Hangi laptop daha iyi

Incelemede detaylari okuyabilirsiniz. Kisaca belirtmek gerekir ise Lenovo'yu yuksek batarya suresi ve ortalama performans ariyorsaniz tercih etmelisiniz. Eger normal batarya suresi ve yuksek performans gibi bir ihtiyaciniz var ise diger modeller bu isi daha iyi yapmis. Lenovo performans konusunda digerlerinden %10 geride kaliyor.
Son olarak da Asus onermemin sebebi ROG serisi kendini ispatlamis kaliteli bir seridir. Telefonlarda nasil NOT serisi S serisi ya da Iphone'lar var ise Lenovo Legion, Asus ROG, HP Omen de onlar gibidir. Alacaginiz tecrube az cok onceden tahim edilebilir.

Incelemede detaylari okuyabilirsiniz. Kisaca belirtmek gerekir ise Lenovo'yu yuksek batarya suresi ve ortalama performans ariyorsaniz tercih etmelisiniz. Eger normal batarya suresi ve yuksek performans gibi bir ihtiyaciniz var ise diger modeller bu isi daha iyi yapmis. Lenovo performans konusunda digerlerinden %10 geride kaliyor.
Son olarak da Asus onermemin sebebi ROG serisi kendini ispatlamis kaliteli bir seridir. Telefonlarda nasil NOT serisi S serisi ya da Iphone'lar var ise Lenovo Legion, Asus ROG, HP Omen de onlar gibidir. Alacaginiz tecrube az cok onceden tahim edilebilir.
Rog serisi değil yalnız arkadaşın bahsettiği ürün Tuf serisi. Tuf, rog serisine göre f/p odaklı seridir. İşlemci Ryzen 3550H ise oyunlarda problem yaratacaktır. İ5 9300H'ın Ryzen 3750H'tan bile daha iyi olduğu düşünülürse aynı gpu konfigürasyonunda 3550H daha geride kalacaktır.

Bir yanlis anlasilma oldu sanirim. Arkadasin kendi onerdigim Asus modelinden bahsettigini anladim. Amazon.com: ASUS ROG G531GT-BI7N6 15.6" FHD Gaming Laptop Computer, Intel Hexa-Core i7-9750H Up to 4.5GHz, 8GB DDR4, 512GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650, 802.11ac WiFi, HDMI, USB 3.0, Windows 10: Computers & Accessories
Eger ilk mesajda belirtilen TUF modelinden bahsediyor isek evet haklisiniz.
ROG'dan bahsediyordum bütçeme bakıp Lenovo veya Asus'a yönelirim incelemenizi okudum sanırım Lenovo'nun ramine yetersiz demişsiniz Asus ROG' da aynı problem var mı ? Takviye filan yapmamız lazım mı?

Hocam RAM miktarinin yetersizliginden ziyade RAM slot sayisi onemli.
Lenovo'da 1 tane RAM slotu oldugu icin marketten ileride kendimiz RAM alip var olanin yanina takamiyoruz eskisi cope gidiyor. Ayrica eger elinizde 2 tane RAM var ise bunlar dual channel denilen bir teknoloji sayesinde oyunlarda daha fazla FPS almanizi sagliyor. Lenovo'da 1 tane RAM yeri oldugu icin bu teknolojiden de faydalanamiyor.
ROG'da oyle bir sorun yok. 2 tane RAM slotuna sahip. Ileride cok rahat upgrade edebilirsiniz. Bu sayede de dual channel teknolojisinden faydalanabilen bir cihaz.

Bütçeniz tam olarak ne kadar bilmiyorum ancak 9750H'ın yanına 1660TI ile oldukça güzel bir seçim yapabilirsiniz.

Sonradan 8gb ram eklenebilir.
Bu bütçemin baya üstü ROG'u bile zor alıcam gibi gözüküyor. Bütçem 700-600 dolar
Hocam RAM miktarinin yetersizliginden ziyade RAM slot sayisi onemli.
Lenovo'da 1 tane RAM slotu oldugu icin marketten ileride kendimiz RAM alip var olanin yanina takamiyoruz eskisi cope gidiyor. Ayrica eger elinizde 2 tane RAM var ise bunlar dual channel denilen bir teknoloji sayesinde oyunlarda daha fazla FPS almanizi sagliyor. Lenovo'da 1 tane RAM yeri oldugu icin bu teknolojiden de faydalanamiyor.
ROG'da oyle bir sorun yok. 2 tane RAM slotuna sahip. Ileride cok rahat upgrade edebilirsiniz. Bu sayede de dual channel teknolojisinden faydalanabilen bir cihaz.
Hocam ben bu laptopu en düşük güç moduna alırsam(dizi-film izlemek için) ne kadar gider pili ROG ile Lenovo'nun.
Bütçeniz tam olarak ne kadar bilmiyorum ancak 9750H'ın yanına 1660TI ile oldukça güzel bir seçim yapabilirsiniz.

Sonradan 8gb ram eklenebilir.
Bu 5ghz destekliyor mu ?
5ghz destekliyor mu bu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı