Hangi çiplere termal macun sürülmeli?

saveourfuture

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopu 3.5 yıl önce almıştım. Bugün termal macunu değiştirdim. Bu süre zarfında hiç termal macunu değiştirmemiştim. Bugün değiştirdikten sonra bilgisayarımda yavaşlama gözlemleyince acaba hata mı yaptım diye açtım. Soldaki NVIDIA ekran kartı. Sağdaki Intel işlemci de iki çip var. Ben sadece soldakiyle beraber sağdaki büyük olana termal macun sürmüştüm. Sağdaki küçük çipe sürmedim. Eskisini temizlerken sağdaki ikili çipteki küçük olanda termal macun sürülü müydü hatırlamıyorum. Dalgınlığıma gelmiş. Bunlardan hangilerine termal macunu sürmem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 20240718_153202.jpg
    20240718_153202.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 55
Arkadaşlar laptopu 3.5 yıl önce almıştım. Bugün termal macunu değiştirdim. Bu süre zarfında hiç termal macunu değiştirmemiştim. Bugün değiştirdikten sonra bilgisayarımda yavaşlama gözlemleyince acaba hata mı yaptım diye açtım. Soldaki NVIDIA ekran kartı. Sağdaki Intel işlemci de iki çip var. Ben sadece soldakiyle beraber sağdaki büyük olana termal macun sürmüştüm. Sağdaki küçük çipe sürmedim. Eskisini temizlerken sağdaki ikili çipteki küçük olanda termal macun sürülü müydü hatırlamıyorum. Dalgınlığıma gelmiş. Bunlardan hangilerine termal macunu sürmem gerekiyor?
Üçüne de sürmeniz gerek.

Şimdi üç çipede sürdüm. Yakın bir zamanda RAM yükseltip 20GB yapmıştım da. CPU'nun boş zamanda ortalama sıcaklığı kaç olmalı. Şu anda Chrome da dolaşıyorum. HWMonitor programına göre sıcaklık min 48, Max 53 Value 49

Şimdi üç çipede sürdüm. Yakın bir zamanda RAM yükseltip 20GB yapmıştım da. CPU'nun boş zamanda ortalama sıcaklığı kaç olmalı. Şu anda Chrome da dolaşıyorum. HWMonitor programına göre sıcaklıkmin 48, Max 53 Value 49

Boşta normal de yükteki sıcaklığı önemli. Ayrıca ben istisnasız her laptopa laptop soğutucu öneriyorum işlemciler aşırı ısınıyor ve frekans düşürüyor. Ekran kartlarında o sorun olmuyor ama işlemci anlık yükseliyor.

Bence de öyle de termal macun işe yaramış mı onu anlamaya çalışıyorum. Ben Amazon'da gördüğüm wipaste adlı bir termal macun aldım. Yorumları da iyiydi. Yüksekteki sıcaklığı nasıl anlayabilirim?

Bence de öyle de termal macun işe yaramış mı onu anlamaya çalışıyorum. Ben Amazon'da gördüğüm wipaste adlı bir termal macun aldım. Yorumları da iyiydi. Yüksekteki sıcaklığı nasıl anlayabilirim?

MSI Afterburner kurup oyuna gir. Yalnız MSI Afterburner'i X işaretine basarak kapatma. Alt tire işaretina basarak alta al. Simgesi kaybolacak ancak arka planda çalışacaktır. Yoksa X e basarsan komple kapanır. Oyuna girince otomatik değerleri görürsün. Bize Windows+prtscr tuşuna basarak ekran görüntüsü alıp değerleri gönderebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı