Hangi diş doktoruna gideyim?

1-) 15 yil tecrubeli, dislerimde 13 tane curuk gorup kanal tedavisi olmadan hepsine curuk yapacak ve dis temizligi toplam 7.000 TL.

IMG_20220405_110525.jpg

2-) 5 yil tecrubeli, dislerimde 10 curuk gorup 2 tanesi kanala gidebilir diyen ve gerisine ayni sekilde dolgu yapacak arti dis temizleme toplam 5000 TL.

IMG_20220405_110439.jpg

Karar veremedim. Nereye gitsem? Fikir alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tecrübesine göre seçim yapmaktansa yorumlara göre ve daha önceden giden bir tanıdığın varsa onun tavsiyesine göre hareket etmen daha iyi olur bence. 10 çürük gören doktor röntgene tam bakmamış ya da ağzını tam incelememiş olabilir, diş ipi kullanıyorsan çürükleri kendin de anlayabilirsin, saydıktan sonra tekrar muayene etmesini iste. Kanalsız dolgunun ortalama fiyatı da 400 TL şu an. O kadar dolgudan sonra temizlemeye de ücret almasın bir zahmet.

Tecrübesine göre seçim yapmaktansa yorumlara göre ve daha önceden giden bir tanıdığın varsa onun tavsiyesine göre hareket etmen daha iyi olur bence. 10 çürük gören doktor röntgene tam bakmamış ya da ağzını tam incelememiş olabilir, diş ipi kullanıyorsan çürükleri kendin de anlayabilirsin, saydıktan sonra tekrar muayene etmesini iste. Kanalsız dolgunun ortalama fiyatı da 400 TL şu an. O kadar dolgudan sonra temizlemeye de ücret almasın bir zahmet.
10 curuk goren doktor 2 kanal olabilir dedi curugu temizledikten sonra anlasilir dedi. Oteki de o dislerim icin kanal olmayacak dedi.

10 curuk goren doktor 2 kanal olabilir dedi curugu temizledikten sonra anlasilir dedi. Oteki de o dislerim icin kanal olmayacak dedi.
Öyle olsa bile yine 1 diş kalıyor arada, ikisinden birinde hata var sonuç olarak. Dediğim gibi yorumlarına bakarak gitmende fayda var. Fiyatlar da normalden pahalı, o fiyata iyi olması lazım ikisinin de.

Öyle olsa bile yine 1 diş kalıyor arada, ikisinden birinde hata var sonuç olarak. Dediğim gibi yorumlarına bakarak gitmende fayda var. Fiyatlar da normalden pahalı, o fiyata iyi olması lazım ikisinin de.
10 curugun icinde 2 kanal olabilir dedi. Yorumlarina baktim iki tarafinda yorumlari cok iyi. Sadece kafami karistiran tecrube konusu.

Birden fazla dişçiye muayene olmanda fayda var. Bende 5 tane dişçiye gözüktüm. Hem çürükler için ve ortodonti için farklı tedaviler söyledi. Hepsini dinledim en sonunda karar verdim şuan memnunum.

Şöyle bir durum var ki kullandığı malzeme kalitesi ve tecrübesi önemli. Birçoğu parayı alayım dolgu veya kanal yapayım kafasında.

Bazı doktorlar anesteziyi damağa yapıyor ve bu can acıtıyor, bazıları yanağa yapıyor bu can yakmıyor. Verdiğin iyi ücret = acısız tedavi vb.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Ben olsam tecrübeye göre değil gidenlerin yorumuna göre giderdim. Öyle doktorlar var ki 5 yıllık 50 yıllık doktordan iyi oluyor bazen.

Verdiğin iyi ücret = acısız tedavi
Alakası yok. 2020 yılında şu andaki dişçime kıyasla 2 kat para verdiğim doktorun mahvettiği dişleri ortalama fiyata yaptırdım, gayet memnunum. Yapan kişi de muayenehanesini açalı birkaç ay olmuştu. Fazla bir tecrübesi olmamasına rağmen yaptığı işte aşırı titiz. Ortodontistimin eşi olması vesilesiyle gittim, iyi ki gitmişim. Özetle yapılan iş ve paranın bir alakası yok, sadece implant vs. yaptırırken kullanılan malzeme kalitesini etkiler.

Alakası yok. 2020 yılında şu andaki dişçime kıyasla 2 kat para verdiğim doktorun mahvettiği dişleri ortalama fiyata yaptırdım, gayet memnunum. Yapan kişi de muayenehanesini açalı birkaç ay olmuştu. Fazla bir tecrübesi olmamasına rağmen yaptığı işte aşırı titiz. Ortodontistimin eşi olması vesilesiyle gittim, iyi ki gitmişim. Özetle yapılan iş ve paranın bir alakası yok, sadece implant vs. yaptırırken kullanılan malzeme kalitesini etkiler.
:D Tanıdığa yaptırmak olmuş senin işin. Torpilsiz hasta ne yapsın? Para = Kalite . Bu gerçek değişmez. Madem uygun fiyata yapıyor, konu sahibine söylede oda faydalansın :)

:D Tanıdığa yaptırmak olmuş senin işin. Torpilsiz hasta ne yapsın? Para = Kalite . Bu gerçek değişmez. Madem uygun fiyata yapıyor, konu sahibine söylede oda faydalansın :)
Tanıdıkla, torpille ne alakası var? Fiyatı normal dedim, uygun diyerek çarpıtma, konunun başında arkadaşa dediğim ortalama fiyat. İstersen Bursa'ya gel götüreyim seni, yakınmışsın zaten. Her gelene aynı fiyat, bana özel bir fiyat tarifesi yok yani :D "Para = kalite" her şeyde geçerli değildir, özellikle de sağlıkta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı