Hangi Android TV box alınmalı?

Pctech

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bütçeme göre 4 5 adet Android TV box belirledim. Bazısı sıfır bazısı iyi durumda ikinci el ama özellik olarak yüksek bütçem 850 lira. Alternatifleri yazıyorum sizce bunlardan hangisi?

Sunny Prime TV stick 850₺ ikinci el temiz.

2 GB RAM.
16 GB depolama.
Quad Core Cortex A35 işlemci.
Chipset hakkında detay bulamadım amlogic mi rockchip mı bilemiyorum ama aslında en önemli detay bu.
L1 lisanslı.

Trident T527 8K Android box 850₺ ikinci el temiz durumda.

4 GB RAM.
64 GB depolama.
Cortex A55 işlemci.
Amlogic S905x3 chipset.
L1 lisanslı.
Açıkçası özellik olarak harika ama bununla ilgili internette fabrika ayarlarına dönüp duruyor diye birkaç şey gördüm.

Next minix mediabox Android box sıfır 840₺

2 GB RAM.
16 GB hafıza.
Amlogic S905Y4 chipset.

Mxq Pro 5G 4K 840₺ (bu alibaba AliExpress yerden gelme)

4 GB RAM.
64 GB hafıza.
Cortex A7 işlemci.
Chipset hakkında bilgi bulamadım ama galiba rockchip olması lazım bundan dolayı düşündürüyor rockchip olanlar daha fazla ısınıyor diye bir şey okumuştum.

Sunny Prime ve Next arasında seçim yapabilirsiniz. Diğerlerini eleyebilirsiniz. İkisinin de chipset aynı.
Trident T527 Android 9.0- Sürüm düşük. 10 ve üzeri box larda tercih edilmeli.
Mxq Pro 5G 4K Allwinner H3 işlemci-İşlemci kötü ve eski. Base clock hızı düşük.

Teşekkür ederim yani dediğinizden anladığım kadarıyla sunny olanın da chipset Amlogic yani Next ile aynı derken onun hakkında bulamadım da Rockchip olmasından çekinip endişelendim

Amlogic S905Y4 chipset ikisi de.
Hocam bilginize ve deneyiminize dayanarak next minix ve sunny TV Stick arasında ne tercih edersiniz veya şöyle sorayım sunny stick şeklinde küçük olması bir dezavantaj mı ısınma konusunda çünkü next biraz daha büyük buna da şuna dayanarak söylüyorum mesela mi stick ve mi box yorumlayanlar küçük olanın daha çok ısındığını söylüyorlar

Doğrudur. Küçük olanlarda ısınma sorunu oluyor genelde. Normalde tercih olarak aynı fiyatsa box tercih edilmeli. Havalandırma delikleri ufak bile olsa farkettiriyor. Box tercih edin bence.

Doğrudur. Küçük olanlarda ısınma sorunu oluyor genelde. Normalde tercih olarak aynı fiyatsa box tercih edilmeli. Havalandırma delikleri ufak bile olsa farkettiriyor. Box tercih edin bence.
Hocam teşekkürler ederim next sıfır aynı fiyat sunny ise ikinci el aynı fiyat beni chrome cast ve Google asistan desteği sunny için biraz düşündürdü ama ısınma dezavantajı olabilir ondan dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…