Hangi internet servis sağlayıcısı kullanmalı?

KAYA9063

Hectopat
Merhaba öncelikle.
Normalde mahallede altyapı yoktu son günlerde kazı çalışması oldu öncelikle caddenin sol tarafına Turkcell Superonline kazı yaptı aradan birkaç gün geçti yine bir kazı çalışması gördüm. Bu sefer Türk Telekom sağ tarafa altyapı çekiyordu. Her ikisinin de altyapı işlemi tamamlandı ancak binaya herhangi bir kutu falan çekilmedi ve altyapı hala sistemde görünmüyor. Bunun dışında yaşadığım ilçedeki yerel bir internet sağlayıcı da tüm mahalleye fiber çekti ama caddede kazı yapmadılar arka sokakta kazı yapıp kablolarla apartmanlara bağlayıp kutu taktılar kutunun üzerinde 1000 Mbps hız yazıyordu. Onlarla da konuştum hala aktif olmadığını bu ay içinde aktif olacağını söylediler sizce hangi servis sağlayıcısını kullanmalıyım?
Bu arada binaya kutu takan yerel internet servis sağlayıcısı taktiği kablo siyah bir kablo ancak ben fiber kabloları sarı diye biliyorum.
Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın şehirle alakalı bence bu biraz da, Antalya'da Türksat Kablonet çok başarılı. Ankara'da şahsen Türk Telekom kullanıyorum sorun yaşamıyorum, ama genel olarak ortalamayı düşünürsek Türk Telekom tercih ederdim.

Süperonline nın fiberini kullanacağına vdsl kullan daha iyi alt yapın iyiyse. Bu kıyası Süperonline fiberi için diyorum karıştırmayın yanlış anlamayın veya fiber diye vdsl den iyi demeyin. Söz konusu Süperonline olunca uzak dur.
Google a Süperonline sansür engelleme yaz araştır oku anlarsın.
Yüksek hızlar düşük Ping speedtestlerdeki testler göstermelik. Video film YouTube instagram vb basit şeyler için kullanırsın. Süperonline diğerlerine göre daha sorunlu kronik sorunları olan iss. Dört dörtlük iss yok ama dediğim gibi Süperonline da ekstra sorunlar var.
Müşteri hizmetleri ise tam kısır döngü. Müşterinin cebinde para çıkacaksa yardımcı olurlar mesela statik ip almak istersen yardımcı olurlar. Ama speedtest yapıyorum sorun yok ama oyunlarda yüksek Ping ve paket kaybı vb sorunlar var dediğin an kısır döngü başlıyor. Müşteri hizmetleri speedtest yapıp sorun yok deyip konuyu kapatıyor çözüm üretmiyor yardımcı olmuyor kesinlikle. Bakın en ufak abartı yok. Dediğim gibi araştırın anlarsınız. 10 aboneden 6-7 i memnun değil.

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle.
Normalde mahallede altyapı yoktu son günlerde kazı çalışması oldu öncelikle caddenin sol tarafına Turkcell Superonline kazı yaptı aradan birkaç gün geçti yine bir kazı çalışması gördüm. Bu sefer Türk Telekom sağ tarafa altyapı çekiyordu. Her ikisinin de altyapı işlemi tamamlandı ancak binaya herhangi bir kutu falan çekilmedi ve altyapı hala sistemde görünmüyor. Bunun dışında yaşadığım ilçedeki yerel bir internet sağlayıcı da tüm mahalleye fiber çekti ama caddede kazı yapmadılar arka sokakta kazı yapıp kablolarla apartmanlara bağlayıp kutu taktılar kutunun üzerinde 1000 Mbps hız yazıyordu. Onlarla da konuştum hala aktif olmadığını bu ay içinde aktif olacağını söylediler sizce hangi servis sağlayıcısını kullanmalıyım?
Bu arada binaya kutu takan yerel internet servis sağlayıcısı taktiği kablo siyah bir kablo ancak ben fiber kabloları sarı diye biliyorum.
Aydınlatırsanız sevinirim.

Türk Telekom evet güzel ancak eğer kullanacak olsam Türk Telekom altyapısını kullanan diğer servis sağlayıcılarından birini kullanırım daha uygun fiyata aynı hızları veriyorlar üstelik 1 yıllık peşin ödeme ile zam derdi de ortadan kalkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı