Hangi kodlama dili daha kolay?

Her şeyden önce her zaman biraz C diline bulaşmanı belirli bir seviyede bu dili ve bilgisayar yapısını öğrenmeni tavsiye ederim. Sonraki aşamalarda dil seçimi tamamen uğraşmak istediğin alana kalmış.

Zordan başlatmak gibi algılanıyor evet biraz da öyle ancak faydası dokunur.

Her şeyden önce her zaman biraz C diline bulaşmanı belirli bir seviyede bu dili ve bilgisayar yapısını öğrenmeni tavsiye ederim. Sonraki aşamalarda dil seçimi tamamen uğraşmak istediğin alana kalmış.

Zordan başlatmak gibi algılanıyor evet biraz da öyle ancak faydası dokunur.
aslına bakılırsa C o kadar da zor değil, hatta pointer konuları falan çıkarılırsa C baya sade ve basit bir dil. Tabi bunun sebebi dilin içinde pek de bir şey barındırmıyor olması, her şeyi kendin yapıyorsun da diyebiliriz.

Kolay diller:

Scratch bir numara bence.
Kojo kendim denemedim ama kolay görünüyor.
Small Basic ilk denediğimde hemen sevdim Kolaylık açısından üç numara olsun.

Kendine bir de kolay hedefler seç. Hemen uçmaya çalışırsan çakılırsın.

Kodlama dili diye bir sey yok -> Programlama dili.

Kolaylik zorluk da yapilacak ise ve kullanim alanina gore degisir cunku dil bir aractir. Kimse "Bu isi en iyi Perl ile yapardik ama Perl cok zor bir dil biz en iyisi Lua ile yazalim" demez.

Eger bu alanda kariyer yapacaksan basladigin dilin uzun vadede hicbir onemi yok. Sade, dinamik tipli interprete edilen diller yeni baslayanlarin algoritma ve data structure ogrenmesine daha fazla yardimci olur pseudocode'a benzedigi ve compile etmek zorunda kalmadigin icin. O yuzden JS, Lua, Ruby, Python, Groovy vs gibi dillerle baslayabilirsin. Tutup C ile de baslayabilirsin, dedigim gibi ne ile basladiginin uzun vadede hic onemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı