinde herhangi bir sorun yaşar mıyım yeni üniversiteye kaydolurken. Öyle yani, bu konu hakkında bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Cevabınız için teşekkür ederim. Ama ben mezun olmadan kaydolucam kaydı sildirerek. Bu sene 1.sınıfım. Seneye ders kaydı yapmayıp YKS 2024'e hazırlancam. Yerleşme sonuçları açıklandığında, lisans programına yerleşirsem halihazırda okuduğum ön lisans programından kaydımı sileceğim ve lisans programının kaydı başladığında ona kayıt olacağım. Yaklaşık arada 1 hafta oluyor. O süre içinde herhangi bir sorun yaşar mıyım yeni üniversiteye kaydolurken. Öyle yani, bu konu hakkında bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Senin zaten liseden mezun olduğun durumdan kalan bir tecilin var. Herhangi bir sorun yaşamazsın. Ama yine de şubeyle görüş sen istersen pazartesi günü.

Eğitiminiz devam ettiği için otomatik olarak teciliniz uzuyor. Korkmanıza gerek yok.

Sabahki seçim sonucuna göre zorunlu askerlik kalkacak.
Bkzn Ali babacan: "zorunlu askerliği kaldıracağız."

Cevabınız için teşekkürler öncelikle fakat benim durumum biraz farklı şöyle izah edeyim, eğitimim devam etmeyecek. Yerleştirme sonuçları belli olduğunda önlisansdan kayıt sildirip yeni üniversiteye (Lisans programı) kaydolacağım arada 1 hafta gibi bir süre oluyor. Askerlik için bir sorun olur mu yeni programa kaydolurken, şimdiden değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Benim de temennim zorunlu askerliğin kalkması tüm planlarımı altüst ediyor.

Senin zaten liseden mezun olduğun durumdan kalan bir tecilin var. Herhangi bir sorun yaşamazsın. Ama yine de şubeyle görüş sen istersen pazartesi günü.

Cevabınız için ve değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim sağlıcakla kalın.

Cevabınız için teşekkürler öncelikle fakat benim durumum biraz farklı şöyle izah edeyim, eğitimim devam etmeyecek. Yerleştirme sonuçları belli olduğunda önlisansdan kayıt sildirip yeni üniversiteye (Lisans programı) kaydolacağım arada 1 hafta gibi bir süre oluyor. Askerlik için bir sorun olur mu yeni programa kaydolurken, şimdiden değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Benim de temennim zorunlu askerliğin kalkması tüm planlarımı altüst ediyor.

Cevabınız için ve değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim sağlıcakla kalın.
Teciliniz o kadar süre zarfında asla bitmez. Güncel olarak tecil sürenizi e-devletten öğrenebiliyorsunuz zaten.

Yani endişelenmenize hiç gerek yok. (Yeter ki yıl sonuna kadar dediğiniz gibi bir lisans bölümüne yerleşin.)

Teciliniz o kadar süre zarfında asla bitmez. Güncel olarak tecil sürenizi e-Devlet'ten öğrenebiliyorsunuz zaten.

Yani endişelenmenize hiç gerek yok. (yeter ki yıl sonuna kadar dediğiniz gibi bir lisans bölümüne yerleşin.)

Teşekkürler cidden gece 1 de forumun bu kadar aktif olacağını düşünmemiştim mutlu oldum. Cevabınız için sağ olun. Bir sorum daha olacaktı. Peki ben lisans programına kaydolduğumda otomatik tecil olacak mı yoksa askerlik şubesine mi gitmem şart olacak?

Teşekkürler cidden gece 1 de forumun bu kadar aktif olacağını düşünmemiştim mutlu oldum. Cevabınız için sağ olun. Bir sorum daha olacaktı. Peki ben lisans programına kaydolduğumda otomatik tecil olacak mı yoksa askerlik şubesine mi gitmem şart olacak?
Yine otomatik olarak tecil uzayacak, sizin bir şubeye filan gitmenize gerek yok. (Üniversiteyi kazandıktan tahminim en geç 2 aya güncellenir, uzar)

En kötü zannetmiyorum ama tecili e devletten zaten kontrol edersiniz. Süresi uzamazsa askeri şubeye gidersiniz 2 dakikada ben üniversite okuyorum tecilimi düzeltir misiniz? Dersin biter hemen. Bir sorunla karşılaşmazsınız. Gönlünüzü rahat tutun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı