Hangi bölümü seçmeliyim?

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Tercih zamanı yaklaşıyor. Ama hangi bölümü seçeceğimden pek emin değilim. EA'dan 120-150 bin civarında bir sıralama, sayısal'dan 300bin civarında bir sıralama yaptım. evet sonuçlar açıklanmadı ama cevap anahtarları paylaşıldığı için netlerime baktığımda 2022 yılına göre bu aralıkta bir sıralama geliyor.

Sizce EA'dan veya diğer dallardan hangi bölümü tercih etmeliyim? İstanbul'da bir devlet istiyorum. Şu an kafamda YBS, işletme veya iktisat tarzında bölümler var.
Gazetecilikte düşünüyorum ama ondan da işsiz kalmaktan korkuyorum. Sizce işletme, iktisat gibi bölümler okunur mu?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Tercih zamanı yaklaşıyor. Ama hangi bölümü seçeceğimden pek emin değilim. EA'dan 120-150 bin civarında bir sıralama, sayısal'dan 300bin civarında bir sıralama yaptım. evet sonuçlar açıklanmadı ama cevap anahtarları paylaşıldığı için netlerime baktığımda 2022 yılına göre bu aralıkta bir sıralama geliyor.

Sizce EA'dan veya diğer dallardan hangi bölümü tercih etmeliyim? İstanbul'da bir devlet istiyorum. Şu an kafamda YBS, işletme veya iktisat tarzında bölümler var.
Gazetecilikte düşünüyorum ama ondan da işsiz kalmaktan korkuyorum. Sizce işletme, iktisat gibi bölümler okunur mu?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Gazetecilikten işsiz kalacağınızı düşünüyorsunuz ama işletme ve iktisat gibi bölümlerden kalmayacağınızı mı düşünüyorsunuz :D

Gazetecilikten işsiz kalacağınızı düşünüyorsunuz ama işletme ve iktisat gibi bölümlerden kalmayacağınızı mı düşünüyorsunuz :D
Yüksek Lisans vb düşünüyorum. Bir de hocam Medya sektörü artık yerini dijitale bırakmış durumda.
Ben aslında YBS'yi çok istiyordum o da ancak özellerden %100 bursla geliyor. Ben de kararsız kaldım. Özelde(Nişantaşı, FB Üniversitesi gibi) burslu YBS mi okusam, yoksa İstanbul, Yıldız Teknik gibi okullarda İşletme İktisat filan mı?

YTÜ %30 İngilizce İktisat ve İşletme bölümleri iyi olabilir ama beklediğiniz sıralamaya gelmesi biraz zor gibi görünüyor. Yine de tercihlere ekleyebilirsiniz.
Peki teşekkürler. Sizce İngilizce İşletme yerine Türkçe İşletme okuyup kendim dışarıdam İngilizceyi öğrensem herhangi bir dezavantajı olur mu? Diploma açısından vs.

Peki teşekkürler. Sizce İngilizce İşletme yerine Türkçe İşletme okuyup kendim dışarıdam İngilizceyi öğrensem herhangi bir dezavantajı olur mu? Diploma açısından vs.
Rica ederim. Diplomada eğitim dili yazmıyor diye biliyorum. Türkçe İşletme okuyup dışarıdan yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Hocam, eğer dolgun bir maaş kazanmak iyi bir statü ve esnek bir çalışma alanı ve yurt dışında çalışma imkanı istiyorsanız multidisipliner olan yönetim bilişim sistemleri bölümünü tercih etmek sizin için doğru bir seçenek olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı