Hangi Bölüm Okunmalı?

@Krieger45 Sıkı bir şekilde disiplinli çalışacaksan bence başarabilirsin zaten Fen derslerinin kazanımları iyice azaltıldı zor konular pek kalmadı. Ailen mezuna kalmanı dert etmiyorsa şimdiden derslerine çalışmanı tavsiye ederim. Ben bu 1.5 senelik süreçte çok yanlışlar yaptım, en basitinden sürekli erteledim. Mesela yaz oldu "yahu daha çok var bir ay sonra başlarım" dedim ama inanın şimdi çok pişmanım. Siz sakın erteleme ve gevşeme gibi hatalara düşmeyin, inanın zor toplarsınız.

Zaten ilk önce fen dersleri halletmek sonrasında matematiği halletmek gibi düşüncem var.

Bu konuyu öğretmenlerinizle konuşun. Şahsen ben matematiğe sonlara bırakmazdım. Hepsini bir arada götürme gibi bir imkanınız da bulunuyor.
Anladım hocam sağolun teşekkür ederim herkese .
Nanoteknoloji mühendisliğinin gelecek için en iyi seçimlerden biri olacağını düşünmüşümdür hep.
O bölüm Türkiyede değerli değil hocam,yurtdışında iş görür o da bize denk gelmez.

Endüstriyel tasarım, endüstri mühendisliği değil. Yaratıcılık içeren bir bölüm. Adı üzerine tasarım ve modelleme yapıyorsunuz.

Peki hocam sözellik açısından durumu nasıl,sayısalı kötü olan birisine önerir misiniz?
Sayısalın kötü değil. Temelin iyi değil. Matematiği en baştan öğrenmeye başla bence. Çünkü sayısal dersler bir dil fazlası değil. Bir dil ile matematiğin arasındaki farklar, sadece semboller ve sayıların kullanılması başka bir şey değil. Bu konu için Rehber Matematiğin "Matematiğe İlk Adım" serisi var öneririm. Çünkü ister istemez hocalarından iyi anlamayabilirsin. Daha önceki bilgilerin eksik olduğundan anlamakta ve çözmekte zorluk çekersin. Matematiği en iyi anlama yolu bir işlemin anlamını kendi diline çevirmektir. Fizikte keza öyle. Ne demişler "Evde hanım, matematikte tanım unutulmaz." iyi günler. İstediğin bölümün sonuna ders programı diyerek hangi dersleri göreceğini görebilirsin bu sayede fikir kazanabilirsin bu konular hakkında.

İlgilendiğin alanlara göre çok yanlış bölümler söylenilmiş. Coğrafya, tarih, felsefe, sosyolojiye ilgim var demişsin. Eşit ağırlığa yönelip, hukuk veya psikoloji seçmen senin için daha iyi olur. Ancak sayısalım zayıf demişsin. Bu iki bölüme girebilmen için matematiği iyi yapman gerek. Matematiği hiç anlamıyorum diyorsan, KAF serisini öneririm. Başta zor gelebilir, ancak biraz üstüne düşüp matematiği halledebilirsin. Şöyle bir seçenek de var: Maddi durumunu bilmiyorum ama eşit ağırlıkta 190k yapıp hukuk ve psikolojiyi özelde okuyabilirsin.

Hocam siz KAF kullandınız mı? Ben de almayı düşünüyorum. Ayrıca aynı yayından geometri de alınır mı sizce?

Hocam siz KAF kullandınız mı? Ben de almayı düşünüyorum. Ayrıca aynı yayından geometri de alınır mı sizce?
KAF 1-2-3 kullandım ben. KAF kullanmadan önce netlerim iyi değildi. KAF kullandıktan 20 ve 20'yi geçtiğim oldu. Bu netler benim için fazlaydı bile. Benim zamanımda geometri çıkmamıştı. Geometri için bir yorum yapamam ancak Behzat hocam onu da çok iyi anlatmıştır diye tahmin ediyorum. Eğer alacaksan hiç düşünme al. KAF almadan önce dershaneye yazılmıştım ve KAF aldıktan sonra dershanenin boş olduğunu anladım. O kadar iyi anlatıyor Behzat hoca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…