Hangi 4070 Ti modeli alınmalı?

BarbarosaTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

4070 Ti almak gibi bir niyetim var fakat F/P açısından soğutması iyi olup fiyatı diğer 4070 Ti ürünlerine göre 1-2 tık altta olan modeller nelerdir?(örneğin INNO3D nasıl bir kart hiç kullanmadım önerir misiniz gibi)

Kullandığınız önerdiğiniz bildiğiniz markalar olursa sevinirim.
YouTube'da kart çok yeni olduğundan videolar izleyip sıcaklık vs değerleri göremediğimden soruyorum.
Desteğinizi için teşekkürler.

Şimdilik bu modellerin sıcaklık karşılaştırılması yapılmış TechPowerUp'ta.

1673192736631.png

4070 Ti modeli için bilemem ama Palit 4090 kartım var soğutmasından ve performansından memnunum fiyat olarak da diğerlerine göre uygun oluyor OC fan kontrol yazılımıda gayet iyi stabil çalışıyor rgb aydınlatmaları çok hoş oluyor Palit düşünebilirsin bütçene göre.

4070 Ti modeli için bilemem ama Palit 4090 kartım var soğutmasından ve performansından memnunum fiyat olarak da diğerlerine göre uygun oluyor OC fan kontrol yazılımıda gayet iyi stabil çalışıyor rgb aydınlatmaları çok hoş oluyor Palit düşünebilirsin bütçene göre.
Bildiğim kadarı ile coil whine hiç olmayan bir seri aynı zamanda.

MSI Gaming X Trio 4090 var bende de hafiften bir coil whine geliyor arada yüke girince.

Önemli olan sadece kartın soğutması değil. Kartın gücü de önemli. Mesela RTX 3070 serisinde Asus TUF ve Gaming X Trio gibi modeller 240W TDP'ye sahipken, Aorus, ROG ve Suprim modeller 280W TDP'ye sahipti.

Gigabyte Gaming OC ve Vision modellerin TDP'si de TUF Gaming ve Gaming X Trio'dan yüksektir.

Daha yüksek TDP demek kartın daha fazla güç çekmesi demek. Daha fazla güç demek hem daha yüksek FPS hem de daha yüksek sıcaklık demektir. TUF daha serin çalışıyor çünkü diğerlerinden 40W daha az güç çekiyor. Ventus ise 60W daha düşük TDP'ye sahip.

RTX 3000 serisinde en iyi 5 kart şu şekildeydi:

1. Asus ROG
  2. MSI Suprim
  3. Palit GameRock OC
  4. Gigabyte Aorus
  5. Evga FTW

Önemli olan sadece kartın soğutması değil. Kartın gücü de önemli. Mesela RTX 3070 serisinde Asus TUF ve Gaming X Trio gibi modeller 240W TDP'ye sahipken, Aorus, ROG ve Suprim modeller 280W TDP'ye sahipti.

Gigabyte Gaming OC ve Vision modellerin TDP'si de TUF Gaming ve Gaming X Trio'dan yüksektir.

Daha yüksek TDP demek kartın daha fazla güç çekmesi demek. Daha fazla güç demek hem daha yüksek FPS hem de daha yüksek sıcaklık demektir. TUF daha serin çalışıyor çünkü diğerlerinden 40W daha az güç çekiyor. Vision ise 60W daha düşük TDP'ye sahip.

1. Asus ROG
  2. MSI Suprim
  3. Palit GameRock OC
  4. Gigabyte Aorus
  5. Evga FTW
Default Power Limit'leri hepsinin aynı incelenen modellerin.

1673193307122.png

OC yapacaksa o zaman farklarına bakmak önem arz ediyor.

1673193355769.png

Daha yüksek TDP demek kartın daha fazla güç çekmesi demek. Daha fazla güç demek hem daha yüksek FPS hem de daha yüksek sıcaklık demektir.

1. Asus ROG
  2. MSI Suprim
  3. Palit GameRock OC
  4. Gigabyte Aorus
  5. Evga FTW
Dediğinde haklısında, şuan çoğu kişi zaten ya Undervolt yapıyor ya da direkt olarak uğraşmadan power limit değerini düşürüyor, Kartı minimum mavi ekran vermeyecek şekilde undervolt yaptığında bile maksimum %8 performans kaybı olurken 110 TDP ile çalışıyor, gerçekten müthiş bir verim. (4090 için konuşuyorum tabi 4070 TI nasıl olur onu bilmiyorum.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada gayet serin kart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı