Çözüldü Hangi Linux dağıtımları 32 Bit destekliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KerimGündüz

Femtopat
Daha fazla  
İlk defa Linux kullanacağım Zorin OS veya Mint kullanmak istiyordum ama 32 Bit desteklemiyorlar.
Arada bir oyun oynuyorum onun dışında gündelik basit işlerde kullanırım birkaç yıl güncelleme alıcak bir öneriniz varsa çok iyi olur.
Bilgisayar Casper G770, 16/500GB, RTX 3050, i5 1450H.

Çözüm
32 Bit istemenizin sebebi nedir? Sisteminiz rahatlıkla 64 Bit çalıştırır. Ben T6570 işlemcili 2 GB DDR2 RAM'i olan sistemimde 32 Bit işletim sistemi kullanıyorum performans için.
Debian tabanlılara bakın. Linux mint'in debian tabanı olanında mesela 32 bit var. Linux Mint Debian Edition olması lazım adı.

Slackware 15.0
Lubuntu 18.04.5 LTS
ArchLinux32 (community) 2024-...

Bildiklerim bunlar.
Adı geçmeyen bilindik, bilinmedik sürümlerin, dağıtımların... 32 bit versiyonları güncel değil.

32 bit işletim sistemini isteseniz de kurabilir misiniz emin değilim. Bir kere zaten 16 GB RAM'iniz var. Sistem daha açılmadan Kernel Panic veya başka bir hata verecektir.

Hem RTX 3050 ve i5 14. nesil bir laptopa niye 32 bit kurasınız ki?

32 Bit istemenizin sebebi nedir? Sisteminiz rahatlıkla 64 Bit çalıştırır. Ben T6570 işlemcili 2 GB DDR2 RAM'i olan sistemimde 32 Bit işletim sistemi kullanıyorum performans için.

Ben 32/64 bit terimlerini donanımsal özelikler sanıyordum siz bunu sorunca araştırıp öğrendim teşekkürler

bilgisayarda 32 bitlik işletim sistemi yüklü gelmiş bende bilgisayarı teknik detaylarıyla kullanmayı öğrenmek için almıştım neyseki amacına uygun çalışıyor

Son düzenleme:
Ben 32/64 bit terimlerini donanımsal özelikler sanıyordum siz bunu sorunca araştırıp öğrendim teşekkürler.

Bilgisayarda 32 Bit'lik işletim sistemi yüklü gelmiş bende bilgisayarı teknik detaylarıyla kullanmayı öğrenmek için almıştım neyse ki amacına uygun çalışıyor.

Ona kim 32 Bit yüklemeyi akıl etmiş şaştım vallahi. Neyse öğrendiğinize sevindim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı