Halter-Dambıl seti ile evde kas yapılır mı?

al_ph

Centipat
Daha fazla  
Toplam 50 kg civarı halter-dambil seti alacağım, 17 yaşında 1.74 66 kiloyum. Acaba evde çalışarak profesyonel olmasa da gelişebilir miyim?

Hiç bir ağırlık kullanmadan sadece şınav çekerek bile şaşıracağın sonuçlar alabilirsin. Fakat önemli olan spor yapmak değil düzgün beslenmektir.

Toplam 50 kg civarı halter-dambil seti alacağım, 17 yaşında 1.74 66 kiloyum. Acaba evde çalışarak profesyonel olmasa da gelişebilir miyim?

Ben zamanında hiç Kasım yok iken bir aylığına köye gitmiştim orada klasik köy işleri yapa yapa o zamanki yaşıma göre dehşet kol kası yapmıştım yani kol kaslarımı istediğim gibi oynatabiliyordum o seviyeye gelmiştim mühim olan istikrarlı şekilde her gün düzgün yapmak ve beslenme sadece şınav ve mekik ile de kas yapabilirsin ama yağdan uzak durman lazımki kaslar ortaya çıksın. Bir de şöyle bir durum var güçmü istiyorsun yoksa kas mı? İkisi farklı şeyler inşaatta çalışan birisi 4x50kg çimento taşıyabiliyor görtüde sıır ama vücut geliştiriciler taşıyamıyor aynı ağırlığı ama görüntüde oldukça fazlalar.

Ben zamanında hiç Kasım yok iken bir aylığına köye gitmiştim orada klasik köy işleri yapa yapa o zamanki yaşıma göre dehşet kol kası yapmıştım yani kol kaslarımı istediğim gibi oynatabiliyordum o seviyeye gelmiştim mühim olan istikrarlı şekilde her gün düzgün yapmak ve beslenme sadece şınav ve mekik ile de kas yapabilirsin ama yağdan uzak durman lazımki kaslar ortaya çıksın.
Çok heves ettim bu aralar, acaba proteini calismadan önce mi sonra mı almam lazım? Bilginiz var mı?

Ben zamanında hiç Kasım yok iken bir aylığına köye gitmiştim orada klasik köy işleri yapa yapa o zamanki yaşıma göre dehşet kol kası yapmıştım yani kol kaslarımı istediğim gibi oynatabiliyordum o seviyeye gelmiştim mühim olan istikrarlı şekilde her gün düzgün yapmak ve beslenme sadece şınav ve mekik ile de kas yapabilirsin ama yağdan uzak durman lazımki kaslar ortaya çıksın. Bir de şöyle bir durum var güçmü istiyorsun yoksa kas mı? İkisi farklı şeyler inşaatta çalışan birisi 4x50kg çimento taşıyabiliyor görtüde sıır ama vücut geliştiriciler taşıyamıyor aynı ağırlığı ama görüntüde oldukça fazlalar.

Hocam ben işin daha çok kozmetik tarafindayim, fakat guç de olabilir yani

Çok heves ettim bu aralar, acaba proteini calismadan önce mi sonra mı almam lazım? Bilginiz var mı?

Spordan önce aldığın protein tozu sana enerji sağlar spordan sonra aldığın protein tozu kasların onarımında fayda sağlar spor yaparken kasları zorluyorsun çünkü hem önce hem sonra alanda var sadece önce veya sadece sonra alanda var. Bana kalırsa böyle şeylere hiç gerek yok gerçekten.

Spordan önce aldığın protein tozu sana enerji sağlar spordan sonra aldığın protein tozu kasların onarımında fayda sağlar spor yaparken kasları zorluyorsun çünkü hem önce hem sonra alanda var sadece önce veya sadece sonra alanda var. Bana kalırsa böyle şeylere hiç gerek yok gerçekten.
O şekilde değil, normal besin yoluyla alınan proteinden bahsediyorum 😁

Hocam ben işin daha çok kozmetik tarafindayim, fakat guç de olabilir yani.

Kozmetik olarak düşünüyor isen şunu bil çok fazla hareket kısıtlaması yaşarsın kasların büyüklüğünden dolayı bak yaşın güzel boyun hiç fena değil ben 1.83 92 kiloyum 80 kiloya düşeceğim senin boyun şu an uzuyor mu uzamıyor mu bilmiyorum ama şu anki boyun için en fazla 75 kilo olmalısın barfixte çekebilirsin boyunun uzamasına fayda sağlar.

O şekilde değil, normal besin yoluyla alınan proteinden bahsediyorum 😁

Normal besin olarak alacaksan ne zaman aldığının önemi yok besin ile alacağın zaman sadece protein değil diğer karbonhidrat gibi şeyleri de alırsın bu yüzden günde 2 ya da 3 öğün her gün aynı saatlerde beslenmen önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı