Hangi antivirüs programi kurulmali?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Laptopum tamirde, muhtemelen yarın gelecek. Umarim yapılmış olarak gelir. Norton üyeliğim var ama bir tuhaf Norton, bilmiyorum. Bilgisayarda ağırlık yapiyor gibi. Kaspersky da kullandim, o da öyleydi. Bitdefender veya McAfee nasıldır?

Ağırlık yapmadı bende Kaspersky. Bir de çok eski bir bilgisayardı.

Avast, AVG, Avira gibi programlara pek güvenemiyorum. VPN ile Malwarebytes kullanabilirsiniz.

Ama unutmayın, antivirüsler ve güvenlik programları daima bilgisayarınızı kontrol etmek için arka planda çalışır. Yani belli belirsiz bir yavaşlık olacaktır.

Guvenlıgın buyuk oranda kullanıcıya baglı oldugunu dusunuyorum. Bu kullandıgımız butun cıhazlarda boyle. Bugün hacklenmeyen sozde guvenlı olduklarını ıddıa eden kac sırket kac cıhaz kaldı? Kullanıcı çocuksa ya da bilgisayardan anlamayan bırıyse ıse yarayabılır bu programlar.

Bence laptopta 2 antivirüs kullanılmalı. Ya firewall ı kapalı Windows Defender ya da ESET. Çünkü laptoplar zaten zayıflar. Bir de antivirüs kurarak onları zayıflatmayın. En mantıklısı para varsa ESET yoksa Defender. Bir de yanına tarama aracı(Emsisoft, Norton Power Eraser, Malwarebytes) kurarsan değme keyfine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…