Hangi AMD Adrenalin sürümü kullanılmalı?

gorko

Hectopat
Daha fazla  
'The version of AMD Software that you have launched is not compatible with your currently installed' hatası aldım ve AMD Adrenalin'i kaldırdım.
Şimdi hangi sürümünü kurmalıyım?

Hangi sürümü kuracağın şu anda esas sorun değil. Girip sitesinden en güncel WHQL sürücü indirebilirsin. Önemli olan bu hatanın tekrar etme ihtimalidir. Direkt link paylaşarak seni yönlendirmemizi istiyorsan ekran kartı veya APU modelini paylaşabilirsin.

AMD'nin kendi sitesinden -veya laptop ise üreticiden- indirilen sürücü sadece sürücüden ibaret değil. İçerisinde Adrenalin yazılımını içerir. Bununla özellik ayarı yapılıyor(freesync, SAM, RSR vs.). Windows Update ise sadece sürücüyü indiriyor.

Windows Update kısmı kendi kafasına göre sürücü indirip yüklüyor ve bu var olan Adrenalin yazılım sürümü ile uyumsuz olabiliyor. O yüzden Windows Update'in sürücü güncellemesi sadece temel düzeydeki GPU veya APU için mantıklıdır. Evvela Windows Update'in sürücü güncellemesi özelliğini devre dışı bırakmak lazım. Yoksa diğer önemli güncellemeler gibi sana sormadan direkt indirip yüklüyor. Bunun çözümünü Google üzerinde arayabilirsin. "Windows Update sürücü güncellemesi kapatma" şeklinde araştır. Birkaç farklı yöntem çıkar. Eğer kullandığın sürüm Pro ise çok pratik ve kesin çözümü var. Ben uzun süredir kullanıyorum. Sana hemen şimdi yardımcı olabilirim. Home kullanıyorsan başka yol denemelisin.

Hangi sürümü kuracağın şu anda esas sorun değil. Girip sitesinden en güncel WHQL sürücü indirebilirsin. Önemli olan bu hatanın tekrar etme ihtimalidir. Direkt link paylaşarak seni yönlendirmemizi istiyorsan ekran kartı veya APU modelini paylaşabilirsin.

AMD'nin kendi sitesinden -veya laptop ise üreticiden- indirilen sürücü sadece sürücüden ibaret değil. İçerisinde adrenalin yazılımını içerir. Bununla özellik ayarı yapılıyor(FreeSync, sam, RSR vs.). Windows Update ise sadece sürücüyü indiriyor.

Windows Update kısmı kendi kafasına göre sürücü indirip yüklüyor ve bu var olan adrenalin yazılım sürümü ile uyumsuz olabiliyor. O yüzden Windows Update'in sürücü güncellemesi sadece temel düzeydeki GPU veya APU için mantıklıdır. Evvela Windows Update'in sürücü güncellemesi özelliğini devre dışı bırakmak lazım. Yoksa diğer önemli güncellemeler gibi sana sormadan direkt indirip yüklüyor. Bunun çözümünü Google üzerinde arayabilirsin. "Windows Update sürücü güncellemesi kapatma" şeklinde araştır. Birkaç farklı yöntem çıkar. Eğer kullandığın sürüm Pro ise çok pratik ve kesin çözümü var. Ben uzun süredir kullanıyorum. Sana hemen şimdi yardımcı olabilirim. Home kullanıyorsan başka yol denemelisin.

Windows 10 Pro.
Windows Update'i kapattım zaten onda sorun yok. Önceki adrenalin uygulamasını sildim çünkü uyumsuz deyip çalışmıyordu. En son sürümler sıkıntı oluyor o yüzden sormuştum en stabil hangi sürüm şu an diye.
RX6600 GPU.

Windows 10 Pro.
Windows Update'i kapattım zaten onda sorun yok. Önceki adrenalin uygulamasını sildim çünkü uyumsuz deyip çalışmıyordu. En son sürümler sıkıntı oluyor o yüzden sormuştum en stabil hangi sürüm şu an diye.
RX6600 GPU.
1-) "Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi"ni çalıştır. (Başlat menüsünde veya arama kutusunda gpedit.msc yazılarak ulaşılabilir.
2-) Soldaki listeden "Yerel biligisayar ilkesi > Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update" kısmına ulaştıktan sonra sağ taraftan "Windows Güncelleştirmeleri olan sürücüleri dahil etme" ayarına girip etkin hale getir.
--Bundan sonra muhtemelen bir daha o hatayı almayacaksın.--
3-) Şu sürücüyü indir: 24.10.1 (WHQL Recommended)

Üstteki sürücünün linkine kendin ulaşmak istersen:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı