Hangi alanda ilerlemeliyim?

LifeKukul

Kilopat
Yaşım 21'e geldi ve elimde hiçbir şey yok. Yazılımın bir alanında ilerlemek istiyorum ama hangi alan olacağına bile karar verip başlayamadım.
Siber güvenlik, developer vs. Gibi alalara baktım ama herkes farklı bir şey söylüyor internette günümüz şartları da belli olunca hızlıca bir alanı öğrenip bir işe girmek istiyorum bu konu hakkında deneyimli kişiler yardım edebilir mi?

Hangi alandan gitmeliyim, bir işe girmem kaç ay sürer, geliri ne olur?

Bu işinlerin sadece para için yapılmayacağının farkındayım bu konularada bayağı ilgiliyim ama en ağzından şimdilik bir maddi kaynağım hem kendi ayaklarım üzerinde dururum başkaları ile uğraşmam hem de ileri alanı beğenmezsem istediğim alana öğrendiklerim sayesinde daha rahat geçiş yapabilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt siber güvenlik çalışanı olmak zor. O pozisyon için genelde tecrübeli kişileri alıyorlar. Windows Server kurslarını bitirip imkanın varsa CompTIA Network+ sertifikasını da alıp IT alanında başlangıç yapabilirsin.

Direkt siber güvenlik çalışanı olmak zor. O pozisyon için genelde tecrübeli kişileri alıyorlar. Windows Server kurslarını bitirip imkanın varsa CompTIA Network+ sertifikasını da alıp IT alanında başlangıç yapabilirsin.
genel öğrenme süresi ne kadar ve maddi kazancı ne durumda biliyormusun bir de nasıl bir iş tam olarak ne yapılıyor.

genel öğrenme süresi ne kadar ve maddi kazancı ne durumda biliyormusun bir de nasıl bir iş tam olarak ne yapılıyor.

Öğrenme süresi sana bağlı. Teorik olarak öğrenmesi çok zor değil fakat pratiğini de yapman lazım. Help Desk olarak başlarsan ki genelde öyle oluyor, 13-15 bin TL civarı başlarsın diye düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarı kullanmayı ortalamanın üzerinde bilmen gerekiyor. Sorun çözme kabiliyetini de geliştirmen gerek. Help Desk çalışanları genelde troubleshoot yapıyorlar veya hali hazırda var olan bir programın desteğini veriyorlar şirketlerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı