Hangi DDR5 RAM'i kullanmalı?

dugaconee

Centipat
Daha fazla  
ASUS Z-790h (7800MHz) anakart ve Intel i9-13900KF işlemci için kaç MHz RAM almalıyım? Bazı kişiler 6000 MHz üstü alınmaz yazmış kafam karıştı. Sadece Online FPS oyun için en stabil sorunsuz, hızlı ve düşük gecikmeli kullanabileceğim DDR5 RAM hangisidir fikir verir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS Z-790h (7800MHz) anakart ve Intel i9-13900KF işlemci için kaç MHz RAM almalıyım? Bazı kişiler 6000 MHz üstü alınmaz yazmış kafam karıştı. Sadece Online FPS oyun için en stabil sorunsuz, hızlı ve düşük gecikmeli kullanabileceğim DDR5 RAM hangisidir fikir verir misiniz? Teşekkürler.
msı z790 tomahawk 7200mhz anakart ile 13700kf işlemcide 6400mhz kingston çift kanal ram kullanabiliyordum anakartınızın teknik detaylarında bellek desteği yazıyordur hocam

DDR5 RAM'lerde sıkıntı olabiliyor yüksek frekanslarda stabilite açısından. Önerim kullanacağınız anakartın sitesinde o anakart için uyumlu RAM listelerinden RAM seçmeniz. Almayı planladığın anakart için liste bu sanırım:

Mesela bu anakartının uyum lisyesinde:

Son düzenleme:
Anakart kaç MHz desteklıyorsa zaten o kadar MHz kullanabılırsınız diye bıl

DDR5 RAM'lerde sıkıntı olabiliyor yüksek frekanslarda stabilite açısından. Önerim kullanacağınız anakartın sitesinde o anakart için uyumlu RAM listelerinden RAM seçmeniz. Almayı planladığın anakart için liste bu sanırım:

http://
Anakart kaç MHz desteklıyorsa zaten o kadar MHz kullanabılırsınız diye bılıyor

msı z790 tomahawk 7200mhz anakart ile 13700kf işlemcide 6400mhz kingston çift kanal ram kullanabiliyordum anakartınızın teknik detaylarında bellek desteği yazıyordur hocam
Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim buldum

Anakart kaç MHz desteklıyorsa zaten o kadar MHz kullanabılırsınız diye bılıyorum.
Evet bunu ben de biliyorum ama DDR5 te öyle olmuyor heralde 7800mhz anakartım en fazla 6400mhz destekliyor stabilite sorunsuz çalışma en düşük gecikme için sanırım. öyle yazıyor asus'un sitesinde arkadaşın yolladığı yerde bende tam anlamadım ama 6400 mhz alacagım 32 cl li

Technopat Haberler

Geri
Yukarı