Hangi dilde tercümanlık okunur?

MİSTin

Hectopat
Daha fazla  
YKS sonucum açıkçası çok iç açıcı değil bir dilci için ama bu yıl yerleşmem için bir baskı var üzerimde. Sizce şimdi sayacaklarım arasında hangisinin iş imkanları daha yüksek? Çince Mütercim Tercümanlık mı, Almanca Mütercim Tercümanlık mı, İspanyolca Mütercim Tercümanlık mı, çok istemiyorum ama Arapça Mütercim Tercümanlık mı? İngilizce de tutuyor ama çok iyi bir yer değil. Veya Turizm Rehberliği mi?

YKS sonucum açıkçası çok iç açıcı değil bir dilci için ama bu yıl yerleşmem için bir baskı var üzerimde. Sizce şimdi sayacaklarım arasında hangisinin iş imkanları daha yüksek? Çince Mütercim Tercümanlık mı, Almanca Mütercim Tercümanlık mı, İspanyolca Mütercim Tercümanlık mı, çok istemiyorum ama Arapça Mütercim Tercümanlık mı? İngilizce de tutuyor ama çok iyi bir yer değil. Veya Turizm Rehberliği mi?
Çince zor olur fakat iş olanağı çok fazla. Ben olsam Çince okurdum.

Bazıları çok iş var diyor bazıları az iş var sanayiye düşüceksin diyor kafam çok karıştı. Türkiye dışına çalışmaya gitmeyi düşünmüyorum Türkiye içinde ne gibi işleri var bir bilginiz varmı?

Çince zor olur fakat iş olanağı çok fazla. Ben olsam Çince okurdum.
Bir üsteki mesajı size yazicaktim ancak yanlış seçeneği seçmişim.

Bazıları çok iş var diyor bazıları az iş var sanayiye düşüceksin diyor kafam çok karıştı. Türkiye dışına çalışmaya gitmeyi düşünmüyorum Türkiye içinde ne gibi işleri var bir bilginiz varmı?

Bir üsteki mesajı size yazicaktim ancak yanlış seçeneği seçmişim.
Hocam dedikleri gibi sanayi tarafında çok fazla iş bulabilirsiniz fakat bu sanayiye düşmek değil sanayideki insanların size ihtiyaç duyması ile ilgili bir şey, genel olarak dış ticaret işlerinde çevirmen ve arabulucu şeklinde bir görev üstlenebilirsiniz.
Çin çok geniş ve büyük bir üretim yelpazesine sahip, Türkiye'de ve dünyada birçok firmanın bir ayağı genelde Çin'de oluyor. Fason üretimler ve ithalat konusunda birçok firma Çin'i tercih ediyor.
Almanca veya İspanyolca yerine Dünyanın en çok konuşulan dili olan Çince'yi tercih etmek daha mantıklı görünüyor. Fakat Almanya ile ticaretimiz hayli fazla, Almanca tercih etmekte mantıklı olabilir.
Ekstra olarak; haberleri takip ediyorsanız bazı Çinli firmaların Türkiye'ye fabrika kurma çalışmaları yaptığını görmüşsünüzdür, Çince tercümanlık önümüzdeki senelerde daha fazla değerlenecek gibi gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı