Hangi bölüm okunmalı?

eminegül

Zeptopat
Daha fazla  
Tam adını bulamadım; bilgisayar bölümlerine yönelmek istiyorum: yazılım, bilgisayar mühendisliği, siber güvenlik vs. Daha fazla (özellikle buna kafayı takmışım). Sizce okumalı mıyım? Okuyacaksam da hangisini?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısalcıysan elbette iş imkanı açısından CV’nin daha güçlü durması için Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği’ni öneririm. Çünkü mühendislik çıkışlı olmak özellikle junior iş ilanlarında oldukça avantajlı oluyor. Bunlar haricinde Yapay Zeka Mühendisliği - Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği - Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümleri de tercih edilebilir. Bu bölümler genel olarak CV’de aynı etkiye sahip bölümler olduğu için hangisinde daha iyi üniversite geliyorsa onu tercih etmeni öneririm. Ayrıca sadece iyi üniversitelerde bulunduğu için Matematik Mühendisliği (Matematik değil, Matematik Mühendisliği ismi) bölümünü öneririm, yazılım sektöründe bilinen bir bölümdür.

Elbette ilgi alanına göre Siber Güvenlik Mühendisliği - Adli Bilişim Mühendisliği de tercih edilebilir, ancak daha genel yazılım eğitimi almak özellikle ilerleyeceğin alan belli değilse daha iyi olur.

Eşit Ağırlık alanından geliyorsan zaten tek yazılım bölümü Yönetim Bilişim Sistemleri oluyor. Eğer sayısal alandan hazırlanmıyorsan bu bölümü de öneririm.

Sayısalda mühendislikler gelmediği durumda Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri - Yazılım Geliştirme - Bilgisayar Bilimleri - Matematik ve Bilgisayar Bilimleri - İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri - Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümleri tercih edilebilir. Aralarında en çok önereceğim Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü olur, ancak dediğim gibi mühendislik “gelmediği” durumda bu bölümler tercih edilmesi mantıklı (veya Bilkent - ODTÜ - Boğaziçi gibi çok iyi üniversitelerde geliyorsa mühendislik yerine de tercih edilebilir).

Bunlar haricinde Veri Bilimi ve Analitiği - Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi - Bilgi Güvenliği Teknolojisi - Dijital Oyun Tasarımı gibi IT sektöründe daha spesifik alanlar için programlama eğitimi verilen bölümler var, ancak bu tarz özelleşmiş bölümleri direkt olarak belirlediğiniz bir hedef varsa önerebilirim.

Özetle 4 yıllık IT bölümlerinde durum bu şekilde, 2 yıllıkları genel olarak DGS ile mühendisliğe tamamlamak gibi bir hedefiniz yoksa özellikle de iş bulmak açısından pek önermiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı