ShadowsLover
Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar, başlık çok anlaşılmayabilir. Burada size sorumu anlatmak istiyorum. Öncelikle bu bilgisayarım elime yaklaşık 2-3 yıl önce geçti. Bilgisayarım ofis ve iş bilgisayarı. Yalnız ben bu bilgisayarda çeşitli oyunlar oynadım ve ofis bilgisayarına rağmen çok da kötü sonuçlar almadım. Yalnız kaç yıldır aklımda bir soru var? Benim ekran kartım tam olarak belli değil yani resmi olarak "Intel HD Graphics family" olarak geçiyor. Aygıt yöneticisinde de öyle gösteriyor. Az önce GPU-Z programını indirip baktım ve sonuçları buraya atıyorum. Onda da "Intel HD Graphics 4400" diyor. İnternette bu ürünlerle çok dalga geçen olmuş. İşte çok "vasat" bir ekran kartı. Hiçbir oyun açmaz. En "Low" ayarlarda bile maksimum "20 30'2 FPS verir demişler çoğu oyun için. Yalnız benim bilgisayarım bu "vasat" dedikleri ekran kartında Counter-Strike global offensive oyununda: 80 90'larda.
ETS 2: Ölçekleme 50'deyken 40 50 ölçekleme 65'deyken 30 40"
Skyrim (Oldrim)'de düşük ayarlarda 60 FPS.
Verdi. Yani bu kadar insan yalan söylüyor olamaz. Benim de bu yüzden aklımda soru işaretlerim var. Öncelikle bu "Intel HD Graphics 4400" ekran kartının ya da "işlemcinin içinde bulunan grafik çekirdeği" belli bir hafızası var mıdır? Mesela 1 GB mesela 2 GB gibi?
Eskiden format atmadan önce program olarak "NVIDIA PhysX" diye bir program vardı çok kurcalamamıştım ama aklımda birkaç şey kalmıştı. Bu programınla benim Intel'in ne bağlantısı vardır. Yoksa yanlışlıkla mı orada duruyordu. Format attıktan sonra silindi.
Diğer özelliklerim:
İşlemci: Intel i5 4300U CPU @1.90GHz (4 çekirdek)
Monitör: LCD 1600X900.
Bu işlemcimin de performansta ekran kartına yardımı var mıdır?
Gereksiz gibi gözüken bir konudan dolayı herkesten özür dilerim, sadece kafamda soru işaretleri var ve bilgisayarımın tam olarak ne olduğunu bilmek istiyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bir de ek olarak daha fazla performans artışı mümkünse bunu nasıl sağlarım, mesela sürücülerim güncel sayılır mı, güncellemeye gerek var mı?
ETS 2: Ölçekleme 50'deyken 40 50 ölçekleme 65'deyken 30 40"
Skyrim (Oldrim)'de düşük ayarlarda 60 FPS.
Verdi. Yani bu kadar insan yalan söylüyor olamaz. Benim de bu yüzden aklımda soru işaretlerim var. Öncelikle bu "Intel HD Graphics 4400" ekran kartının ya da "işlemcinin içinde bulunan grafik çekirdeği" belli bir hafızası var mıdır? Mesela 1 GB mesela 2 GB gibi?
Eskiden format atmadan önce program olarak "NVIDIA PhysX" diye bir program vardı çok kurcalamamıştım ama aklımda birkaç şey kalmıştı. Bu programınla benim Intel'in ne bağlantısı vardır. Yoksa yanlışlıkla mı orada duruyordu. Format attıktan sonra silindi.
Diğer özelliklerim:
İşlemci: Intel i5 4300U CPU @1.90GHz (4 çekirdek)
Monitör: LCD 1600X900.
Bu işlemcimin de performansta ekran kartına yardımı var mıdır?
Gereksiz gibi gözüken bir konudan dolayı herkesten özür dilerim, sadece kafamda soru işaretleri var ve bilgisayarımın tam olarak ne olduğunu bilmek istiyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bir de ek olarak daha fazla performans artışı mümkünse bunu nasıl sağlarım, mesela sürücülerim güncel sayılır mı, güncellemeye gerek var mı?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: