Handbrake uygulama ayarları nasıl yapılır?

Poyraz Kuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bazı 720p ve 1080p önemli videolarımı bulut sürücüsüne arşivlemek istiyorum. Hem upload / download yaparken zamandan kazanmak için. Hem de bulut sürücülerinin ücretsiz depolama alanları düşük olduğu için kapasiteden de avantaj sağlamak istiyordum. Forumda bazı konularda handbrake tavsiye edilmiş. Herkes işe yaradığını söylemiş. Ben 2 GB videoyu HQ 720P30 ayarlarında denedim, ortama 6 saat sürdü ve boyutu nasıl olduysa 3 GB yapmış. Bir de super HQ 720P30 ayarında denedim. O daha da uzun sürdü bu sefer de 3,3 GB oldu. Hani bende program ters tepmiş gibi azaltacağına normal boyutunun da üstüne çıkarıyor. Bunun ince bir ayarı falan mı var. Ne yapmam gerek? Diğer seçenekleri de deneyecektim de 6-7 saat sürüyor doğru yolu bulmak günler sürecek.

Video kısmındaki CRF ayarını kaynak videoya göre yapman lazım. Eğer kaynak video düşük kaliteliyse ve sen gereğinden düşük CRF (düşük CRF = yüksek kalite) verirsen video boyutu artacaktır. Ya daha yüksek CRF verin ya da bitrate ayarı ile encode edin. Bitrate ile encode edecekseniz 2 geçiş ayarını mutlaka açmanı öneririm.

Video dönüştürme hızını (preset) da ne kadar yavaş ayarlarsanız görüntü kalitesi ve boyut verimi o kadar daha iyi olur. H.264'de Very Slow'un, H.265'de ise Slow'un daha yavaşına gitmeye gerek yok. Dönüştürme süresi de sizin işlemcinize bağlı.

Bu arada eğer arşiv yapacaksanız olabildiğince yüksek kaliteli video kullanmanı tavsiye ederim. Örneğin düşük boyutlu BDRip yerine BDMV veya BDREMUX kullanmak gibi. Bu tür yüksek kaliteli kaynak videolarında CRF 18 ve H.264 Very Slow veya H.265 Slow çok iyi görüntü kalitesi ve düşük boyut verecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı