Hangi CPU + GPU kombinasyonu daha iyi?

2K yeterli olur hocam, ayrıca birkaç konuda daha denk geldim sistem toplamadan anlıyorsunuz eğer zahmet olmazsa bu CPU ve GPU ile bir sistem önerir misiniz?
Estağfurullah hocam.

CPU: 7800x3D
GPU: 9070xt
Anakart: MSI x870 Gamıng Plus Wi-Fi
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Vita GM 850W
Kasa: Cooler Master Masterbox 600

Not: 2k için çok üst düzey bir kasa oldu. 88k falan yapıyor ama dediğim gibi ileri düzey bir sistem oldu. Bütçenize göre parçalar düşürülüp uygun hale getirilir. Ben 2k için çok iyi bir sistem örneği adına bunu topladım. Uzun vadede götürür.

Daha bütçeli şu olabilir;

CPU: 7800x3d
GPU: 7900xt
Anakart: b650m r
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 500gb
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE
PSU: Raijintek cratos 850w
Kasa: Raijintek ponos ultra ms4

Not: 64k yapıyor. @efebatiin hocamında önerisi olur.

Son düzenleme:
Estağfurullah hocam.

CPU: 7800x3D.
GPU: 9070XT.
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360.
PSU: FSP vita GM 850W.
Kasa: Cooler Master Masterbox 600.

Not: 2K için çok üst düzey bir kasa oldu. 88k falan yapıyor ama dediğim gibi ileri düzey bir sistem oldu. Bütçenize göre parçalar düşürülüp uygun hale getirilir. Ben 2K için çok iyi bir sistem örneği adına bunu topladım. Uzun vadede götürür.

GPU: 7900XT.
Anakart: B650M r
SSD: Kingston Renegade 500GB.
Sıvı soğutma: DeepCool LS720 SE.
PSU: Raijintek cratos 850W.
Kasa: Raijintek ponos Ultra ms4.

Not: 64K yapıyor. @efebatiin hocamında önerisi olur.

Arkadaşın bütçesi ne kadar hocam telefondan çok zor oluyor :D 60 65k ise 9070XT stoklarının yenilenmesini beklesin bence.

Arkadaşın bütçesi ne kadar hocam telefondan çok zor oluyor :D
Şu an bütçe yok hocam. Genel fikir için 7800x3d işlemci olacak şekilde 2k'da oyun oynayabileceği bir sistem önerisi istedi hocamız. Bende bir yüksek bütçeli birde kısabilidiğim kadar kıstığım sistem önerdim. Sensiz olmaz diye sende bir bak istedim, belki de seni özlemişte olabilirim hocam 🤣🤣.

Şu an bütçe yok hocam. Genel fikir için 7800x3D işlemci olacak şekilde 2K'da oyun oynayabileceği bir sistem önerisi istedi hocamız. Bende bir yüksek bütçeli bir de kısabilidiğim kadar kıstığım sistem önerdim. Sensiz olmaz diye sende bir bak istedim, belki de seni özlemişte olabilirim hocam 🤣🤣.

PSU olarak Delta'nın 1000W PSU şu var 4999TL ona bakabilir. Onun dışında bence 9070XT stoklarının yenilenmesini beklesin fiyatı eski haline döner diye düşünüyorum. Bensiz olmaz tabii :D

Estağfurullah hocam.

GPU: 9070XT.
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
SSD: Kingston Renegade 1TB.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360.
PSU: FSP vita GM 850W.
Kasa: Cooler Master Masterbox 600.

Not: 2K için çok üst düzey bir kasa oldu. 88k falan yapıyor ama dediğim gibi ileri düzey bir sistem oldu. Bütçenize göre parçalar düşürülüp uygun hale getirilir. Ben 2K için çok iyi bir sistem örneği adına bunu topladım. Uzun vadede götürür.

GPU: 7900XT.
Anakart: B650M r
SSD: Kingston Renegade 500GB.
Sıvı soğutma: DeepCool LS720 SE.
PSU: Raijintek cratos 850W.
Kasa: Raijintek ponos Ultra MS4.

Not: 64K yapıyor. @efebatiin hocamında önerisi olur.

Çok teşekkürler hocam ben bir tane istedim siz iki tane vermişsiniz. Alabildiklerimi şu an alacağım geri kalan parçalara sonra bakarım artık.

Şu an bütçe yok hocam. Genel fikir için 7800x3D işlemci olacak şekilde 2K'da oyun oynayabileceği bir sistem önerisi istedi hocamız. Bende bir yüksek bütçeli bir de kısabilidiğim kadar kıstığım sistem önerdim. Sensiz olmaz diye sende bir bak istedim, belki de seni özlemişte olabilirim hocam 🤣🤣.

Olmazsa önerdiğiniz iki sistemin parçalarını mix de yapabilirim performansı çok etkilemeyecek şekilde.

PSU olarak Delta'nın 1000W PSU şu var 4999TL ona bakabilir. Onun dışında bence 9070XT stoklarının yenilenmesini beklesin fiyatı eski haline döner diye düşünüyorum. Bensiz olmaz tabii :D

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. 1000W şart mı? Bir de 9070XT söylenilen kadar iyi mi? NVIDIA ki rakibine yine de bakılmalı mı?

Çok teşekkürler hocam ben bir tane istedim siz iki tane vermişsiniz. Alabildiklerimi şu an alacağım geri kalan parçalara sonra bakarım artık.

Olmazsa önerdiğiniz iki sistemin parçalarını mix de yapabilirim performansı çok etkilemeyecek şekilde.

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. 1000W şart mı? Bir de 9070XT söylenilen kadar iyi mi? NVIDIA ki rakibine yine de bakılmalı mı?
Rica ederim hocam. Alacağınız zaman net bütçenizle tekrar beraber toplarız. 9070xt Nvidia muadili 5070Ti. O da biraz tuzlu.

1000W şart değil o sisteme 850W yeter ama 850W PSU'lar daha pahalı olduğu için 1000W önermiştim. NVIDIA rakibi 5070 Ti şu an aşırı kazık fiyatlarda kesinlikle önermem.

1000W şart değil o sisteme 850W yeter ama 850W PSU'lar daha pahalı olduğu için 1000W önermiştim. NVIDIA rakibi 5070 Ti şu an aşırı kazık fiyatlarda kesinlikle önermem.
Anlıyorum hocam elimde Seasonic Prime Px 1000W vardı ama önceden kullandığım sisteme fazla geldiği için satmışım, görüyorum ki hata etmişim biraz 🥲

Sabaha kadar 5070 Ti derim.

Ben de öyle düşünmüştüm 🤣

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı