Yoğun kullanımda 14 Plus 1.5 günü rahat çıkarıyor, cihazı 2 aydır kullanıyorum. Eğer 14 almayı düşünüyorsanız biraz daha koyup 14 Plus almak çok daha mantıklı olacaktır, kamerası 13 serisinden biraz daha iyi ve 2 gb ram daha yüksek ayrıca kullanılan A15 çip 13 serisindeki çiplerden biraz daha farklı, 5x Apple GPU kullanıyor, 13 modelinde ise 4x GPU.
RAM değerinin 4 yerine 6 olması uzun vadede çok daha iyi olacaktır çünkü iOS yeni sürümlerinde kişiselleştirmeye çok yüklendiği için cihaz 4 GB RAM ile 6 GB RAM'li 14 serisine göre çok daha yorulacaktır, bunları göz önünde bulundurunca 14 serisini almak, hatta yetiyorsa 14 Plus modelini almak hem şarj hem de geniş ekran bakımından en mantıklı seçim olacaktır.
Stabil olmayan 120 hz (genelde 90 hz yenileme hızında çalışıyor), sürekli açık ekranın gerçekten tam anlamıyla sürekli açık ekran olması ve RAW formatında fotoğraf çeken 48 MP kamerayı da göz önünde bulundurunca Pro modelinin hiçbir özelliğinin bana göre olmadığını ve aradaki fiyat farkını vermek yerine plus modelinin en mantıklı model olduğunu düşünerek bu cihazı aldım. Ek olarak 13 serisinden farklı olarak en önemli özelliği trafik kazası algılama, gerçekten hayat kurtarıcı bir özellik, bunları göz önünde bulundurarak size önerim 14 veya 14 plus almanız olacaktır, dediğim gibi eğer küçük ekran ve daha düşük pil istiyorsanız yaklaşık 5 bin lira daha ucuza 14 alabilirsiniz ancak tavsiyem plus modeli yönünde.