Hangi gitarla başlamalı?

Başlangıç gitarı vari diyebilirim ama bir azes performansı yok alınır mı? 8000 bandında alınır.
hocam peki hss bir gitarla master of puppets gibi güçlü bir şarkı çalınabilir mi

ve başlangıç olarak sabit köprülü mü tercih edilmeli mesela azes40l ' de tremolo var o sıkıntı yaratır mı

Son düzenleme:
Selam. Klasik gitar çalıyorum ve elektroya geçmek istiyorum. Daha çok hard rock, glam rock, alternative rock, pop rock çalmak istiyorum. Sizce hangi gitar manyetiğini tercih etmeliyim?
Başlangıç olarak ucuz bir şey istiyorsan İbanez'e bakabilirsin, Cort'da iyi olabilir ama İbanez marka daha iyi olacaktır.

Hocam peki HSS bir gitarla Master of puppets gibi güçlü bir şarkı çalınabilir mi?

Ve başlangıç olarak sabit köprülü mü tercih edilmeli mesela azes40L'de tremolo var o sıkıntı yaratır mı?

Amfi karakteri önemli ama azesi sadece HSS olarak değerlendirmek hata olacaktır bazı Single manyetikler sadece boyut olararak küçüktür ama bir humbucker kadar güçlüdür azesin sap manyetiği humbucker karakterine de bürünebiliyor hem Master of pupets köprü manyetiğinde çalınan bir şarkı.

Not: Ibanez azes serisinde tek yönlü vintage tremolo var çift yönlü Floyd rose olmadığından sorun olmaz.

Kim demiş HSS ile metal yapılmaz diye.

Başlangıç olarak ucuz bir şey istiyorsan Ibanez'e bakabilirsin, Cort'da iyi olabilir ama Ibanez marka daha iyi olacaktır.

Başlangıç için ucuz olduğundan Ibanez bakmak biraz saçma olabilir gitarları sadece marka açısından değerlendirmemek lazım bu gitarların yapıldığı ülke çok önemli Ibanez üç farklı yerde üretim yapıyor Japonya, Endonezya ve Çin. Japonya üretimi Ibanez'lerin en ucuzu 56.000 TL
Olduğundan bu kimseye en ucuz ama işlevsel Ibanez gitarını önerdim çünkü bu gitarı denedim kullandım ama hiç Cort kullanmadığım için yorum yapamıyorum eğer siz kullandıysanız arkadaşımızı bilgilendirmeniz çok iyi olacaktır.

Dosya Ekleri

• i.jpg
    i.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Japonya üretimi Ibanez'lerin en ucuzu 56.000 TL
Baslangic icin iste japon uretim ibanez almaz diye genelleme yapip ibanez onerdim, zaten Turkiye'de cogunlukla Cin uretimi var, ucuz onermemin sebebi baslangicta hem bazi hatalar yapilabilir bu hatalar sonradan cebini delmesin diye hem 4 4'lük bir aletin performansini kullanabilecek mi o onemli, o seviyeye gelince alabilir.
hiç Cort kullanmadığım için yorum yapamıyorum eğer siz kullandıysanız arkadaşımızı bilgilendirmeniz çok iyi olacaktır
Cort x100 kullandim, İbanez grx20'den cok farki olmadi ama fiyat acisindan Cort daha uygundu, ayrica govdesi benim daha cok hosuma gitti.

Hem 4 4'lük bir aletin performansini kullanabilecek mi o onemli, o seviyeye gelince alabilir.

Kullanamaz zaten ton tuşeye bağlı istersen eline Ibanez pia yanına da marshal jvm 4 12 stack kur hiçbir işine yaramaz.

Not: Cort açısından değerlendirmeniz için teşekkürler.

Bu Ibanez azese ait bir ses örneği YouTube'da bunu buldum bir yere kadar köprü manyetiğinde sonra sap manyetiğinde humbucker olarak çalmış tonu metal müzik için bence gayet yeterli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Kayıtta gördüğüm kadarıyla ses kartı + garage band + referans monitörleri kullanmış siz böyle bir ton beklemeyin alamazsınız ileride belki ustalaşır daha iyi ekipmanlar alırsanız gayet iyi kayıtlar yaparsınız.

Baslangic icin iste japon uretim ibanez almaz diye genelleme yapip ibanez onerdim, zaten Turkiye'de cogunlukla Cin uretimi var, ucuz onermemin sebebi baslangicta hem bazi hatalar yapilabilir bu hatalar sonradan cebini delmesin diye hem 4 4'lük bir aletin performansini kullanabilecek mi o onemli, o seviyeye gelince alabilir.

Cort x100 kullandim, İbanez grx20'den cok farki olmadi ama fiyat acisindan Cort daha uygundu, ayrica govdesi benim daha cok hosuma gitti.
peki sizce cort'un G110-OPBK modeli nasıl bir model çünkü fiyatı çok uygun geldi bana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı