Selam. Klasik gitar çalıyorum ve elektroya geçmek istiyorum. Daha çok hard rock, glam rock, alternative rock, pop rock çalmak istiyorum. Sizce hangi gitar manyetiğini tercih etmeliyim?
öneriler için teşekkür ederim. Mesela benim beğendiğim bir grup olan Måneskin'in gitaristi Thomas Raggi bir sss manyetikli strat ile hem pop rock hem hard rock çalıyor. Yani sss bir strat alsam onunla hem bu tarz;Manyetikler biraz değişik bir konu mesela flüt alırken ben mozart çalacağım bana beethoven flütü vermeyin demiyorsun neden manyetikleri yok ama gitarda işler farklı SSS manyetikle metal de çalınır blues da aynı şekilde hh ile de blues ve metal çalabilirsin sadece tam performansını vermez o yüzden hard rock çalan bir insan için en iyi seçenek alter Switch ile sap manyetiği humbucker özelliği kazanabilen bir HSS gitar, coil tap özellikli (5 yönlü Switch olur bunlarda) hh gitar veya hsh bir elektro gitardır bunların üçü de sizin için iş görür.
1 - alter Switch'li HSS gitar:
IBANEZ AZES40-PRB HSS Trem Purist Blue Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
IBANEZ AZES40-PRB HSS Trem Purist Blue Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com
Alter switcin nasıl çalıştığını anlamak için:
![]()
AZES40L | AZES | ELECTRIC GUITARS | PRODUCTS | Ibanez guitars
AZES40L at Ibanez. Ibanez offers electric guitars, bass guitars, acoustic guitars, effect and pedals, amps, plus guitar accessories like tuners, straps and picks.www.ibanez.com
2 - hsh elektrogitar:
IBANEZ GRX70QA-TRB GRX Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
IBANEZ GRX70QA-TRB GRX Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com
3 - coil tap özellikli hh elektrogitar.
Ibanez GRG121PAR-KBF Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
Ibanez GRG121PAR-KBF Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com
Coil tap çalışma sistemi için:
![]()
GRGR221PA | RG | ELECTRIC GUITARS | PRODUCTS | Ibanez guitars
GRGR221PA at Ibanez. Ibanez offers electric guitars, bass guitars, acoustic guitars, effect and pedals, amps, plus guitar accessories like tuners, straps and picks.www.ibanez.com
Öneriler için teşekkür ederim. Mesela benim beğendiğim bir grup olan måneskin'in gitaristi thomas raggi bir SSS manyetikli strat ile hem pop rock hem hard rock çalıyor. Yani SSS bir strat alsam onunla hem bu tarz;
Hem de arada bir sweet child o'mine tarzı çalabilir miyim?
Bu amfi ye de bağlı gitar siz sweet child o mine çalarken çalma bağırmayacak ama saptaki (les paul) humbucker manyetiğin güçlü sesini alamayacaksınız ha elinizde orijinal les paul olsun elinizdeki amfi ile gene sweet child o mine şarkısını birebir aynı çalamasınız bu biraz zevk meselesi ben Single manyetiklerin tiz frekanslarını sevmiyorum ama humbucker manyetiklerin bass ve gür tonları beni benden alıyor diyorsanız size önerim HSS azes serisine yönelmeniz o kadar çok yönlü bir gitar hem SS telecaster kem HSS strat hem de hsh elektrogitar gibi davranabiliyor.
SSS manyetik ile metal çalınır örnek yngwie malmstein:
Ama gitarın tiz frekansını duyabilirsiniz.
SSS manyetikle sweet child o mine çalınır.
Ama hiç böyle duyulmaz.
Not: O yüzden HSS azes şiddetle öneririm.
Amfi önerileri de vereyim bütçeni bilmiyorum ama.
Line 6 catalsyt.
60 wat olanı iyi hem ucuz da mükemmel bir modelleme amfisi FX loop gibi çok güzel özellikleri var.
Boss katana 50 MK2.
Çok tercih edilen bir amfi PC ile çeşitli boss efektleri ekleyebilirsin FX loop yok ama olsun.
Blackstar ID Core V3 serisi.
Çok tercih edilen bir acemi amfisi.
Not: Watt fazlalığı fazla ses demek değil 100 wat katanayı 0.5 watt olarak da kullanabiliyorsun.
Hocam öneriler için çok teşekkür ederim. Ibanez'in azes HSS gitarlarına bakacağım. Ve son olarak, gitarı aldıktan sonra hemen amfi alacak bir bütçem yok. Ev içinde çalmak için hangi amfiyi önerirsiniz? Mesela Marshall'ın mini amfileri ev içinde kullanmak için uygun mu?
sağ olun hocam. peki squier bullet strat HSS nasıl bir gitar? Fiyatı 8000 bandındaTahmini bir bütçe belirtirseniz daha iyi öneriler verebilirim.
Ama en ucuz önerilerim.
Blackstar ID Core v3.
Boss katana 50 (ikinci el)
Amfileri olabilir.
Marshall çok köklü ve kaliteli bir marka ama son zamanlarda çıkan Marshall mg serisi Marshall mini stack tarzı amfiler sadece Marshall adını kullanarak aşırı pahalıya satılıyor Marshall mg 10 alana. Kadar Blackstar ID Core almanız çok daha mantıklı olacaktır. Ayrıca sadece egzersiz yapma amacınız varsa kullandığım vox amplug tarzı kulaklık amfilerini de öneririm.
Sağ olun hocam. Peki Squier bullet strat HSS nasıl bir gitar? Fiyatı 8000 bandında.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.