Windowsmeraklısı
Picopat
ESET Öneririm. Mcaffe daha çok şirketlere yönelik birazda ağır bir program. Bitdefender zaten en ağır programlardan biri. ESET Hem hafif hem güçlü. Ha yok param benim diyorsanız Avast ve AVG'ye bakabilirsiniz gerçekten zararlı engelleme konusunda iyiler veritabanları da öyle. Ancak uygulama içi reklamlar ve F/P oranının fazla olması sıkıntı biraz.Laptopum tamirde, muhtemelen yarın gelecek. Umarim yapılmış olarak gelir. Norton üyeliğim var ama bir tuhaf Norton, bilmiyorum. Bilgisayarda ağırlık yapiyor gibi. Kaspersky da kullandim, o da öyleydi. Bitdefender veya McAfee nasıldır?
Gedi yanlış anlaşılır 2 AV diyince 1 i pasif 1 i gerçek zamanlı AV kullanılabilir. Ancak 2 gerçek zamanlı koruma sunan AV sıkıntı yaratır çakışma yaşayabilirsiniz.Bence laptopta 2 antivirüs kullanılmalı. Ya firewall ı kapalı Windows Defender ya da ESET. Çünkü laptoplar zaten zayıflar. Bir de antivirüs kurarak onları zayıflatmayın. En mantıklısı para varsa ESET yoksa Defender. Bir de yanına tarama aracı(Emsisoft, Norton Power Eraser, Malwarebytes) kurarsan değme keyfine.