Dolapta tespit ettiğim bir kaç hesap piyasayı kasıtlı olarak yükseltiyor, yükselttikleri gibi ceketleri de satamıyorlar bu yüzden.İkisi arasından tartışmasız Avirex. All Saints'ten napa derisi ceketim olmuştu, kalitesi iyiydi. Zaten bu marka çoğu ürünlerini Türkiye'de üretiyor. Ancak bir tarafta Türkiye'de krom tabaklanmış bir kuzu derisi, öte tarafta yıllanmış ve muhtemelen ABD'de üretilmiş bir dana derisi.
Avirex'in yaşı en az 20'dir. Onun yerine All Saints olsaydı bu kadar yeni görünemezdi.
Ancak yukarıda da dediğim gibi, Avirex'in Türkiye'deki piyasası anlamsız bir şekilde yüksek. Ebay'da 250-350 dolar arasında olan B2 ceketler, Türkiye'de 30 binden başlıyor. O Avirex için 17 bin bana biraz yüksek geliyor.
Route 66'nın bizon derisi bir ceketini beğendim dolapta, ceket gerçekten güzel duruyor ama 35.000 TL etmediği kesin. Bu insanlar hangi akla hizmet bu fiyatları belirliyor ben anlayamıyorum. Schott NYC'nin aşırı şık ve kaliteli bir ceketine dolapta denk geldim, o satıcı bile 20.000 TL fiyat çekmiş ve o kaliteye kıyasla uygun bile, ama bir avirexin vs. o fiyatlarda olması komik.