Konuyu hortlatacağım ama dışarıdan araştırma yapanların da görmesi bâbında bunu yazma gereği duyuyorum. Çünkü deri ceket kalitesine yönelik pek bilgi sahibi değiliz. Ben 50'den fazla deri ceket aldım sattım. Hem kendi tecrübelerimden, hem de yabancı forumlarda okuduğum deneyimlerden hareketle tavsiyelerde bulunacağım.
Öncelikle en iyi deri ceket markaları scott nyc, colerado leather, Aero leather, hillside leather gibi genelde ABD menşeli markalardır. Aero leather iskoçya menşeli olup dünyanın en iyi deri ceket üreten firmaslarından biridir. Genelde at derisi kullanır. Ama en önemlisi, yukarıda ismini belirttiğim diğer markalar gibi genelde bitkisel tabaklama yapar. Ve derinin en sağlam kısmı olan full grain (tam tahıllı) deri kullanır ki bu derinin en sağlam kısmı olup çıplak tamamen saf deriden müteşekkil olduğu mânâsına gelir. Dolayısıyla birinci sınıf en iyi derilere bu markaları yazabiliriz. Ancak 800-1.500 dolar fiyat aralığında olup maalesef Türkiye'de mağazaları yoktur.
İkinci sınıf diyebileceğimiz deri markaları arasında buffalo jackson, diesel, levi's, all saints gibi markaları yazabiliriz. Bunları Türkiye'de bulabilirsiniz. (buffalo jackson hariç) genelde ceketleri Hindistan ve Pakistan'da üretilir. Krom tabaklama yapılsa da deriye çok müdahale edilmez. Bu markaların derileri fiyatına göre gayet kalitelidir.
Onun dışında ikinci elde satılan avirex, chevignon gibi vintage tarz deri ceketler de iyidir. Temiz bulunursa alınabilir. Ancak avirex Türkiye'de gereksiz pahalıdır. EBay'da 200-300 dolara satılan ceketleri Türkiye'de 600-700 dolarlara satılabilmektedir. Ederi en fazla 350 dolardır, fazlası değil.
Paranıza yazık etmek istiyorsanız Harley-Davidson marka deri ceket alabilirsiniz. Son derece düşük kalitede çöp deri kullanmakla beraber fiyatları da yüksektir. Millet marka algısı yüzünden bu markanın ceketlerini kaliteli zanneder. Oysa çöp deri kullanır. Yabancı forumlarda da asla önerilmez ve beğeni almaz.
Yine Türkiye menşeli derimod, desa gibi markaların derileri de çöptür. Adamlar hangi hayvanın derisini kullandığını belirtmekten bile acizler. Karışık çöp deri kullanırlar. %100 deri diye alırsın ama %40'ı deridir. Kalitesi kötüdür. Alınmaz.
Ama en kötüsü de zara'nın deri ceketleridir. Gerçek deri ceketlerine gerçek demeye bin şahit lazım, tamamen plastik dokuya sahipler. Atık deriden üretirler. Keza H&M, berskhka, mango gibi ceketlerin kaliteleri de berbattır. Ama rekor zara'dadır. Zara'dan deri ceket almayın, bedava olmadığı sürece...
Zaman içerisinde gerek arkadaşlarımdan gerek internette yaptığım araştırmalardan bayağı marka öğrendim, dolap uygulamasını kullandığımdan beri de karşıma bol bol avirex, chevignon ve scott nyc çıkıyordu ama diğer yazdığınız markaları ilk defa görüyorum.Konuyu hortlatacağım ama dışarıdan araştırma yapanların da görmesi bâbında bunu yazma gereği duyuyorum. Çünkü deri ceket kalitesine yönelik pek bilgi sahibi değiliz. Ben 50'den fazla deri ceket aldım sattım. Hem kendi tecrübelerimden, hem de yabancı forumlarda okuduğum deneyimlerden hareketle tavsiyelerde bulunacağım.
Öncelikle en iyi deri ceket markaları Scott NYC, Colerado Leather, Aero Leather, Hillside Leather gibi genelde ABD menşeli markalardır. Aero Leather İskoçya menşeli olup dünyanın en iyi deri ceket üreten firmaslarından biridir. Genelde at derisi kullanır. Ama en önemlisi, yukarıda ismini belirttiğim diğer markalar gibi genelde bitkisel tabaklama yapar. Ve derinin en sağlam kısmı olan full grain (tam tahıllı) deri kullanır ki bu derinin en sağlam kısmı olup çıplak tamamen saf deriden müteşekkil olduğu mânâsına gelir. Dolayısıyla birinci sınıf en iyi derilere bu markaları yazabiliriz. Ancak 800-1.500 dolar fiyat aralığında olup maalesef Türkiye'de mağazaları yoktur.
İkinci sınıf diyebileceğimiz deri markaları arasında Buffalo Jackson, Diesel, Levi's, All Saints gibi markaları yazabiliriz. Bunları Türkiye'de bulabilirsiniz. (Buffalo Jackson hariç) Genelde ceketleri Hindistan ve Pakistan'da üretilir. Krom tabaklama yapılsa da deriye çok müdahale edilmez. Bu markaların derileri fiyatına göre gayet kalitelidir.
Onun dışında ikinci elde satılan Avirex, Chevignon gibi vintage tarz deri ceketler de iyidir. Temiz bulunursa alınabilir. Ancak Avirex Türkiye'de gereksiz pahalıdır. Ebay'da 200-300 dolara satılan ceketleri Türkiye'de 600-700 dolarlara satılabilmektedir. Ederi en fazla 350 dolardır, fazlası değil.
Paranıza yazık etmek istiyorsanız Harley Davidson marka deri ceket alabilirsiniz. Son derece düşük kalitede çöp deri kullanmakla beraber fiyatları da yüksektir. Millet marka algısı yüzünden bu markanın ceketlerini kaliteli zanneder. Oysa çöp deri kullanır. Yabancı forumlarda da asla önerilmez ve beğeni almaz.
Yine Türkiye menşeli Derimod, Desa gibi markaların derileri de çöptür. Adamlar hangi hayvanın derisini kullandığını belirtmekten bile acizler. Karışık çöp deri kullanırlar. %100 deri diye alırsın ama %40'ı deridir. Kalitesi kötüdür. Alınmaz.
Ama en kötüsü de Zara'nın deri ceketleridir. Gerçek deri ceketlerine gerçek demeye bin şahit lazım, tamamen plastik dokuya sahipler. Atık deriden üretirler. Keza H&M, Berskhka, Mango gibi ceketlerin kaliteleri de berbattır. Ama rekor Zara'dadır. Zara'dan deri ceket almayın, bedava olmadığı sürece...
Dolap uygulamasından bakın hocam, orada arkadaşın saydığı çoğu markanın ikinci el deri ceketleri bulunuyor. Ben hep dolaptan bakıyorum.Hocam bende araştırıyorum da diesel ve all saintsin deri ceketlerini Türkiye'de bulamadım Beymen'de bazı ürünleri var ama deri ceket yok sanırsam önerdiğiniz ve Türkiye'de bulunan marka var mıdır acaba?
Hocam Hindistan üretimi olan deri ceketleri öneririm. ABD veya İskoçya üretimi kadar iyi olmasalar da en azından naylon ihtiva eden malzeme kullanmıyorlar. İkinci elde temiz bulabilirseniz alabilirsiniz. Türkiye'de üretilen yerli markalarda pek iyi deriye rastlamadım ama oysaki üretiyorlar. Mesela İngiltere menşeli Burberry marka deri ceketlerin etiketinde Made in Turkey ibaresi yer alır. Yine lüks markalara deri ihracatı da yapıyor Türkiye ama genelde küçükbaş hayvan derisi kullanıyor.Hocam bende araştırıyorum da diesel ve all saintsin deri ceketlerini Türkiye'de bulamadım Beymen'de bazı ürünleri var ama deri ceket yok sanırsam önerdiğiniz ve Türkiye'de bulunan marka var mıdır acaba?
Sizin Türkiye'de önerebileceğiniz, kalitesini bildiğiniz markalar ya da mağazalar nelerdir peki hocam? Kaliteli olması tek kıstasım.Hocam Hindistan üretimi olan deri ceketleri öneririm. ABD veya İskoçya üretimi kadar iyi olmasalar da en azından naylon ihtiva eden malzeme kullanmıyorlar. İkinci elde temiz bulabilirseniz alabilirsiniz. Türkiye'de üretilen yerli markalarda pek iyi deriye rastlamadım ama oysaki üretiyorlar. Mesela İngiltere menşeli Burberry marka deri ceketlerin etiketinde Made in Turkey ibaresi yer alır. Yine lüks markalara deri ihracatı da yapıyor Türkiye ama genelde küçükbaş hayvan derisi kullanıyor.
Levi's'ın iç etiketinde ''Dana derisinden yapılmıştır'' yazan tüm deri ceketler eski yıllarda üretilmiş olup Tekirdağ'daki Çorlu Levi's fabrikasında üretilmişlerdir. İkinci elde bazıları ''ABD'den alındı, İngiltere'den geldi'' gibi yorumlar yaparlar ama hepsi yanlıştır. Levi's'ın iç etiketinde ''Dana derisinden yapılmıştır'' yazan tüm ceketler zamanında Çorlu'da üretilmiş ve yalnızca Türkiye'de satılmıştır. Derileri iyi midir? İyidir. 30 yıl rahat gidiyorlar. Temiz Levi's modellerden bulursanız onlara da bakabilirsiniz.
Düşük maliyet, yüksek kâr anlayışı tüm pazarı sarıp sarmaladığı için kaliteyi ön plânda tutan markaların sayısı azalıyor. İlk cevabımda belirttiğim markalar istisna.
Hocam benim deri ceketlerim genelde ABD üretimi. Ancak hemen hemen birçok markayı kullandığım için az çok bilgim var. Türkiye'de yerli markalardan sadece bir markanın derisini kaliteli buldum o da Vivamood idi. Üniversite zamanlarımda almıştım. Tek kötü yanı, ceket et kokuyordu biraz ancak Derimod gibi dandik bir dokusu yoktu. Ama ben o markadan ceket alalı 8 yıl oldu. Şu anki kalitesi nasıl bilemem.Sizin Türkiye'de önerebileceğiniz, kalitesini bildiğiniz markalar ya da mağazalar nelerdir peki hocam? Kaliteli olması tek kıstasım.
Bir de yabancı forumlarda önerilmiyor demişsiniz Harley Davidsonlar için. İstanbul Levent'te ki mağazasına gittim geçen, sattıkları ceketlerin hissiyatı kaliteli gibiydi ve bizon derisi tarzında kalın, ağır ve sert bir derisi vardı ceketlerin. İkinci elde uygun fiyata alınabilir diye düşünüyorum.
İkinci sorum ise bu forumların adı nedir? Deri gerçekten büyük bir tutku benim için, deriler hakkında bilgi edinmeyi araştırma yapmayı gerçekten çok seviyorum.
Dolap uygulamasından iki deri ceket beğendim biri all saints'in nispeten yeni bir ceket diğeri ise avirex in eski bir modeli ve avirex 6-7 bin TL kadar daha pahalı, sizce hangisi alınır.Konuyu hortlatacağım ama dışarıdan araştırma yapanların da görmesi bâbında bunu yazma gereği duyuyorum. Çünkü deri ceket kalitesine yönelik pek bilgi sahibi değiliz. Ben 50'den fazla deri ceket aldım sattım. Hem kendi tecrübelerimden, hem de yabancı forumlarda okuduğum deneyimlerden hareketle tavsiyelerde bulunacağım.
Öncelikle en iyi deri ceket markaları Scott NYC, Colerado Leather, Aero Leather, Hillside Leather gibi genelde ABD menşeli markalardır. Aero Leather İskoçya menşeli olup dünyanın en iyi deri ceket üreten firmaslarından biridir. Genelde at derisi kullanır. Ama en önemlisi, yukarıda ismini belirttiğim diğer markalar gibi genelde bitkisel tabaklama yapar. Ve derinin en sağlam kısmı olan full grain (tam tahıllı) deri kullanır ki bu derinin en sağlam kısmı olup çıplak tamamen saf deriden müteşekkil olduğu mânâsına gelir. Dolayısıyla birinci sınıf en iyi derilere bu markaları yazabiliriz. Ancak 800-1.500 dolar fiyat aralığında olup maalesef Türkiye'de mağazaları yoktur.
İkinci sınıf diyebileceğimiz deri markaları arasında Buffalo Jackson, Diesel, Levi's, All Saints gibi markaları yazabiliriz. Bunları Türkiye'de bulabilirsiniz. (Buffalo Jackson hariç) Genelde ceketleri Hindistan ve Pakistan'da üretilir. Krom tabaklama yapılsa da deriye çok müdahale edilmez. Bu markaların derileri fiyatına göre gayet kalitelidir.
Onun dışında ikinci elde satılan Avirex, Chevignon gibi vintage tarz deri ceketler de iyidir. Temiz bulunursa alınabilir. Ancak Avirex Türkiye'de gereksiz pahalıdır. Ebay'da 200-300 dolara satılan ceketleri Türkiye'de 600-700 dolarlara satılabilmektedir. Ederi en fazla 350 dolardır, fazlası değil.
Paranıza yazık etmek istiyorsanız Harley Davidson marka deri ceket alabilirsiniz. Son derece düşük kalitede çöp deri kullanmakla beraber fiyatları da yüksektir. Millet marka algısı yüzünden bu markanın ceketlerini kaliteli zanneder. Oysa çöp deri kullanır. Yabancı forumlarda da asla önerilmez ve beğeni almaz.
Yine Türkiye menşeli Derimod, Desa gibi markaların derileri de çöptür. Adamlar hangi hayvanın derisini kullandığını belirtmekten bile acizler. Karışık çöp deri kullanırlar. %100 deri diye alırsın ama %40'ı deridir. Kalitesi kötüdür. Alınmaz.
Ama en kötüsü de Zara'nın deri ceketleridir. Gerçek deri ceketlerine gerçek demeye bin şahit lazım, tamamen plastik dokuya sahipler. Atık deriden üretirler. Keza H&M, Berskhka, Mango gibi ceketlerin kaliteleri de berbattır. Ama rekor Zara'dadır. Zara'dan deri ceket almayın, bedava olmadığı sürece...
İkisi arasından tartışmasız Avirex. All Saints'ten napa derisi ceketim olmuştu, kalitesi iyiydi. Zaten bu marka çoğu ürünlerini Türkiye'de üretiyor. Ancak bir tarafta Türkiye'de krom tabaklanmış bir kuzu derisi, öte tarafta yıllanmış ve muhtemelen ABD'de üretilmiş bir dana derisi.Dolap uygulamasından iki deri ceket beğendim biri all saints'in nispeten yeni bir ceket diğeri ise avirex in eski bir modeli ve avirex 6-7 bin TL kadar daha pahalı, sizce hangisi alınır.
Dolap - İkinci El Alışveriş
Milyonların favori uygulaması Dolap’la tanışmaya hazır mısın? Dolap ile artık Kadın, Bebek&Çocuk, Ev&Yaşam, Erkek ve Elektronik kategorilerinde yeni bir dönem başlıyor. Seçkin markaların yeni ve etiketli, ikinci el, sıfır ve sahibinden ürünlerini almak da satmak da Trendyol güvencesi ile...link.dolap.com Dolap - İkinci El Alışveriş
Milyonların favori uygulaması Dolap’la tanışmaya hazır mısın? Dolap ile artık Kadın, Bebek&Çocuk, Ev&Yaşam, Erkek ve Elektronik kategorilerinde yeni bir dönem başlıyor. Seçkin markaların yeni ve etiketli, ikinci el, sıfır ve sahibinden ürünlerini almak da satmak da Trendyol güvencesi ile...link.dolap.com