Hangi Bölüm Okunmalı?

Hocam Tarih ,Coğrafya, Felsefe ve Sosyolojiye ilgim var diyebilirim.

Sözel veya eşit ağırlık öneririm. Matematiğin kötüyse sözel bölümünü tercih et. Sözel bölümünden mezun olabileceğin lisans bölümlerine bakmak istersen:

Yani artık üniversiteyi ya da bölüm tercihini ne zannediyorlarsa. Bir de profilde 25 yaşında yazıyor. O da gerçek değil sanırım.
Yaş 25 değil bu arada yaş 17.
Sözel veya eşit ağırlık öneririm. Matematiğin kötüyse sözel bölümünü tercih et. Sözel bölümünden mezun olabileceğin lisans bölümlerine bakmak istersen:

Hocam,İlahiyat tercih edebilirim ama sizin tavsiyeniz nelerdir sözel hakkında ?
Ben mekatronik mühendisliği bitirdim. Şöyle diyim sana çok güzel bir bölüm neredeyse her konu hakkında bilgi sahibi oluyorsun, rahatlıkla istediğin şeyleri yapabiliyorsun. Mekatroniğe gitmeni tavsiye ederim.
Sayısalım iyi değil maalesef.

@Krieger45 Sözel alanda zaten iş imkanı kısıtlı o yüzden yaşınız 17 iken bir an önce sayısalınızı geliştirip mühendislik alanlarına yönelmeniz daha mantıklı olur.
Hocam sayısaldan bir 300.000 sıralama yapsam yeterli ama nasıl yapabilirim o sıralamayı o önemli,malum zamanda kısıtlı.

@Krieger45 Öncelikle sözel alanından kesinlikle vazgeçmek istiyor musun ona karar vermelisin, yani sırf ben dediğim için birden apar topar sayısal alanına geçme. Ailenle, rehber öğretmeninle vs. konuş ardından geçme kararını al. 17 yaşındayım demişsiniz yani bu 11. sınıf oluyor, sınava 1.5 senen var. Bence 1.5 sene içerisinde sayısal konularını çok rahat bir şekilde öğrenirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı