Hangi 2.el RX6600'ü almak daha mantıklı?

Ben olsam 1 veya 2'yi alırım, 2 sanki daha dikkatli kullanılmış gibi geldi temizlik açısından.

İlan sahipleri bile tertemiz kart olduğunu iddia etmiyor.
Kartın sıfırı 5500 TL'ye kadar düşüyor ikinci elinin kaç TL olması gerekir 5000 falan mı?
Güldüm. Örnek vereceksem olursam, 1. Satıcı ilanına böyle bir yazı yazmış "Kartlarda herhangi bir sıkıntı yok." Kime göre neye göre? Gözle görülür problem olmayabilir. Patlamaya hazır bomba gibi kartlar. Mining dediğiniz olay sıkıntılı 7/24 çalıştırıyorlar 8 ay demiş daha fazla olabilir ki 8 ay ciddi bir süre. Bunlar sıkıntılı kartlar tercih edilmesi pek mantıklı değil. Mümkünse mining yapılmamış kartlar alınmalı. Bu fiyat bandındaki ürünlerin mining yapılmış ihtimali yüksektir.

2. ilanın sahibini de uzun zamandır görüyorum. 3800'den koyup 3100'e kadar düşürmüştü. Sonra tekrar 3400 yaptı. Uzun süredir 3400 sabit.

Konuş işte adamlarla, diyalog da önemli tercih yaparken. İndirim yapan olur, kartı gel test istersen diyen olur vb.

Hocam miningin yapıldığı ortam da önemli. Geçenlerde kart arayışındayken bir kartı inceledim. Rutubetten heatshink oksitlenmişti. Kartın testlerine nazaran dış görünüşünü de incelemekte fayda var.

Bu İlk seri RTX 3080, 3070 ile RTX 2000/5000 serisinde çok oldu. Nerede kredi çekir, arabayı satıp rig kuran adam varsa kazancı en yüksek kartları bilinçli bilinçsiz toplayıp sağa sola rig kurdu. Benim 5500 XT 8 GB'ı sattığım günü hatırlıyorum herifler arabayı bile stop ettirmeden 4300 TL'yi hesabıma geçip kartı alıp gittiler. Bir de "5600 XT bulamıyoruz bunlara yöneldik" diye yakınıyordu.

Konuş işte adamlarla, diyalog da önemli tercih yaparken. İndirim yapan olur, kartı gel test istersen diyen olur vb.

Bu ilk seri RTX 3080, 3070 ile RTX 2000/5000 serisinde çok oldu. Nerede kredi çekir, arabayı satıp rig kuran adam varsa kazancı en yüksek kartları bilinçli bilinçsiz toplayıp sağa sola rig kurdu. Benim 5500 XT 8 GB'ı sattığım günü hatırlıyorum herifler arabayı bile stop ettirmeden 4300 TL'yi hesabıma geçip kartı alıp gittiler. Bir de "5600 XT bulamıyoruz bunlara yöneldik" diye yakınıyordu.

Aynısını yaşadım hocam adama kutuyu verdim içini açıp dahi bakmadan parayı hesabıma attı çekti gitti. Mining yapılmış kart alınır. Mining yapmayı bilmeyen insandan kart alınmaz uzun lafın kısası.

Mining dediğiniz olay sıkıntılı 7/24 çalıştırıyorlar 8 ay demiş daha fazla olabilir ki 8 ay ciddi bir süre.

8 ay hiç ciddi bir süre değil yalnızca VRAM üzerinden UV ile çalışan kartlar için, çipleri 1 ay oyun oynanmış karttan bile daha diri.

Piyasada hala zibilyon tane 5 sene mining yapmış GTX 1070/1080, 1080 Ti ile RX 580/570/480 geziyor.

2. ilandaki kişiyle iletişime geçeceğim. Hem herkesin dikkatini çeken o oldu hem de "Her türlü teste açıktır. Kart hakkında kafasında soru işareti olanlar için dene süresi verebilirim. (%40 ve %70 fan hızlarında yapılmış testleri ekledim)" cümlesi dikkatimi çekti.

8 ay hiç ciddi bir süre değil yalnızca VRAM üzerinden UV ile çalışan kartlar için, çipleri 1 ay oyun oynanmış karttan bile daha diri.

Piyasada hala zibilyon tane 5 sene mining yapmış GTX 1070/1080, 1080 Ti ile RX 580/570/480 geziyor.
Siz sağlıklı şekilde yapabilirsiniz peki satıcılar yapmış olabilir mi? Alınması bir risk. Siz alırsınız ben almam ben düşüncemi belirttim gerisi tercih meselesi uzatmaya gerek yok iyi geceler.

Bazen şans işi de olabiliyor. Yan sistemimde 2017'den bu yana 2 mining dalgası görmüş RX470 8 GB mevcut. Kartın macununu değiştirmeyeli epey oluyor. Bana mısın demedi kart sıcaklıklar hala muazzam.

2. ilandaki kişiyle iletişime geçeceğim. Hem herkesin dikkatini çeken o oldu hem de "her türlü teste açıktır. Kart hakkında kafasında soru işareti olanlar için dene süresi verebilirim. (%40 ve %70 fan hızlarında yapılmış testleri ekledim)" cümlesi dikkatimi çekti.

Daha 1 gündür kullanıyorum XFX modelini ne kadar doğru bir sonuca varmış olabilirim bilmiyorum ancak 5 saat aralıksız RDR2 deneyimimden sonra kart %45, %48 fan devrinde 1550 1600 RPM arasında maksimum 66 dereceyi gösterdi bana. Ve bu değerler cidden fazlasıyla iyi. XFX modelinin soğutmasının Sapphire'den iyi olduğu aşikardı zaten. Aldığım kart ise şu ilandaki kart idi:

2. ilandaki kişiyle iletişime geçeceğim. Hem herkesin dikkatini çeken o oldu hem de "Her türlü teste açıktır. Kart hakkında kafasında soru işareti olanlar için dene süresi verebilirim. (%40 ve %70 fan hızlarında yapılmış testleri ekledim)" cümlesi dikkatimi çekti.

O işini bilen birisine benziyor malına da değer verenlerden. Kartı kullanmayı bilenden almak iyidir.

Siz sağlıklı şekilde yapabilirsiniz peki satıcılar yapmış olabilir mi? Alınması bir risk.

Kartların 1 seneye yakın Türkiye garantisi var. Garantisi olmadıktan sonra "sadece oyun için oynadım" diyen adam da kart almam. Elektronik alet bu patlayacağı tutar patlar, bilemezsin.

Konudaki mesajları okumadım ama soru üzerinden devam edeceğim.

Hangi kart temizse, o. Genel anlamda XFX’in soğutması daha iyi ama 6600 zaten ısınan bir GPU değil, ikisi de üzmeyecektir. Fakat dediğim gibi hangisi daha temizse, değerleri iyiyse onu almak en doğrusu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı