Hangi kodlama dili daha kolay?

Wershlexq

Femtopat
Daha fazla  
Kodlama dili öğrenmek istiyorum ancak hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Biraz da kolay olsun istiyorum, öneriniz var mı?

Hangi yazılım dilini öğreneceğine kolaylığına göre karar veremezsin. Zaten şundan başlanır en son şu öğrenilir gibi bir durumda yok.

Sen ne yapmak istiyorsun önemli olan budur.

Web uygulamaları mı?
Mobil uygulamaları mı?
Yapay zeka mı?
Windows tabanlı uygulamalar mı?
Server uygulamaları mı?
Oyun mu?

İlk önce bu sorunun yanıtını bulmalı ve devamında o türde bir programı hangi programlama dili ile geliştirebilirsin bunu araştırman lazım.

Yani önce ne kodlamak istediğine karar vermelisin.

uygulama gibi yazılım yapıcağım

Hangi yazılım dilini öğreneceğine kolaylığına göre karar veremezsin. Zaten şundan başlanır en son şu öğrenilir gibi bir durumda yok.

Sen ne yapmak istiyorsun önemli olan budur.

Web uygulamaları mı?
Mobil uygulamaları mı?
Yapay zeka mı?
Windows tabanlı uygulamalar mı?
Server uygulamaları mı?
Oyun mu?

İlk önce bu sorunun yanıtını bulmalı ve devamında o türde bir programı hangi programlama dili ile geliştirebilirsin bunu araştırman lazım.

Yani önce ne kodlamak istediğine karar vermelisin.
oyun zaten unreal engine ve unity ile yapılmıyor mu ben program yapıcam

uygulama gibi yazılım yapıcağım

oyun zaten unreal engine ve unity ile yapılmıyor mu ben program yapıcam
Oyunların görsel kısımları evet Unity, Unreal tarzı araçlar ile yapılıyor fakat bunlara haraket verdiğiniz yani oyunu canlandırdığınız kısım yine yazılım ile yapılıyor. Yazılım olmazsa yaptığınız karakterler ve araçlar yarattığınız dünyada koyduğunuz gibi durur.

Mobil uygulama kodlamak istiyorsanız;
iOS için Swift,
Android için Java veya Kotlin,
Her ikisinide kodlamak için Flutter (Dart) veya React Native(JavaScript) öğrenebilirsiniz.

Tavsiyem her iki platformda da(iOS&Android) uygulama geliştirmenize olanak sağlayabilecek ve çok popüler olan JavaScript, ReactJS, React Native ve NodeJS kavramlarını araştırın.

Başlangıç aşamasında Python bir çok alana çekilebilen oldukça pratik, eğlenceli güzel bir dildir. Biraz ram tüketimi, biraz işlemci kullanımı fazladır ama hangimiz başlangıç aşamasında o kadar süper verimlilik, performans, inanılmaz ticari uygulamalar peşindeyiz ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı